Connect with us

Societate

COMPREST UTIL și BEBETEI au plătit un avion privat pentru repatrierea unor copii cu afecțiuni grave

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Compania Comprest Util din Constanța și Bebetei au sponsorizat repatrierea a doi copii cu afecțiuni grave, care se aflau la tratament în clinici din Italia. Cei doi sponsori au făcut posibilă închirierea unui avion privat, în vederea repatrierii. Acțiunea a fost derulată de Asociația Blondie. Iată comunicatul transmis presei de acest ONG:

”Maya și Gabriela, doi copii cu afecțiuni grave rămași blocați după începutul crizei COVID în clinici din Italia vor fi aduși vineri în țară cu un avion privat pus la dispoziție de Asociația Blondie cu sprijinul COMPREST UTIL și BEBETEI. Costul transportului a fost de 21.000 euro. Aeronava este dotată cu toate facilitățile pentru a transporta acasă copiii și mamele lor.

Maya are 2 ani si 8 luni și, la vârsta de 1 an a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer – ependinom anaplazic parietal drept. După o operație complicată și 14 luni de chimioterapie, s-a luat decizia să se continue radioterapia în afara țării. În luna februarie a fost acceptată la Clinica din Trento, Italia, unde a suportat 33 de ședințe de protonoterapie.

Gabriela are 13 ani și s-a născut cu hidrocefalie, spina bifida și scolioză pentru care a suportat deja 11 intervenții chirurgicale. Nu merge și este sondată urinar de mama ei, de 3 ori pe zi. Gabriela se afla la Clinica Niguarda din Milano din luna februarie.

Niciunul dintre cei doi copii nu ar fi putut fi transportat cu un avion de linie sau alături de alți pasageri, fără ca viața lor să fi fost pusă în pericol și toată suferința atâtor luni de tratament să fi fost în zadar.

Asociatia Blondie a finalizat o acțiune similară pe data de 28 martie când a sprijinit repatrierea cu avion medical a unui băiețel în vârstă de 7 luni intubat și ventilat mecanic operat pe cord la Clinica San Donato din Milano.

“Sunt vremuri atât de grele în care toată Planeta este dată peste cap, dar exact în aceste timpuri trebuie să ne asigurăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre copii care au suportat deja atâta suferință… Promitem că vom face toate eforturile pentru a aduce acasă toți copiii rămași în clinici din Europa și rugăm pe oricine cunoaște astfel de cazuri să ne contacteze pentru a încerca să îi ajutăm.”, spune Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie.

Atât copiii, cât și mamele lor au fost testate negativ la testul COVID – 19.

Avionul va ateriza maine, 10.04 2020, ora 19.00 pe Aeroportul Internațional București Băneasa “Aurel Vlaicu”.

După întoarcerea în țară Gabriela și mama ei vor rămâne în Căsuța Blondie care este, în acest moment centru autorizat de carantină pentru COVID – 19.

Asociația aduce mulțumiri speciale celor care au făcut posibilă această misiune: COMPREST UTIL, BEBETEI, Direcția Consulară a Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada României in Italia, Consulatul General al României la Milano, Ministerul Afacerilor Interne, Direcția pentru Situații de Urgență, Aeroportul Internațional Băneasa “Aurel Vlaicu”, Aviance.”. 

Grigore Comănescu, proprietarul grupului de firme Comprest Util – Somaco Construct – Asfalt Dobrogea

Comprest Util SRL este o companie deținută de omul de afaceri constănțean Grigore Comănescu. Aceasta este unul din liderii zonali din domeniul producției de materiale de construcții, care activează pe piață din anul 1991. De-a lungul timpului, compania a participat la mai multe proiecte de mare anvergură, printre care extinderea digului de larg al Portului Constanța sau extinderea plajelor turistice din Constanța. Comprest Util face parte dintr-un grup de firme, alături de Asfalt Dobrogea SRL (companie de asfaltări) și Somaco Construct SRL (companie minieră). Grupul de firme coordonat de Grigore Comănescu finanțează în mod tradițional proiecte sociale și medicale. 

Notă: Fotografiile celor doi copii au fost publicate pe baza acordului exprimat de familiile acestora către Asociația Blondie. 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Universitatea ”Ovidius”. Ateliere de lucru privind utilizarea tehnologiilor digitale în procesul educațional

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) organizează, în perioada 21.09.2020 – 29.09.2020, o serie de ateliere de lucru în care, cu ajutorul cadrelor didactice, dar și al partenerilor, va exemplifica cum pot fi folosite diverse tehnologii în procesul educațional. Aceste workshop-uri se înscriu in seria de training-uri demarate în anul 2018, ce au fost susținute cu o cadență de șase luni, prin care UOC a furnizat constant soluții digitale de predare și management pentru mediul educațional.

Programul întâlnirilor este:

21.09.2020, 13:00 – 14:00

Utilizarea tehnologiilor de realitate virtuală și augmentată (RVA) în procesul educațional

Dorin Mircea POPOVICI

http://bit.ly/UOC-Tema1

23.09.2020, 12:00 – 13:00

Microsoft teams EDU

Alexandru ZGRIPCEA

http://bit.ly/UOC-Tema2

24.09.2020, 16:00 – 17:00

Sisteme de management al conținutului și de învățare virtuală

Dorin IORDACHE

http://bit.ly/UOC-Tema3

25.09.2020, 14:00 – 15:00

Implementarea examenelor de tip grilă în Microsoft Forms

Tănase TASENTE

http://bit.ly/UOC-Tema4

28.09.2020, 14:00 – 15:00

Digitizare, digitalizare și transformare digitală

Dragoș SBURLAN

http://bit.ly/UOC-Tema5

29.09.2020,

10:00 – 11:00

Feed-back, evaluare colaborativă în mediul virtual – avantaje și provocări

Mona MOMESCU

http://bit.ly/UOC-Tema6

29.09.2020, 12:00 – 13:00

Predare interactivă și evaluare prin MS Teams

Maria MUSCAN

http://bit.ly/UOC-Tema7

Foto: Facebook Universitatea Ovidius

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Colectați selectiv. Primăria continuă să distribuie pubele galbene

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul constănțenilor și îi încurajează să colecteze selectiv distribuind pubele galbene pentru cei care locuiesc la case, astfel:

  • Astăzi, luni, 21.09.2020: strada Aron Vodă, strada Buciumului, stada Costache Stamate, strada Interioară 1, strada Interioară 3, strada lt. Vasile Buricescu, strada Nicolae Filimon, strada Petre Liciu, strada Piatra Craiului, strada poet Vasile Carlova, strada Radu Logofatu, strada Răzvan Vodă, strada slt. Gheorghe Popa, strada slt. Achile Sary, strada Plugului, strada Zilot Romanu.
  • Marți, 22.09.2020: bulevardul I.C. Brătianu (între strada Dezrobirii și strada Bucegi), strada Cezar Boliac, strada Charles Darwin, strada Eliberării, strada Inului, strada Ion Neculce, strada spătar Nicolae Milescu, strada Petre Ispirescu, strada Plantelor, strada slt Petre Papadopol.

În cazul în care într-o zi nu se acoperă toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă a doua zi. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru.

Anunțăm constănțenii că, în cazul în care nu sunt găsiți acasă pentru preluarea pubelelor, pot veni să le ridice, în baza actului de proprietate și a cărții de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanța, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Pentru mai multe informații, contănțenii pot apela Dispeceratul Polaris la 0241.548600.

Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene.

Colectarea selectivă începe de acasă:

  • Nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează doar deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal.
  • Presați/rupeți în bucăți mai mici deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă, în acest mod recipientul va fi folosit la capacitate maximă.
  • Colectarea selectivă înseamnă reducerea cantității de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și, implicit, protejarea sănătății și a mediul înconjurător. (comunicat de presă Primăria municipiului Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Zeci de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în dotarea Poliției de Frontieră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Preocuparea permanentă a Ministerului Afacerilor Interne de a asigura securizarea granițelor externe ale Uniunii Europene s-a concretizat prin achiziționarea de către Poliția de Frontieră Română a unor mijloace de mobilitate terestră, dotate cu sisteme video moderne, destinate supravegherii zonelor de frontieră.

50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Implementarea acestui proiect la nivelul Poliției de Frontieră se înscrie în prioritățile conducerii Ministerului Afacerilor Interne de a asigura tehnică, echipamente de protecție și mijloace auto moderne pentru structurile operative ale MAI.

Primul lot, format din 26 mijloace de mobilitate terestră, va intra in dotarea Poliției de Frontieră  Române până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie recepționat și următorul lot de 24 de autovehicule.

5 dintre acestea vor ajunge la Garda de Coastă, potrivit reprezentanților Biroului de presă.

Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, reușindu-se astfel  un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

Permanent, Ministerul Afacerilor Interne are în vedere atingerea obiectivului de a asigura un nivel înalt şi eficient al controlului şi supravegherii frontierei externe a Uniunii Europene.

***

Autovehiculul de bază Ford Tranzit Van este dotat cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua cât și noaptea, oferind, totodată, și posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă.

Autospecialele de supraveghere sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care se regăsesc cele referitoare la detecția țintei (identificarea acesteia) de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Specificatii tehnice: motor: turbo-diesel, cilindree 1995 cm3, 125 KW, cu tracţiune 4×4 integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, cutie viteze 6+1, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile, cu elemente de protecție pentru grupul motopropulsor.

Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice, respectiv: sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l) etc. 

Capabilităţile aparaturii de observarecameră cu termoviziune, cameră de vedere pe timp de zi color, telemetru laser, sistem de poziţionare GPS.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: