Connect with us

Actual

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A (CN APM S.A) în colaps. Patru membrii ai Consiliului de Administraţie au fost suspendaţi.

Avatar

Publicat

la

Tribunalul Constanţa a decis luni, 7 martie, suspendarea executării a trei hotărâri ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor CN APM S.A. Hotările vizau numirea a patru persoane în Consiliul de Administraţie al companiei. Este vorba despre Viorel Ion Olea membru provizoriu şi vicepreşedinte, Tudor Baltă membru provizoriu, Adrian Cighi şi Marcela Mariana Frigioiu membri. Acţiunea în instanţa a fost iniţiată de SC COMVEX SA la data de 9 februarie a.c.  Iată , pe scurt, hotărârea pronunţată de instanţa pe 7 martie:

,, Respinge, ca nefondată excepţia lipsei de interes invocată de pârâta Compania Naţională „ Administraţia Porturilor Maritime” SA. Admite acţiunea formulată de reclamanta SC COMVEX SA în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională „ Administraţia Porturilor Maritime” SA. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie formulată în favoarea reclamantei de terţul intervenient accesoriu ORGANIZAŢIA PATRONALĂ „OPERATORUL PORTUAR” CONSTANŢA. Dispune suspendarea executării următoarelor Hotărâri ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale „ Administraţia Porturilor Maritime” SA până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare înregistrate sub nr. 853/118/2016 pe rolul Tribunalului Constanţa: 1. nr. 5 din data de 22.12.2014 privind desemnarea Domnilor BALTĂ TUDOR şi OLEA ION VIOREL în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie ai CN „ APM” SA Constanţa; 2. nr. 7 din data de 12.04.2014 privind desemnarea Doamnei FRIGIOIU MARIANA MARCELA în calitate de membru al Consiliului de Administraţie ai CN „ APM” SA Constanţa şi 3. din data de 29.03.2012 privind desemnarea Domnului CIGHI ADRIAN în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al CN „ APM” SA Constanţa. Obligă pârâta să plătească reclamantei şi terţului intervenient accesoriu suma de 20 lei în favoarea fiecăruia, reprezentând cheltuieli de judecată constând în taxa judiciară de timbru.”

Potrivit unui comunicat al Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar”, terţ intervenient în favoarea SC COMVEX S.A, în dosarul 854/118/2016, ,, hotărârile subsecvente adoptate de către acest Consiliu de Administraţie vor trebui anulate de la caz la caz, în funcţie de cvorum şi majoritaţile constituite pentru adoptarea acestora, pe parcursul ultimilor 4 ani.’’.

,, Aceste patru persoane au adoptat în mod sistematic, cu bună ştiinţă, hotărâri vătămătoare Comunităţii Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor şi Patronatelor Portuare. Deciziile adoptate în dispreţul mediului economic şi intereselor sociale ale lucrătorilor portuari au avut efecte negative asupra activităţii Portului, obiectiv de interes economic naţional.’’, se mai arată în comunicat.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi Organizaţia Patronală ,,Operatorul Portuar” au protestat deseori, in ultimii ani, împotriva conducerii CN APM SA, semnalând nereguli şi deficienţe în gestionarea Portului Constanţa.

Ultimul protest a fost organizat astăzi, 9 martie, de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare. Sindicaliştii adunaţi în faţa Gării Maritime Constanţa au cerut demiterea conducerii administrative şi executive a Portului Constanţa.

Situaţia din Portul Constanţa este neclară şi pentru  premierul Cioloş

Pe 5 februarie a.c, după vizita de lucru la Ministerul Transporturilor, dacian_ciolospremierul Dacian Cioloş declara:

,,…am avut o scurtă discuţie cu câteva din conducerile unor companii din subordinea Ministerului Transporturilor; ne-am concentrat pe discuţii privind funcţionarea Portului Constanţa, unde am cerut dlui ministru să vină în perioada următoare cu o analiză proprie a dânsului, pentru că sunt acolo câteva lucruri care mie, cel puţin, nu îmi sunt foarte clare. Portul Constanţa nu e doar o companie care trebuie să fie profitabilă şi aşa cum arată, este profitabilă, dar în ciuda profitului pe care îl realizează, se fac foarte puţine investiţii acolo. Sunt lucruri care nu sunt foarte clare, legate de modul cum se fac contractele de alocare a spaţiilor acolo. Deci, vreau să văd în perioada următoare ce măsuri putem lua pentru a eficientiza activitatea portului, care, cum vă spun, nu e doar o companie care trebuie să producă profit, e o infrastructură de care depind o serie de alţi agenţi economici acolo.”.

 

Comments

comments

Actual

Polițistul rănit grav în urma accidentului de la Cernavodă s-a stins din viață

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tânărul polițist care a fost grav rănit în urma accidentului rutier produs în noaptea de 8 spre 9 septembrie, pe strada Prelungirea Seimeni, situată în localitatea Cernavodă, a murit, azi, la Spitalul Județean din Constanța.

În noaptea fatidică, în jurul orei 2.00, Alin Roșieanu (în vârstă de 21 de ani) se afla într-o mașină, împreună cu un coleg de serviciu , care era la volan. Într-o clipă, acesta a pierdut controlul direcției, iar mașina a intrat într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, ambii au fost răniți grav. Amândoi erau în afara orelor de program, au precizat polițiștii.

De atunci, Alin Roșieanu s-a aflat în spital. Colegii săi de serviciu au donat sânge și au făcut tot ce se putea face pentru a-l ajuta.

Din păcate, în cursul zilei de azi, tânărul Alin Roșieanu a a murit.

Prietenii săi au scris pe o pagină de socializare următoarele rânduri:

”Alin ne-a demonstrat tuturor ce înseamnă să lupți cu toate puterile. Ne-a demonstrat că atunci când nu se mai poate, se mai poate puțin. Dar atunci când sistemul medical e împotriva ta și nu luptă alături de tine, alegi să nu mai rămâi.
În această dimineață inima lui a încetat să mai bată. Știm că Alin este și va fi mereu în sufletele noastre. El este îngerul nostru acum.

Mulțumim tuturor celor care l-ați ajutat în drumul său, vă suntem recunoscători!

Mulțumim, Alin, că ai fost alături de noi și ca ai luptat să rămâi. Ai fost prea bun, te iubim mereu.”, a fost unul dintre mesajele postate de către prietenii lui Alin.

La rândul lor,  și colegii din cadrul Corpulului Național al Polițiștilor au postat câteva rânduri:

”O veste tristă a acestei dimineți! Colegul nostru Alin Roșieanu a plecat dintre noi!

Din păcate, medicii nu i-au putut salva viața tânărului care a suferit un grav accident rutier în urmă cu câteva săptămâni. Sute de colegi s-au alăturat apelului nostru de a dona sânge și totodată au transmis mesaje de încurajare.”

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șoferi băuți bine, prinși la volan pe străzile din județ. S-au ales cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Aproape zilnic, multe persoane conduc sub influența băuturilor alcoolice. Unii scapă, pentru moment, de controalele polițiștilor, alții nu. Cei din urmă se aleg cu dosare penale și unii dintre ei ajung chiar în spatele gratiilor din această cauză.

Nici ziua de ieri nu a fost diferită. În jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Puțin după miezul nopții, în jurul orei 1.00, patrula mixtă, formată din polițist din cadrul Secției 3 și jandarm al I.J.J. Constanța, a identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe strada Independenței din oraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, zeci de șoferi au fost amendați de polițiștii rutieri din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere numeroasele accidente rutiere care s-au produs pe DN 2A și pe DN 22, soldate cu persoane decedate sau grav rănite, polițiștii rutieri din Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, o acțiune în urma căreia au aplicat zeci de amenzi, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale de deplasare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 06.00 – 22.00.

”Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și depășirile neregulamentare pe DN 2A/Constanța – Hârșova și DN 22/Lumina – Mihai Viteazu.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

În urma activităților, polițiștii rutieri au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 53.400 de lei, dintre care 77 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 8 permise de conducere, dintre care 5 pentru depșirea limitei legale de viteză, și au retras un certificat de înmatriculare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: