Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Concurs de eseuri la Universitatea Ovidius! Vezi cine a participat și ce premii s-au obținut

Published

on

În cursul zilei de sâmbătă, la sediul Universității Ovidius din Constanța s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice pentru elevi – ”Noi și Economia”, organizată de Facultatea de Științe Economice.  Aceste eveniment a reprezentat un nou prilej pentru elevii din liceele din județul Constanța și cele limitrofe să se remarce prin atenția pe care o acordă unor subiecte de actualitate din domeniul economic și preocuparea pentru activitatea de cercetare științifică în documentarea temelor abordate. La ediția de anul acesta au participat 45 de elevi și 19 cadre didactice proveniți de la 11 licee, reprezentând 5 orașe din 3 județe (Constanța, Ialomița și Brăila).

Organizată pe două secțiuni, sub forma unui concurs de eseuri, respectiv de planuri de afaceri, sesiunea de comunicări științifice continuă să aducă în prim plan eforturile tinerilor economiști de a impresiona prin originalitatea ideilor exprimate, actualitatea informațiilor prezentate și abilitățile oratorice deosebite devoalate cu ocazia susținerilor publice, în fața comisiilor de jurizare – formate din câte 3 cadre didactice titulare de la Facultatea de Științe Economice și un reprezentant din partea sponsorilor concursului (Banca Comercială Română și Kaufland România) pentru fiecare secțiune în parte.

Cele mai documentate eseuri și cele mai viabile planuri de afaceri, realizate sub atenta îndrumare a cadrelor didactice coordonatoare, au fost recompensate cu premii în bani oferite de Banca Comercială Română (300 lei – Premiul I, 200 lei – Premiul II și 100 lei – Premiul III), vouchere valorice oferite de Kaufland România (în sumă de 200 lei pentru fiecare din cele trei premii, inclusiv o mențiune), completate de reduceri la taxa de școlarizare aferentă primului an de studii universitare de licență pentru viitorii studenți ai Facultății de Științe Economice (100% reducere – Premiul I, 50% reducere – Premiul II, 30% reducere – Premiul III și 15% reducere – Mențiune).

Pentru fiecare din cele două secțiuni, elevii recompensați cu premii au fost următorii:

Secțiunea I – Eseuri din ariile tematice: Antreprenoriat; Marketing în afaceri; Turismul – provocări și perspective – Banii și Economia:

  • Alexandru Mihalache, Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna – Premiul I;
  • Anamaria Ason, Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” Brăila – Premiul II;
  • Claudia Ștefania Vasilică, Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu” Constanța – Premiul III;
  • Cristina Hurmuzache, Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” Năvodari – Mențiune.

Secțiunea II – Planuri de afaceri:

  • Elena Raluca Barău și Crina Andreea Gherase, Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanța – Premiul I;
  • Maria Magdalena Ioșca, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești – Premiul II;
  • Silvia Alexandra Capbun și Bianca Maria Codrescu, Liceul Teoretic ”Decebal” Constanța – Premiul III;
  • Briana Bizineche și Bianca Ioniță, Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanța – Mențiune.

Recunoscând importanța alegerii și dezvoltării vectorilor de evoluție profesională prin aplicații practice, fiecare nouă ediție a Sesiunii de comunicări științifice pentru elevi !Noi și Economia” organizată de Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța dezvoltă colaborarea dintre învățământul universitar și cel preuniversitar din domeniul economic, prin promovarea de activități care invită elevii la o implicare activă în realizarea și alegerea viitoarei profesii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions