Connect with us

Stiri

Colaborare româno-turcă la Tuzla

Avatar

Publicat

la

Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Tuzla şi Şcoala ,,Mustafa Yeşil Ortaokulu” din Istanbul derulează proiectul „Educaţia multiculturală – şansa viitorului”, dedicat cadrelor didactice. Colaborarea a debutat, în perioada 10-11 martie 2016, când echipa de proiect din Tuzla a avut un schimb de experienţă la şcoala parteneră din Istambul. Obiectivele celor două ,,şcoli surori” sunt: cunoaşterea strategiilor moderne de formare  a cadrelor didactice din şcolile gimnaziale, a managerilor din aceste instituţii, precum şi  conştientizarea rolului schimburilor interculturale în domeniu.

În perioada 28-29 martie 2016, la Şcoala Gimnazială nr.1 Tuzla, s-a desfăşurat a doua activitate din proiect. Pentru profesorii turci, elevii şcolii din Tuzla au susţinut un spectacol de muzică şi dans care a împletit tradiţiile celor două popoare.

„ Sperăm ca în viitor elevii şcolii noastre să-i cunoască pe cei ai şcolii partenere prin vizite reciproce, care să le deschidă orizontul cunoaşterii şi să-i facă a înţeleagă necesitatea adaptării şi integrării într-o societate definită de globalizare.”, a declarat Ioana Mihai, director adjunct al Şcolii Gimnaziale nr.1 Tuzla.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: