Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Comuna Lumina va avea piste pentru biciclete și stații de încărcare auto pentru autovehicule electrice

Published

on

Primăria Lumina a anunțat că a fost semnat contractul de execuție pentru proiectul „Construire piste pentru biciclete în comuna Lumina Județul Constanța“. Autoritatea publică locală din Lumina a depus și obținut finanțare de la Guvern pentru obiectivul de investiții: „Construire piste pentru biciclete în comuna Lumina, Județul Constanța“ în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local; I.1.4-Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice usoare) la nivel local/metropolitan; I.1.3-Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de încărcare vehicule electrice.

Valoarea totală a contractului este de 1.595.857,81 de lei fără TVA.

„Investiția propusă se realizează în intravilanul localității Lumina, amplasamentul pistei de biciclete fiind paralel cu străzile Morii și Mare. În cadrul aceluiași proiect vor fi amplasate trei stații de încărcare auto pentru autovehicule electrice.“, informează Primăria.

Amintim că, în vară, Primăria Lumina a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care caută o firmă care să amenajeze piste pentru biciclete în comună.

„Obiectul viitorului contract de achiziție publica îl reprezintă: execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții: Construire piste pentru biciclete in comuna Lumina Judetul Constanta. Descrierea detaliata a lucrărilor ce vor face obiectul contractului de achiziție publica se regăsește în documentațiile tehnice si caietul de sarcini, documente publicate odată cu prezentul anunț de participare. Pista pentru biciclete cu o lățime de minimum 2 m in mediul rural, inclusiv in extravilan in lungime de 3 Km. Descrierea generala a lucrărilor propuse a fi executate sunt prevăzute in detaliu in cadrul proiectului tehnic al investiției. 1. Pista pentru biciclete in lungime de 3 086,37m, o lățime de 2 m, traseul in plan al pistei pentru ,biciclete este paralel cu străzile MARE si MORII la limita părții carosabile. Pista de biciclete 2 benzi x1 m , cu Structura rutiera: -4 cm – strat de uzura EB16rul5 0/70 ; -10cm – strat piatra sparta-5cm-strat filtrant nisip 2. Trei stații (6 puncte) de reîncărcare mașini electrice- amplasarea celor trei stații de reîncărcare mașini electrice se va face pe strada MARE in apropiere de Primărie – centrul comunei si a unor zone comercial; -Doua stații ( 4 puncte) de încărcare lenta 2 x 22 kw si – o stație ( 2 puncte ) de încărcare rapida 50 kw, – cu furnizare, montare, punerea pe poziției a stațiilor de încărcare, cat si racordarea acestora la rețea, obținerea de aviz tehnologic de racordare de la e-Distribuție. Număr zile pana la care se pot solicita clarificări înainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor 10 zile.“, se arată în anunț.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions