Connect with us

Actual

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A (CN APM S.A) în colaps. Patru membrii ai Consiliului de Administraţie au fost suspendaţi.

Avatar

Publicat

la

Tribunalul Constanţa a decis luni, 7 martie, suspendarea executării a trei hotărâri ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor CN APM S.A. Hotările vizau numirea a patru persoane în Consiliul de Administraţie al companiei. Este vorba despre Viorel Ion Olea membru provizoriu şi vicepreşedinte, Tudor Baltă membru provizoriu, Adrian Cighi şi Marcela Mariana Frigioiu membri. Acţiunea în instanţa a fost iniţiată de SC COMVEX SA la data de 9 februarie a.c.  Iată , pe scurt, hotărârea pronunţată de instanţa pe 7 martie:

,, Respinge, ca nefondată excepţia lipsei de interes invocată de pârâta Compania Naţională „ Administraţia Porturilor Maritime” SA. Admite acţiunea formulată de reclamanta SC COMVEX SA în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională „ Administraţia Porturilor Maritime” SA. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie formulată în favoarea reclamantei de terţul intervenient accesoriu ORGANIZAŢIA PATRONALĂ „OPERATORUL PORTUAR” CONSTANŢA. Dispune suspendarea executării următoarelor Hotărâri ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale „ Administraţia Porturilor Maritime” SA până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare înregistrate sub nr. 853/118/2016 pe rolul Tribunalului Constanţa: 1. nr. 5 din data de 22.12.2014 privind desemnarea Domnilor BALTĂ TUDOR şi OLEA ION VIOREL în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie ai CN „ APM” SA Constanţa; 2. nr. 7 din data de 12.04.2014 privind desemnarea Doamnei FRIGIOIU MARIANA MARCELA în calitate de membru al Consiliului de Administraţie ai CN „ APM” SA Constanţa şi 3. din data de 29.03.2012 privind desemnarea Domnului CIGHI ADRIAN în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al CN „ APM” SA Constanţa. Obligă pârâta să plătească reclamantei şi terţului intervenient accesoriu suma de 20 lei în favoarea fiecăruia, reprezentând cheltuieli de judecată constând în taxa judiciară de timbru.”

Potrivit unui comunicat al Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar”, terţ intervenient în favoarea SC COMVEX S.A, în dosarul 854/118/2016, ,, hotărârile subsecvente adoptate de către acest Consiliu de Administraţie vor trebui anulate de la caz la caz, în funcţie de cvorum şi majoritaţile constituite pentru adoptarea acestora, pe parcursul ultimilor 4 ani.’’.

,, Aceste patru persoane au adoptat în mod sistematic, cu bună ştiinţă, hotărâri vătămătoare Comunităţii Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor şi Patronatelor Portuare. Deciziile adoptate în dispreţul mediului economic şi intereselor sociale ale lucrătorilor portuari au avut efecte negative asupra activităţii Portului, obiectiv de interes economic naţional.’’, se mai arată în comunicat.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi Organizaţia Patronală ,,Operatorul Portuar” au protestat deseori, in ultimii ani, împotriva conducerii CN APM SA, semnalând nereguli şi deficienţe în gestionarea Portului Constanţa.

Ultimul protest a fost organizat astăzi, 9 martie, de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare. Sindicaliştii adunaţi în faţa Gării Maritime Constanţa au cerut demiterea conducerii administrative şi executive a Portului Constanţa.

Situaţia din Portul Constanţa este neclară şi pentru  premierul Cioloş

Pe 5 februarie a.c, după vizita de lucru la Ministerul Transporturilor, dacian_ciolospremierul Dacian Cioloş declara:

,,…am avut o scurtă discuţie cu câteva din conducerile unor companii din subordinea Ministerului Transporturilor; ne-am concentrat pe discuţii privind funcţionarea Portului Constanţa, unde am cerut dlui ministru să vină în perioada următoare cu o analiză proprie a dânsului, pentru că sunt acolo câteva lucruri care mie, cel puţin, nu îmi sunt foarte clare. Portul Constanţa nu e doar o companie care trebuie să fie profitabilă şi aşa cum arată, este profitabilă, dar în ciuda profitului pe care îl realizează, se fac foarte puţine investiţii acolo. Sunt lucruri care nu sunt foarte clare, legate de modul cum se fac contractele de alocare a spaţiilor acolo. Deci, vreau să văd în perioada următoare ce măsuri putem lua pentru a eficientiza activitatea portului, care, cum vă spun, nu e doar o companie care trebuie să producă profit, e o infrastructură de care depind o serie de alţi agenţi economici acolo.”.

 

Comments

comments

Actual

Poliţiştii Gărzii de Coastă au confiscat 200 kg de peşte

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență, plase de tip monofilament și fir textil în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kg pește.

În data de 22.11.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe lacul Babadag, judeţul Tulcea, o ambarcațiune în care se afla un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor, au fost descoperite, în apă, plase de tip monofilament și fir textil,  în lungime de 170 de metri, în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kilograme de peşte.

“Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor și furt calificat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un şofer beat s-a răsturnat cu maşina în apropiere de Lumina

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 22, în afara localității Lumina. Este vorba despre un autoturism  care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Ajunşi la locul evenimentului rutier, poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest. A rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că şoferul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 60 de ani, care se afla singur în autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier MORTAL în Lazu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.00,  pe DN 39, în localitatea Lazu a avut loc un grav accident rutier. Potrivit ISU Constanţa, un pieton a fost spulberat de un TIR, pe trecerea de pietoni.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de prim ajutor, respectiv un SAJ 2, din partea Serviciului de Ambulanţă, dar şi poliţişti.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 -70 de ani, a fost declarat decedat.

Ştire în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: