Connect with us

Actual

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A (CN APM S.A) în colaps. Patru membrii ai Consiliului de Administraţie au fost suspendaţi.

Avatar

Publicat

la

Tribunalul Constanţa a decis luni, 7 martie, suspendarea executării a trei hotărâri ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor CN APM S.A. Hotările vizau numirea a patru persoane în Consiliul de Administraţie al companiei. Este vorba despre Viorel Ion Olea membru provizoriu şi vicepreşedinte, Tudor Baltă membru provizoriu, Adrian Cighi şi Marcela Mariana Frigioiu membri. Acţiunea în instanţa a fost iniţiată de SC COMVEX SA la data de 9 februarie a.c.  Iată , pe scurt, hotărârea pronunţată de instanţa pe 7 martie:

,, Respinge, ca nefondată excepţia lipsei de interes invocată de pârâta Compania Naţională „ Administraţia Porturilor Maritime” SA. Admite acţiunea formulată de reclamanta SC COMVEX SA în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională „ Administraţia Porturilor Maritime” SA. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie formulată în favoarea reclamantei de terţul intervenient accesoriu ORGANIZAŢIA PATRONALĂ „OPERATORUL PORTUAR” CONSTANŢA. Dispune suspendarea executării următoarelor Hotărâri ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale „ Administraţia Porturilor Maritime” SA până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare înregistrate sub nr. 853/118/2016 pe rolul Tribunalului Constanţa: 1. nr. 5 din data de 22.12.2014 privind desemnarea Domnilor BALTĂ TUDOR şi OLEA ION VIOREL în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie ai CN „ APM” SA Constanţa; 2. nr. 7 din data de 12.04.2014 privind desemnarea Doamnei FRIGIOIU MARIANA MARCELA în calitate de membru al Consiliului de Administraţie ai CN „ APM” SA Constanţa şi 3. din data de 29.03.2012 privind desemnarea Domnului CIGHI ADRIAN în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al CN „ APM” SA Constanţa. Obligă pârâta să plătească reclamantei şi terţului intervenient accesoriu suma de 20 lei în favoarea fiecăruia, reprezentând cheltuieli de judecată constând în taxa judiciară de timbru.”

Potrivit unui comunicat al Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar”, terţ intervenient în favoarea SC COMVEX S.A, în dosarul 854/118/2016, ,, hotărârile subsecvente adoptate de către acest Consiliu de Administraţie vor trebui anulate de la caz la caz, în funcţie de cvorum şi majoritaţile constituite pentru adoptarea acestora, pe parcursul ultimilor 4 ani.’’.

,, Aceste patru persoane au adoptat în mod sistematic, cu bună ştiinţă, hotărâri vătămătoare Comunităţii Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor şi Patronatelor Portuare. Deciziile adoptate în dispreţul mediului economic şi intereselor sociale ale lucrătorilor portuari au avut efecte negative asupra activităţii Portului, obiectiv de interes economic naţional.’’, se mai arată în comunicat.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi Organizaţia Patronală ,,Operatorul Portuar” au protestat deseori, in ultimii ani, împotriva conducerii CN APM SA, semnalând nereguli şi deficienţe în gestionarea Portului Constanţa.

Ultimul protest a fost organizat astăzi, 9 martie, de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare. Sindicaliştii adunaţi în faţa Gării Maritime Constanţa au cerut demiterea conducerii administrative şi executive a Portului Constanţa.

Situaţia din Portul Constanţa este neclară şi pentru  premierul Cioloş

Pe 5 februarie a.c, după vizita de lucru la Ministerul Transporturilor, dacian_ciolospremierul Dacian Cioloş declara:

,,…am avut o scurtă discuţie cu câteva din conducerile unor companii din subordinea Ministerului Transporturilor; ne-am concentrat pe discuţii privind funcţionarea Portului Constanţa, unde am cerut dlui ministru să vină în perioada următoare cu o analiză proprie a dânsului, pentru că sunt acolo câteva lucruri care mie, cel puţin, nu îmi sunt foarte clare. Portul Constanţa nu e doar o companie care trebuie să fie profitabilă şi aşa cum arată, este profitabilă, dar în ciuda profitului pe care îl realizează, se fac foarte puţine investiţii acolo. Sunt lucruri care nu sunt foarte clare, legate de modul cum se fac contractele de alocare a spaţiilor acolo. Deci, vreau să văd în perioada următoare ce măsuri putem lua pentru a eficientiza activitatea portului, care, cum vă spun, nu e doar o companie care trebuie să producă profit, e o infrastructură de care depind o serie de alţi agenţi economici acolo.”.

 

Comments

comments

Actual

Județul Constanța, sub cod portocaliu de vreme rea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de cod portocaliu valabilă în județul Constanța, între orele 12.00 și 13.00.

Sunt vizate următoarele localități: Constanța, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Topraisar, 23 August, Agigea, Limanu, Albești, Pecineaga, Costinești, Mangalia.

Se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mamă și fiu, găsiți morți într-un apartament din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, polițiștii constănțeni au fost solicitați să intervină în municipiul Constanța, pe strada Badea Cârțan.

Din primele informații, o femeie care locuia acolo nu mai răspundea la telefon, încă de aseară.

În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului au stabilit că în apartament se găsesc două persoane decedate. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, găsită întinsă pe jos, și despre fiul său, în vârstă de 18 ani. Acesta a fost găsit spânzurat.

Până în acest moment nu a fost găsit nici un bilet de adio.

La fața locului este și medicul legist.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța

În cursul zilei de astăzi, polițiștii Secției 2 au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că prietena sa nu răspunde la ușă și nici la telefon.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că ușa apartamentului este încuiată pe interior, fiind necesară intervenția unui echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Dobrogea pentru pătrunderea în apartament.

În interiorul locuinței au fost identificate două persoane, fiind vorba despre un tânăr, de 18 ani, găsit spânzurat, și o femeie, de 48 de ani, decedată într-o altă încăpere. Decesul a fost constatat de echipajul din cadrul S.A.J. Constanța.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, precum și un medic legist, pentru stabilirea situației de fapt.

Cercetările continuă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Maraton de vaccinare, în weekend, la Constanța. Vezi locațiile stabilite de autorități

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liber la vaccinare în municipiul Constanța! Noi pași pentru revenirea la viața normală!

Orice persoană, constănțean sau turist, se poate imuniza în această perioadă, atât cu vaccinul Pfizer-BioNTech, cât și cu vaccinul Johnson& Johnson, în mai multe locații din oraș:

Faleza Cazinoului din Constanța, 26 – 27 iunie, între orele 10:00 – 20:00;

Piața Ovidiu, 26 iunie, între orele 10:00-20:00;

Plaja Zoom din Constanța, 25-27 iunie, între orele 10:00-20:00;

VIVO Constanța (Bulevardul Aurel Vlaicu 220)  – în perioada 25 -27 iunie, între orele 10:00- 20:00;

Centrul comercial Doraly Mall, 26 iunie, între orele 11:00-18:00 și 27 iunie, între orele 11:00-16:00.

Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte un document de identitate valabil (carte de identitate / pașaport).

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Constanța. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: