Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Cocargeanu îi cere lui Chițac, încă o dată, să nu mai îngrădească accesul fizic la ședințele Consiliului Local

Published

on

chitac cocargeanu

S-au împlinit trei ani de când Vergil Chițac este primarul Constanței. În toată această perioadă, edilul-șef al orașului a convocat doar două ședințe de Consiliu Local în format fizic. La început, primarul a dat vina pe pandemie, iar apoi a venit cu tot felul de pretexte de a nu convoca în fizic ședințele de CLM. Liderul consilierilor locali ai USR, fostul viceprimar Florin Cocargeanu, atrage atenția că acest refuz al primarului este total împotriva normelor democratice care guvernează o administrație publică și dă dovadă de o totală lipsă de transparență.

La ultima ședință de Consiliu Local, Cocargeanu i-a atras atenția primarului Chițac că se impune convocarea în format fizic a ședințelor de CLM, mai ales că, din cauza problemelor tehnice din în ultima perioadă, întâlnirile s-au auzit cu dificultate sau chiar deloc (cum este cazul și ședinței extraordinare din 11 septembrie, când a fost acordat un împrumut de 11 milioane de lei către Termocentrale Constanța, viitorul CET al orașului).

Liderul USR i-a reamintit primarului că, de mai multe luni, există pe circuitul administrativ un proiect de hotărâre prin care se dorește supunerea la vot a modificării Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local ce va permite ca ședințele ordinare și ședințele de comisii să se desfășoare în format fizic.

„La ședința trecută la primarul nu a participat, și la ședința extraordinară, în mediul online nu s-a auzit absolut deloc întâlnirea. A fost o problemă tehnică, iar lucrul acesta ni l-au adus la cunoștință multe persoane. Nu este deloc normal. Știm foarte bine că există un proiect pe care îl avem depus, are rapoarte, le-am și primit, și cred că acest proiect ar trebui să fie pus pe ordinea de zi. Ok, înțeleg că primarul nu vrea să îl introducă la vot, dar am rugămintea ca edilul Chițac să întrebe consilierii locali, așa cum s-a întâmplat și în cazul Consiliului Județean, cum vor aceștia să fie organizate ședințele ordinare ale Consiliului Local“, a declarat Florin Cocargeanu în ședința CLM din 28 septembrie.

Reamintim că, fostul viceprimar al Constanței Florin Cocargeanu a criticat, nu o dată, „lașitatea primarului de a introduce pe ordinea de zi proiectul de hotărâre prin care USR dorește să supună la vot modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local ce va permite ca ședințele ordinare și ședințele de comisii să se desfășoare în format fizic.“

„Deși au fost obținute toate rapoartele necesare și, practic, nu mai există niciun motiv pentru amânări, pe ordinea de zi a ședinței de Consliu Local de joi, 29 iunie, NU A FOST introdus proiectul de hotărâre prin care, alături de colegii mei, vrem să supunem la vot modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local ce va permite ca ședințele ordinare și ședințele de comisii să se desfășoare în format fizic. Așadar, Vergil Chițac se încăpățânează și vrea cu orice preț să saboteze buna desfășurare a ședințelor de Consliu Local și insistă cu această mascaradă, refuzând ca acestea să fie organizate cu prezență fizică în sală – așa cum ar fi normal și democratic. Domnul primar preferă EXCLUSIV mediul online, comod, din biroul său, unde nu poate fi deranjat de prezența și întrebările presei sau ale cetățenilor. Așa cum a declarat, primarul îi consideră pe constănțenii supărați ca fiind doar „unii care încearcă să stârnească nemulțumiri“ și, așa cum s-a văzut, reacționează agresiv atunci când jurnaliștii îi adresează întrebări incomode!

După cum am mai spus, ședințele de Consiliu Local în format online sunt și trebuie să rămână o alternativă în SITUAȚII EXCEPȚIONALE, cum a fost contextul pandemic. În prezent, continuarea acestui mod de desfășurare a ședințelor nu face decât să înlăture caracterul public pe care acestea trebuie să îl aibă potrivit Legii și reprezintă o sfidare fără precedent în administrația publică orașului nostru.“, a spus Florin Cocargeanu, în urmă cu câteva luni.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions