Connect with us

Actual

Comuna Peștera: 17 milioane de lei pentru construcția rețelei de canalizare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) începe implementarea etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDL). Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shaidehh, a anunțat că, prin intermediul acestei etape care vor primi finanţare toate proiectele eligibile ale administraţiilor publice locale din întreaga țară. Totodată, ministrul Shaidehh a anunțat că a fost încheiată analiza de specialitate cu privire la alocările de fonduri din cadrul programului şi au fost semnate toate ordinele de finanţare pentru judeţele ţării.

Una dintre localitățile constănțene care a primit bani pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură, respectiv cel de canalizare, este comuna Peștera.

Depus anul acesta, pe 13 martie, conform declarațiilor primarului comunei Peștera, Marius Liviu Petre, proiectul a reușit să obțină punctajul corespunzător pentru finanțare. Suma primită pentru construcția rețelei de apă uzată din comuna Peștera presupune realizarea a 21,5 km de rețea de canalizare, o stație de epurare, un post de transformare, 7 stații de pompare și racordurile individuale pentru proprietățile particulare.

“Proiectul “Constructia retelei de apa uzata in comuna Pestera” presupune 21.5 km de retea de canalizare, o statie de epurare, 1 post de transformare, 7 statii de pompare si racordurile individuale pentru proprietatile particulare. Valoarea proiectului de ridica suma de aproape 17 milioane lei, dintre care peste 16 milioane reprezinta fonduri de la bugetul de stat, iar aproximativ 800.000 lei sume de la bugetul local. Conform adresei primite de la MDRAPFE, pana spre sfarsitul anului va fi incheiat contractul de finantare, iar in perioada ulterioara vor fi parcursi pasii procedurali privind implementarea proiectului. Este unul dintre proiectele cu valoare mare din judetul Constanta care se va derula pe parcursul a 3 ani”, a declarat primarul Marius Petre pentru Ordinea.ro.

Comuna Peștera obține, astfel, una dintre cele mai mari finanțări obținute de o localitate din județul Constanța, la această alocare, iar proiectul aprobat este unul pe care actualul primar l-a trecut în top 3 priorități de mandat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vezi ce bonificație ai pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) readuce în atenția cetățenilor bonificația de 10% pentru persoanele fizice, respectiv 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport, de care pot beneficia pentru achitarea integrală a sumelor datorate bugetului local până pe 31 martie 2019.

Având în vedere că ultima zi de plată este o zi nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru, respectiv data de 1 aprilie 2019.

Modalitățile de plată prin care pot fi achitate impozitele și taxele locale, sunt:

Online:

– pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 5 rate prin programul BT;

– pe site-ul www.ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe” și “Plată fără autentificare”;

– prin serviciul Internet Banking;

– prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking – Banca Transilvania;

– prin Serviciul Direct Debit – Banca Transilvania.

Prin intermediul telefonului mobil: utilizând aplicația e-Tax Mobile – SPIT;

Prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631;

Prin numerar (în municipiul Constanța):

– la stațiile OMV – Petrom, în magazinele Inmedio prin serviciul Westaco Express;

– la agențiile băncii Garanti Bank;

– la toate oficiile Poșta Română.

 Prin numerar sau prin intermediul cardului bancar: la orice agenție fiscală SPIT, integral sau în 5 rate (BT, Garanti Bank).

SPIT recomandă contribuabililor achitarea obligațiilor fiscale la termenul menționat, evitând astfel plata majorărilor de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Țigări Karelia, Assos și Fast, ascunse la bordul unei nave sosite în portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe site-ul oficial al ANAF a fost postat un comunicat de presă, potrivit căruia se anunța confiscarea a mii de țigări nedeclarate găsite la bordul unei nave sosite în portul Constanța.

Iată cum sună acest comunicat: În data de 14.03.2019 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, au efectuat un supracontrol în portul Constanta la nava EDFU, pavilion Egipt, împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră – Grup Nave Constanţa şi au descoperit într-un recipient destinat reziduurilor, un număr de 9.400 bucăţi ţigarete marca FAST, 7.000 bucăţi ţigarete marca KARELIA şi 1.400 bucăţi ţigarete marca ASSOS, nedeclarate.

Ţigaretele au fost reţinute de lucrătorii vamali, valoarea aproximativă a mărfurilor reţinute este de 10.820 lei, iar faptele constatate vor fi sancţionate conform dispoziţiilor HG 707 /2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, art. 653, alin. (2).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Carambol cu 5 mașini produs din cauza unui incendiu de vegetație. Au fost și victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, între Brăila și Slobozia, pe DN21 (E584)  a avut loc un carambol în care au fost implicate 5 autovehiocule, printre care și un microbuz școlar care transporta cadre didactice.

Potrivit DRDP Constanța, acest eveniment rutier s-a produs din cauza fumului dens produs de un incendiu de vegetație uscată.

În urma impactului, au rezultat 6 victime, dintre care 2 au fost transportate la spital, iar celelalte 4 (printre care și un minor) au primit îngrijiri la fața locului.

Evenimentul rutier a avut loc între localitățile Albina și Valea Cânepii. Pentru o scurtă perioadă de timp, traficul rutier a fost întrerupt după care a fost reluat pe o bandă de mers între Brăila și Slobozia și pe ruta ocolitoare DJ 255A.

Incendiu este lichidat.

Foto: Obiectiv Brăila

Video: DRDP Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: