Connect with us

Politica

Comuna din județul Constanța fără consiliu local! Activitatea e paralizată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În județul Constanța există o singură comună în care activitatea administrativă se desfășoară cu mare dificultate. Angajați sunt foarte puțini, numărați pe degete, iar toate deciziile care ar trebui luate pentru comună sunt… neluate.

Este vorba despre Mereni, în care există satele: Mereni, Osmancea, Ciobănița și Miriștea. Cum s-a ajuns aici pare simplu de explicat. Cu toate acestea, nu este … Problemele administrative ale comunei au început să apară în urmă cu mai bine de doi ani.

Doar primar există…

Acolo nu s-a întrunit Consiliul Local multe luni de zile, motiv pentru care a fost necesară organizarea de alegeri parțiale, la începutul lunii noiembrie 2017. Adică a trecut aproape un an de atunci…Dacă vă imaginați că alegerile au schimbat în vreun fel situația din comună, vă înșelați amarnic.

Rezultatele finale ale voturilor înregistrate la alegerile parțiale organizate în comuna Mereni pe 5 noiembrie arată că PSD a obținut 409 voturi, 221 de voturi au mers către lista candidaților propuși de Partidul Național Liberal, ALDE a obținut 230 de voturi, iar PNȚCD a reușit să înregistreze 110 voturi. În condițiile în care Consiliul Local Mereni este format din 11 consilieri, distribuirea mandatelor s-a făcut astfel: 4 – PSD, 3 – ALDE (un mandat a fost luat prin redistribuirea voturilor), 2 – PNL și câte un mandat de consilier au obținut PMP și PNȚCD.

Cu toate acestea, lucrurile nu funcționează.

Aici există primar, Gârea Silviu Florin, din partea PDS. Doar că este foarte greu de găsit… l-am tot sunat dar, evident, a preferat să nu răspundă la telefon.

Am sunat și la sediul primăriei Mereni, unde ne-a răspuns secretara. ”Suntem numai câțiva angajați, dacă intrați pe site-ul primăriei, veți vedea câți suntem. (Nota redacției – Nu am găsit absolut nicăieri vreo informație referitoare la numărul de angajați din primărie). Dacă doriți mai multe detalii referitoare la situația Consiliului Local, luați legătura cu dl. Primar. Dacă nu puteți azi, atunci mâine…”.

Nu am avut răbdare până mâine deoarece azi a avut loc un proces la Tribunalul Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, potrivit căruia Organizația județeană a PSD Constanța – în calitate de reclamant – a dat în judetacată Consiliul Local al comunei Mereni, Comuna Mereni, prin primar și Primarul comunei Mereni, ca pârîți.

Evident, detalii nu erau precizate.

Din acest motiv am dorit să vorbim și cu primarul Gârea… Nu am reușit, așa că l-am contactat pe Lucian Lungoci, secretar executiv al PSD Constanța.

El a declarat ziarului Ordinea.ro că a fost depusă o acțiune în instanță pentru a se stabili situația juridică de la Mereni. ”Trebuie ca instanța de judecată să stabilească dacă este legal constituit consiliul local de la Mereni. El nu a funcționat deloc iar la ora actuală este necesară o decizie judecătorească. Tocmai de aceea ne-am adresat instanței pentru a face lumină în cazul de la Mereni. Acolo este paralizat Consiliul Local. Vă dați seama că au mai multe proiecte aprobate la minister și nu pot face nici unul pentru că nu funcționează comuna.

Lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal. Dacă instanța va constata că nu este legal constituit consiliul, se vor valida din nou consilierii, se va alege viceprimarul și se vor stabili comisiile de lucru.”, ne-a declarat Lucian Lungoci.

Așadar, azi s-a făcut, din nou, un prim pas pentru descâlcirea ițelor din comuna Mereni. Sperăm să nu dureze foarte mult până la intrarea în normalitate….

Comments

comments

Politica

OFICIAL Nicu Moga, propus ministru de Interne

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi, după şedinţa CEx PSD, modificările din Guvern. Astfel, CExN al PSD l-a validat pe senatorul Nicolae Moga pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, în locul lui Carmen Dan, care şi-a anunţat demisia. De asemenea, CExN a decis să-l propună pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice pe senatorul Mihai Fifor, în locul Anei Birchall, care deţine interimar această funcţie.

„Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Cosntanţa, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleşcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcţia pe Parteneriate Strategice”, a anunţat Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD. Sursa: romaniatv.net.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

S-a rupt lanțul alianței. PSD și ALDE, pe drumuri separate la prezidențiale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PSD și ALDE o vor lua pe căi diferite după ce Comitetul Executiv Național al PSD a decis, cu unanimitate de voturi, ca principala formațiune de guvernământ să aibă candidat propriu la prezidențiale. În aceste condiții, liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu este exclus din cărți, deși acesta susținea că ar fi mai bine ca cele două partide, PSD și ALDE, să meargă pe mâna sa la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. La votul din CEX-ul PSD a fost supusă și varianta unui candidat din exteriorul partidului, dar aceasta a picat la vot. De asemenea, conducerea partidului a fost mandatată să poarte discuții cu ALDE și Pro România pentru a obține susținere pentru candidatul PSD.

În replică, Cătălin Harnagea, consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Antena 3 că ALDE are propriu candidat.

„Candidatul nostru este Călin Popescu Tăriceanu. Săptămâna viitoare vom anunța oficial și foarte probabil vom merge în alegerile prezidențiale în alianță cu Pro România”, a spus Harnagea.

Sursa:stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constănțeanca Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru șefia Ministerului de Externe

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a anunţat, luni, că formaţiunea a decis retragerea susţinerii lui Teodor Meleşcanu pentru ministrul de Externe şi o propune pe Ramona Mănescu pentru a prelua acest portofoliu. Vosganian afirmă că este o candidatură ”demnă de acceptat” şi anunţă că, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza propunerea, conflictul se va tranşa la Curtea Constituţională.

Conducerea ALDE s-a reunit, luni, în şedinţă şi a decis să-I retragă lui Teodor Meleşcanu sprijinul politic pentru funcţia de ministru de Externe, deşi consideră că şi-a făcut datoria.

”Domnul Meleşcanu şi-a făcut cu competenţă datoria pe care a avut-o. Mai mult decât atât, Ministerul Afacerilor Externe prin modul în care a organizat aceste alegeri, în limita responsabilităţilor sale, prin sporirea numărului de secţii de votare, a căutat să preîntâmpine eventuale incidente. (…) Dăm în continuare acelaşi respect domnului Teodor Meleşcanu pe care îl considerăm unul dintre reprezentanţii noştri de marcă. În acelaşi timp, nu putem să neglijăm un anumit tip de percepţie publică ce leagă de Ministerul de Externe modul în care au fost recepţionate alegerile în diaspora şi pentru ca să putem să avem pe viitor o comunicare bună cu opinia publică, pentru a lăsa Ministerului Afacerilor Externe întreaga libertate de a acţiona ca reprezentant al statului roman, am hotărât să retragem sprijinul politic domnului Teodor Meleşcanu. În acelaşi timp, am propus ca doamna Ramona Mănescu să fie propusă pentru această poziţie de ministru al Afacerilor Externe”, a declarat, luni, Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, propunerea a ţinut cont de experienţa politică îndelungată a Ramonei Mănescu.

”Doamna Ramona Mănescu are o experienţă în politica liberală de aproape un sfert de veac, are în contul său trei mandate de parlamentar European. În această poziţie a activat în structurile Parlamentului European care au responsabilitatea politică externă a avut posibilitatea să relaţioneze cu reprezentanţi de vârf a diplomaţiei europene şi considerăm că doamna Ramona Mănescu poate să contribuie la reconsiderare a poziţiei României în plan european şi în plan internaţional”, a mai spus vicepreşedintele ALDE.

Acesta susţine că propunerea este ”demnă de a fi acceptată” de preşedintele Iohannis.

”Socotim că această candidatură este demnă de a fi acceptată. Sperăm ca această propunere pe care doamna Dăncilă o va face la Palatul Cotroceni să aibă un răspuns imediat, aşa cum o cerere noua legislaţie a Codului Administrativ. Aşadar, în termen de până la 10 zile, printr-un decret de numire din partea preşedintelui României, pe care trebuie să-l avertizăm, îl modul cel mai politicos cu putinţă, că, în cazul în care va refuza acest lucru, se va afla în situaţia unui conflict între puterile statului pe care Curtea Constituţională ar trebui să-l lămurească”, a mai spus Vosganian.

Acesta a precizat că Viorica Dăncilă cel mai probabil va sesiza Curtea Constituţională dacă Iohannis refuză numirea Ramonei Mănescu. (sursa: news.ro)

Ramona Mănescu a fost europarlamentar din partea Partidului Național Liberal, este din Constanța și a fost susținută de Organizația PNL Constanța în timpul activității de la Parlamentul European.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: