Conecteaza-te cu noi

Politica

Comasarea a picat. Ciolacu: “Vom avea 4 rânduri de alegeri”

Published

on

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că s-a renunțat la comasarea alegerilor în orice fel de scenariu, dar că discuțiile cu liderii PNL vor continua.

„Cu comasarea a rămas foarte bine. În acest moment avem 4 rânduri de alegeri. Cum am avut și crize suprapuse, anul acesta vom avea și alegeri suprapuse. Într-un singur an, 4 rânduri de alegeri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că discuțiile cu liderul PNL vor continua totuși pe acest subiect. Totodată, șeful Executivului a fost întrebat de ce discuţiile în coaliţie s-au blocat.

Ciolacu a înfirmat acest „blocaj”, el precizând că au fost luate mai multe decizii în ultima întâlnire, dar nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor din cauza ”specificului fiecăruia”. În plus, premierul afirmă că s-ar putea ca suprapunerea mai multor alegeri mai mult să încurce decât să ajute, însă AEP face o analiză în acest moment.

„Alți colegi din Opoziție au zis că nu e democratic că, defapt, direcționați un vot. Am văzut că și în alte state europene se discută. Austria a anunțat că nu ar mai fi așa democratic să le facă. Este evident că fiecare are părerile lui. Într-o coaliție vorbim mereu. A rămas că atunci când mă întorc (din Italia -n.r.) o să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect, să vedem tehnic cum se face”, a precizat Ciolacu.

Referitor la informațiile apărute în media, cum că discuțiile pe comasare s-au blocat în momentul în care ambii lideri ai coaliției și-au exprimat dorința de a fi președintele României pentru următorii 5 ani, premierul a spus că o astfel de solicitare nu ar fi existat.

Advertisement

„Cred că și domnul Ciucă dacă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidat și eu dacă i-aș cere domnului Ciucă ne-am jugni unul pe altul. După cum ați văzut nu avem această înclinație de a ne jigni”, a explicat Ciolacu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions