Conecteaza-te cu noi

Actual

Colindători amendați de polițiștii constănțeni. Vezi ce sancțiuni au fost aplicate

Published

on

colindatori

Colindătorii pot fi sancţionaţi dacă modalitatea prin care se exprimă este deranjantă pentru cetăţeni. Colindatul cu boxa sau vuvuzelele, de exemplu, se încadrează la tulburarea ordinii și liniştii publice, a precizat Andreea Ambroze, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

În acest sfârșit de săptămână, în municipiul Constanța au fost surprinse 2 grupuri de persoane, care au ieșit la colindat, având asupra lor diverse echipamente muzicale.

La data de 17 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup, format din 6 persoane, deranja ordinea și liniștea publică prin strigăte, țipete, fluierat și bătut în tobă, pe strada I.L. Caragiale din municipiul Constanța.

Cei în cauză, cu vârste cuprinse între 39 și 49 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.800 de lei.

Advertisement

De asemenea, la data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Răzoare din municipiul Constanța, un grup de colindători costumați în Moș Crăciun, tulbură liniștea publică prin strigăte, țipete, fluierat și bătut în tobă.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 66 de ani, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.800 de lei.

”Pe această cale, reamintim cetățenilor faptul că tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă constituie contravenție, potrivit Legii 61/1991, și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

De asemenea, recomandăm persoanelor care surprind astfel de încălcării ale legii să sesizeze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau secția de poliție de pe raza locuinței.”, a mai spus Andreea Ambroze.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions