Connect with us

Politica

Comuna din județul Constanța fără consiliu local! Activitatea e paralizată

Publicat

la

În județul Constanța există o singură comună în care activitatea administrativă se desfășoară cu mare dificultate. Angajați sunt foarte puțini, numărați pe degete, iar toate deciziile care ar trebui luate pentru comună sunt… neluate.

Este vorba despre Mereni, în care există satele: Mereni, Osmancea, Ciobănița și Miriștea. Cum s-a ajuns aici pare simplu de explicat. Cu toate acestea, nu este … Problemele administrative ale comunei au început să apară în urmă cu mai bine de doi ani.

Doar primar există…

Acolo nu s-a întrunit Consiliul Local multe luni de zile, motiv pentru care a fost necesară organizarea de alegeri parțiale, la începutul lunii noiembrie 2017. Adică a trecut aproape un an de atunci…Dacă vă imaginați că alegerile au schimbat în vreun fel situația din comună, vă înșelați amarnic.

Rezultatele finale ale voturilor înregistrate la alegerile parțiale organizate în comuna Mereni pe 5 noiembrie arată că PSD a obținut 409 voturi, 221 de voturi au mers către lista candidaților propuși de Partidul Național Liberal, ALDE a obținut 230 de voturi, iar PNȚCD a reușit să înregistreze 110 voturi. În condițiile în care Consiliul Local Mereni este format din 11 consilieri, distribuirea mandatelor s-a făcut astfel: 4 – PSD, 3 – ALDE (un mandat a fost luat prin redistribuirea voturilor), 2 – PNL și câte un mandat de consilier au obținut PMP și PNȚCD.

Cu toate acestea, lucrurile nu funcționează.

Aici există primar, Gârea Silviu Florin, din partea PDS. Doar că este foarte greu de găsit… l-am tot sunat dar, evident, a preferat să nu răspundă la telefon.

Am sunat și la sediul primăriei Mereni, unde ne-a răspuns secretara. ”Suntem numai câțiva angajați, dacă intrați pe site-ul primăriei, veți vedea câți suntem. (Nota redacției – Nu am găsit absolut nicăieri vreo informație referitoare la numărul de angajați din primărie). Dacă doriți mai multe detalii referitoare la situația Consiliului Local, luați legătura cu dl. Primar. Dacă nu puteți azi, atunci mâine…”.

Nu am avut răbdare până mâine deoarece azi a avut loc un proces la Tribunalul Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, potrivit căruia Organizația județeană a PSD Constanța – în calitate de reclamant – a dat în judetacată Consiliul Local al comunei Mereni, Comuna Mereni, prin primar și Primarul comunei Mereni, ca pârîți.

Evident, detalii nu erau precizate.

Din acest motiv am dorit să vorbim și cu primarul Gârea… Nu am reușit, așa că l-am contactat pe Lucian Lungoci, secretar executiv al PSD Constanța.

El a declarat ziarului Ordinea.ro că a fost depusă o acțiune în instanță pentru a se stabili situația juridică de la Mereni. ”Trebuie ca instanța de judecată să stabilească dacă este legal constituit consiliul local de la Mereni. El nu a funcționat deloc iar la ora actuală este necesară o decizie judecătorească. Tocmai de aceea ne-am adresat instanței pentru a face lumină în cazul de la Mereni. Acolo este paralizat Consiliul Local. Vă dați seama că au mai multe proiecte aprobate la minister și nu pot face nici unul pentru că nu funcționează comuna.

Lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal. Dacă instanța va constata că nu este legal constituit consiliul, se vor valida din nou consilierii, se va alege viceprimarul și se vor stabili comisiile de lucru.”, ne-a declarat Lucian Lungoci.

Așadar, azi s-a făcut, din nou, un prim pas pentru descâlcirea ițelor din comuna Mereni. Sperăm să nu dureze foarte mult până la intrarea în normalitate….

Comments

comments

Politica

Cîțu vine cu o nouă gogoașă. Propune PSD și USR un armistițiu pe o perioadă determinată ca Ciucă să ajungă premier

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, Florin Cîțu, mai vine cu o gogoașă politică în încercarea de a determina partidele parlamentare să voteze Guvernul Ciucă. Cîţu a declarat astăzi că premierul desemnat a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

”Am văzut că PSD și USR rămân cantonate în pozițiile, Venim cu un element noi, care sperăm să deblocheze această situație. Azi, Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document prin care se cere un armistițiu pentru susținerea acestui guvern pe perioadă determinată, până când trece iarna. Este responsabilitatea PSD și USR de a avea un guvern stabil”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat de ce nu a propus acest armistițiu atunci când a fost propus premier Cioloș, premierul interimar să început să se bâlbîie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Reorganizarea ANPC intră la vot în Parlament. Comisariatele regionale, desființate!

Publicat

la data de

Scris de

O modificare legislativă inițiată de PSD, PNL, UDMR, ALDE și PMP, în anul 2019, a primit raport favorabil în Comisia pentru industrii şi servicii face parte din categoria legilor ordinar și este programată pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților – for decizional – pentru ședința de azi. Proiectul de lege vizează reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și desființarea celor 8 comisariate regionale. În locul acestora vor apărea 41 de comisariate județene și cel al municipiului București, subordonate unei structuri centrale.

Mai multe surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că această „răsplată” pentru ANPC ar veni după controalele de efect pe care instituția le-a avut în ultimele luni.

Inițiatorii proiectului de lege 33 de deputați și senatori, din care: deputati – PSD: Andruşcă Dănuţ, Bota Marius Sorin-Ovidiu, Chiriac Viorel, Iancu Iulian, Matei Călin-Vasile-Andrei, Simonis Alfred – Robert, deputati – PNL: Bumb Sorin-Ioan, Sitterli Ovidiu-Ioan, deputati – UDMR: Ambrus Izabella-Agnes, Apjok Norbert, Bende Sándor, Benedek Zacharie, Benkő Erika, Biró Rozália-Ibolya, Csép Éva-Andrea, Csoma Botond, Erdei Dolóczki István, Farago Petru, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Sebestyén Csaba-István, Seres Dénes, Vass Levente,  deputati – ALDE: Olteanu Daniel, deputati – PMP: Paşcan Emil-Marius, senatori – neafiliati: Baciu Gheorghe, Covaciu Severica-Rodica, Ionaşcu Gabi, senatori – UDMR: Cseke Attila-Zoltán, Fejér László-Ődőn, senatori – ALDE: Bădulescu Dorin-Valeriu.

Amintim că ANPC a intervenit, în toamna acestui an, inclusiv pe piața de energie electrică și gaze naturale, descoperind practici incorecte folosite de anumiți operatori.

Totodată, la începutul lunii septembrie, ANPC a câștigat în instanță cu gigantul bancar Raiffeisen Bank.

Ca urmare a procesului câștigat, ANPC-ul a dispus oprirea creditării la Raiffeisen, după cum a anunțat instituția la vremea respectivă. Aceasta este o măsură aplicată în premieră în România. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat atitudine față de modul în care Raiffeisen Bank a înțeles să aplice o sentință definitivă a instanței, conform căreia aproximativ 14.000 de clienți ai băncii, beneficiari de credite, au fost afectați financiar de o practică incorectă a acesteia. Astfel, până la returnarea sumelor luate în plus românilor, ANPC-ul a dispus oprirea creditării la Raiffeisen, susținea instituția prezidată de Claudiu Dolot. (sursa: bugetul.ro)

foto: capital.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fratele lui Ludovic Orban, consilierul lui Iohannis, părăsește Administrația Prezidențială

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării. De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, Președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban.

Leonard Orban este fratele fostului lider PNL, Ludovic Orban. Coincidență sau nu, astăzi, Ludovic Orban s-a dezafiliat de la grupul PNL din Camera Deputaților și a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care l-a numit „chiriașul de la Cotroceni“. (Sursa foto: activenews.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: