Connect with us

Politica

Concluziile moțiunii. Dăncilă: “Iohannis să își asume guvernarea” / Orban: “Nu ne bucurăm astăzi!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

La scurt timp de la aflarea scorului moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, principalii lideri politici au avut reacții. Cu toții au tranșat Guvernul Dăncilă și au afirmat că va urma o perioadă de așezare politică.

Viorica Dăncilă a anunțat că va rămâne la șefia PSD pentru că a fost aleasă prin Congres și nu își reproșează nimic. De asemenea, a evaluat Guvernul PSD ca fiind un guvern “foarte bun”. Mai mult, Dăncilă i-a recomandat președintelui Iohannis “să își asume guvernarea”.

Salutări pentru colegi și nicio bucurie

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că nu se bucură pentru căderea Guvernului pentru că este mult prea importantă guvernarea, iar de acum încolo vor avea multă treabă.

”Coșmarul pe care îl trăiește României de 3 ani a încetat. Astăzi, Parlamentul României a demis Guvernul PSD. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni, le mulțumesc colegilor mei, le mulțumesc tuturor aliaților politici care au stat alături de noi, în ciuda unor oferte ticăloase. Nu ne bucurăm astăzi! Guvernarea României este un lucru mult prea grav și mult prea importantă pentru tot poporul român. Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Mâine, la ora 9 am convocat BPN-ul PNL pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare, pentru a stabili echipa care va merge la Cotroceni și mandatul cu care vom merge la Cotroceni. Salut și respect toți parlamentarii care rezistat tentațiilor și au stat alături de noi. Felicit parlamentarii pentru că în sfârșit am oprit PSD să facă rău României.”, a spus Ludovic Orban.

Oficial, s-a încheiat epoca Dragnea

Liderul PMP, Eugen Tomac, a reacționat după vestea că moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi pentru.

“Oficial, s-a încheiat epoca Dragnea. Oameni cu viziuni diferite au demonstrat că pot da mâna pentru viitorul acestei țări. Vor fi consultări la Cotroceni. S-a făcut acest pas și s-a demonstrat că votul nu poate fi ignorat de un guvern”, a spus Eugen Tomac, liderul PMP.

“Soluția? Alegeri anticipate, asta este varianta corectă”

Liderul USR Dan Barna anunță că Guvernul Dăncilă a intrat în istorie.

„Guvernul Dăncilă nu mai e. A intrat în istorie și foarte sus în topul cabinetelor incompetente de care această țară a avut parte. Nu e niciun motiv să sărbătorim. Fiecare zi pe care martorii lui Dragnea au petrecut-o în Palatul Victoria a fost o zi pierdută. Lecția pe care trebuie să o reținem e că niciodată acestor oameni nu trebuie să li se mai dea șanse. Nu fac decât să fure, ce nu fură distrug și ce nu pot distruge compromit. Nu am votat împotriva lui Dăncilă ca să vină Ponta la putere. Nu am votat pentru guverne care să continue criza politică. Am votat pentru claritate și rezolvarea crizei. Privim spre viitor. Soluția sunt anticipatele. Ne întoarcem la popor, poporul are întotdeauna dreptate”, scrie Dan Barna.

“Am scăpat România de cel mai ciudat lider”

Victor Ponta, liderul PRO România, susține că, prin rezultatul votului moțiunii de cenzură, România a scăpat de cel mai ciudat lider.

“Mă bucur că am salvat România și social-democrația de cel mai ciudat lider, Viorica Dăcilă. Noi am avut 32 de voturi și înțeleg că a trecut la șase. Mă apuc de treabă și sper să constituim cât mai repede un guvern. Domnul Iohannis nu mi-o va oferi nicidată”, a declarat Victor Ponta.

Și românii au sărbătorit căderea GUvernului Dăncilă

În fața Parlamentului s-a deschis șampania: protestatarii jubilează pentru căderea Guvernului.

Câteva zeci de protestari prezenți, la ora transmiterii știrii, în fața Parlamentului, au strigat „Victorie!” și au desfăcut o sticlă de șampanie după anunțul potrivit căruia Guvernul Viorica Dăncilă a picat în urma votului moțiunii de cenzură.

„Victorie! Ole, ole, PSD nu mai e!”, strigă protestarii prezenți în fața Parlamentului.

De asemenea, aceștia au desfăcut o sticlă de șampanie.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru.

Citiți și:

Guvernul Dăncilă A CĂZUT! 238 de parlamentari au votat pentru moțiune

sursa foto: stirimondene.fanatik.ro

 

Comments

comments

Politica

PRO România și-a prezentat candidații la primăriile din Cernavodă, Amzacea și Topraisar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Organizației Județene Constanța a PRO România a prezentat, astăzi, noi candidați la funcțiile de primar din județ. Deputatul Mircea-Titus Dobre, candidat la Primăria Constanța, și Răzvan Filipescu – candidat la Consiliul Județean Constanța, au anunțat candidații la Primăriile Amzacea, Cernavodă și Topraisar. Astfel, PRO România merge la Primăria Amzacea pe mâna lui Adrian Gobeajă, de profesie inginer agronom. Acesta a spus că vine cu o echipă tânără în spate care nu a mai făcut politică niciodată. El a spus că a luat decizia de a candida deoarece comuna „arată jalnic“. La Cernavodă, PRO România îl va avea candidat la funcția de primar pe fostul manager al Spitalului din localitate dr. Salem Zahra, care a fost până în prezent consilier local din partea PNL. Medic de chirurgie și ortopedie pediatrică, Salem Zahra este director medical al Spitalului din Fetești. El a spus că a fost determinat să plece de la PNL deoarece proiectul pe care PNL și l-a propus la începutul actualului mandat, în 2016, nu și-a atins scopul. În fine, la Primăria Topraisar, PRO România îl are ca și candidat pe Vladimir Scânteie, fost consilier PSD. El a spus că a luat decizia de a pleca din PSD pentru că tot ceea ce s-a făcut în comuna Topraisar a fost de mântuială.

„Canalizarea este praf, apa vine cu țârâita. Actualul primar nu ascultă decât de consilierii pe care poate să îi manipuleze. În satele arondate comunei nu avem terenuri de sport și parcuri. Oamenii spun că și locuitorii aceste sate spun că și ei sunt plătitori de taxe și vor condiții decente de trai. After-school-ul, terminat de 3 ani, stă închis. Au fost mărite taxele și impozitele, deși am spus că nu este normal pentru faptul că oamenii sunt săraci. Mi s-a răspuns că trebuie mărite salariile angajaților din Primărie“, a declarat Vladimir Scânteie.

Candidatul PRO România a spus că ori de câte ori a încercat să îi aducă la cunoștință primarului Gheorghe Stelian problemele din localitate, acesta le-a ignorat. Deputatul Mircea-Titus Dobre a spus, la rândul său, că cei care au de fel funcții de președinți la PSD se cred un fel de mafalda, adică le știu pe toate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul lui Palaz de la PMP pentru Țuțuianu, șeful Consiliul Județean Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

“PMP va susține doar o repartizare echilibrată a banilor către Primării”, transmite Claudiu Palaz, șeful PMP Constanța, printr-un comunicat remis redacției.

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele, Claudiu-Iorga Palaz, aduce la cunostina referitor la repartizarea banilor de la Consiliul Județean Constanța către Primăriile din județul Constanța, sume care vor avea destinația „dezvoltare locală, arierate, restanțe, drumuri județene sau drumuri comunale”, facem următoarele precizări:

Consilieri județeni ai PMP Constanța, în urma consultărilor, am hotărât că vom susține așa cum am menționat și în cadrul ședinței CJC, doar o repartizare a sumelor de bani către Primăriile din județ făcută echilibrat și nu pătimaș! Susțin ideea că anularea hotărârii de CJC care avea ca rol repartizarea  transparentă a acestor sume, a fost o decizie nefericită și care a dus la repercursiunile de azi din CJC, dar acum este prea târziu și nu mai putem întoarce timpul. Putem doar să reparăm și asta fără patimă. Este o perioadă grea prin care trecem toți, cetățeni sau instituții. Primăriile în perioada aceasta au suferit cumplit iar banii sunt puțini. Susținem ideea ca în alte condiții poate ar fi trebuit o lecție pentru deciziile subiective și pătimașe, dar asta nu acum! Nu suntem nici judecători, nici preoți, suntem politicieni care trăim din încrederea cetățenilor și din votul lor. Sunt sigur că aceștia îi vor judeca așa cum trebuie pe cei vinovați în alegerile ce vor urma. Dar nu azi! Azi trebuie să gândim fără culoare politică, pentru că în fiecare localitate sunt și votanți PNL, PSD și PMP! Ei nu au nicio vina, ei așteaptă ajutor de la noi cei care am promis multe dar am făcut poate prea puține! Susțin dezbaterile și amendamentele pertinente pentru propunerile din ședința următoare și consider că asta înseamnă democrație!  Față de cele menționate, PMP va susține un buget echilibrat și nu va fi de acord cu încă o amânare a ședinței CJC”, a declarat Claudiu Palaz.

Download (PDF, 642KB)

Download (PDF, 258KB)

Download (PDF, 729KB)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul simplifică procedurile de achiziții publice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat joi că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt simplificate procedurile de achiziţii publice, potrivit Agerpres.

“Un alt act normativ adoptat în şedinţa de guvern din această seară este o ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice. Aceasta a fost adoptată în prima lectură în şedinţa de guvern anterioară, ca urmare a declarării neconstituţionale a Ordonanţei 23/2020 în privinţa unor aspecte legate de funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice. Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, noua ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia CCR şi, în acelaşi timp, adoptă soluţiile pentru accelerarea şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice. Au fost stabilite termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul controlului ex ante prin digitalizarea acestui control şi, de asemenea, prin aplicarea unui mecanism informatic pentru proceduri simplificate în evaluarea ofertelor”, a spus Dancă la Palatul Victoria, după şedinţa de guvern citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

El a adăugat că acest act normativ este extrem de important în vederea simplificării procedurilor de achiziţii publice.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: