Connect with us

Politica

Comuna din județul Constanța fără consiliu local! Activitatea e paralizată

Published

on

În județul Constanța există o singură comună în care activitatea administrativă se desfășoară cu mare dificultate. Angajați sunt foarte puțini, numărați pe degete, iar toate deciziile care ar trebui luate pentru comună sunt… neluate.

Este vorba despre Mereni, în care există satele: Mereni, Osmancea, Ciobănița și Miriștea. Cum s-a ajuns aici pare simplu de explicat. Cu toate acestea, nu este … Problemele administrative ale comunei au început să apară în urmă cu mai bine de doi ani.

Doar primar există…

Acolo nu s-a întrunit Consiliul Local multe luni de zile, motiv pentru care a fost necesară organizarea de alegeri parțiale, la începutul lunii noiembrie 2017. Adică a trecut aproape un an de atunci…Dacă vă imaginați că alegerile au schimbat în vreun fel situația din comună, vă înșelați amarnic.

Rezultatele finale ale voturilor înregistrate la alegerile parțiale organizate în comuna Mereni pe 5 noiembrie arată că PSD a obținut 409 voturi, 221 de voturi au mers către lista candidaților propuși de Partidul Național Liberal, ALDE a obținut 230 de voturi, iar PNȚCD a reușit să înregistreze 110 voturi. În condițiile în care Consiliul Local Mereni este format din 11 consilieri, distribuirea mandatelor s-a făcut astfel: 4 – PSD, 3 – ALDE (un mandat a fost luat prin redistribuirea voturilor), 2 – PNL și câte un mandat de consilier au obținut PMP și PNȚCD.

Cu toate acestea, lucrurile nu funcționează.

Aici există primar, Gârea Silviu Florin, din partea PDS. Doar că este foarte greu de găsit… l-am tot sunat dar, evident, a preferat să nu răspundă la telefon.

Am sunat și la sediul primăriei Mereni, unde ne-a răspuns secretara. ”Suntem numai câțiva angajați, dacă intrați pe site-ul primăriei, veți vedea câți suntem. (Nota redacției – Nu am găsit absolut nicăieri vreo informație referitoare la numărul de angajați din primărie). Dacă doriți mai multe detalii referitoare la situația Consiliului Local, luați legătura cu dl. Primar. Dacă nu puteți azi, atunci mâine…”.

Nu am avut răbdare până mâine deoarece azi a avut loc un proces la Tribunalul Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, potrivit căruia Organizația județeană a PSD Constanța – în calitate de reclamant – a dat în judetacată Consiliul Local al comunei Mereni, Comuna Mereni, prin primar și Primarul comunei Mereni, ca pârîți.

Evident, detalii nu erau precizate.

Din acest motiv am dorit să vorbim și cu primarul Gârea… Nu am reușit, așa că l-am contactat pe Lucian Lungoci, secretar executiv al PSD Constanța.

El a declarat ziarului Ordinea.ro că a fost depusă o acțiune în instanță pentru a se stabili situația juridică de la Mereni. ”Trebuie ca instanța de judecată să stabilească dacă este legal constituit consiliul local de la Mereni. El nu a funcționat deloc iar la ora actuală este necesară o decizie judecătorească. Tocmai de aceea ne-am adresat instanței pentru a face lumină în cazul de la Mereni. Acolo este paralizat Consiliul Local. Vă dați seama că au mai multe proiecte aprobate la minister și nu pot face nici unul pentru că nu funcționează comuna.

Lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal. Dacă instanța va constata că nu este legal constituit consiliul, se vor valida din nou consilierii, se va alege viceprimarul și se vor stabili comisiile de lucru.”, ne-a declarat Lucian Lungoci.

Așadar, azi s-a făcut, din nou, un prim pas pentru descâlcirea ițelor din comuna Mereni. Sperăm să nu dureze foarte mult până la intrarea în normalitate….

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!