Connect with us

Actual

Concurs la Autoritatea Navală Română! Bătălia cea mai mare este pentru …șofer!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, de la ora 10.00, la sediul Autorității Navale Române se desfășoară mai multe concursuri pentru ocuparea a patru poziții libere existente în cadrul unor servicii. Iată ce posturi sunt libere: în cadrul Inspecției de Siguranță și Securitate Navală sunt două funcții vacante, respectiv: – șef birou ISM/ISPS și inspector de specialitate grad IA. În cadrul Centrului Maritim de Coordonare se angajează un inspector de specialitate, iar pentru Direcția Economică este nevoie de un șofer. Da, funcțiile sunt importante și bine plătite. Din acest motiv ne așteptam ca numărul persoanelor înscrise în concurs să fie mare. Numai că nu așa stau lucrurile. Ce-i drept, era nevoie ca persoanele care s-au înscris pentru funcțiile importante să aibă vechime relevantă: de minimim 6 sau chiar 9 ani vechime în domeniul naval. Pentru încadrarea în funcția de șofer este nevoie de doar 3 ani de vechime în exercitarea funcției, precum și carnet categoriile B și C. Tocmai de aceea, exact pentru această poziție este concurența cea mai mare.

Câți candidați sunt?

Pe site-ul instituției se regăsesc toate datele importante, inclusiv numele candidaților. Am fost curioși să vedem câte persoane s-au înscris pentru concursul de azi. Spre surprinderea noastră, pentru prima poziție sunt depuse doar două candidaturi, pentru cea de-a doua e un singur candidat, iar pentru cea de-a treia și-au depus candidatura două persoane, însă una dintre ele a fost respinsă deoarece nu îndeplinea condițiile de vechime. Surpriza cea mai mare a venit din partea celor care își doresc să fie șofer în cadrul ANR. Nu mai puțin de 13 persoane s-au înscris pentru concursul organizat în vederea ocupării acestei poziții. 3 persoane au fost respinse deoarece nu se încadrau în cerințele impuse, dar la examenul ce va începe peste puțină vreme se vor prezenta 10 candidați. Astăzi va fi proba scrisă și fiecare va face ceea ce va putea. Cei care vor fi nemulțumiți de rezultate pot depune contestație până pe data de 3 august, la ora 12.00, iar acestea vor fi rezolvate în cursul aceleiași zile, până la ora 16.00.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în Medgidia! Sunt două victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în Medgidia dinspre Valea Dacilor a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Potrivit apelului telefonic dat la numărul de urgență 112, un autoturism s-ar fi răsturnat într-un șanț și ar fi două victime. La fața locului se deplasează de urgență echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor răniților.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: