Connect with us

Actual

Concurs la I.P.J. Constanța pentru ocuparea a două posturi de conducere

Publicat

la

IPJ Constanța organizează concurs pentru ocuparea funcţiilor vacante de adjunct șef secție la Secțiile 3 și 4 Poliție Constanța, ale Poliției Municipiului Constanța din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu recrutare din sursă internă.

În vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii:

 • Să fie ofițeri de poliție cu următoarea pregătire de bază:

– studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul din următoarele domenii: științe juridice, științe administrative, științe economice, științe socio-umane, științe militare, informații și ordine publică/studii uperioare de licență, ciclul I de studii universitare în sistem Bologna într-unul din următoarele domenii: științe sociale sau inginerești;

 • să aibă următoarea pregătire de specialitate:

– cursuri postuniversitare/masterat în specialitatea studiilor functiei de bază sau in domeniul management.

 • să fie: ofițer de poliție, cu gradul profesional de minim subinspector de poliție;
 • să fie declarați „apt medical” şi „apt” la evaluarea psihologică organizată în acest scop;
 • să nu fie cercetați disciplinar, sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de aceștia nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală;
 • au obţinut calificativul de cel puţin „bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
 • să aibă minim 3 ani vechime în Ministerul Afacerilor Interne;
 • să aibă minim 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
 • să aibă minim 3 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs;
 • să deţină/obţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate nivelul „secret”;
 • să deţină/obţină avizul de numire în structurile poliției judiciare

Cererile de participare la concurs vor fi adresate șefului inspectoratului și vor fi depuse la adresa de e-mail a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul Resurse Umane: resurseumane@ct.politiaromana.ro până la data de 17.02.2022, ora 14.00 (inclusiv în zilele nelucrătoare).

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în data de 10 martie a.c., ora 11.00 şi va consta în susţinerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio și/sau video.

Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00.

În situaţia în care mai mulţi candidaţi obţin aceeaşi notă, este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în funcții de conducere.

Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în funcții de conducere, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Cum se desfășoară concursul?

 • instructajul candidaților: 10 martie,  ora 11.00;
 • desfășurarea interviului pe subiecte profesionale: 10 martie, ora 11.15;
 • afișarea grilei de apreciere: la finalizarea interviului desfășurat cu ultimul candidat;
 • afișarea rezultatelor: 10 marie, la finalizarea interviului desfășurat cu ultimul candidat, în raport de numărul candidaților.

Perioada limită de depunere a eventualelor contestații – în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor. Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor la această activitate se va realiza în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit adolescentul, în vârstă de 16 ani, care a provocat accidentul mortal din Cobadin

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 9 august, s-a stins din viață Darius, în vârstă de 16 ani, care se afla la volanul mașinii din vina caruia  s-a produs  tragicul accidentul mortal în   noaptea de 4/5 august a.c., în localitatea Cobadin.

Precizăm faptul că el era internat în spitalul județean Constanța în stare de comă.

Reamintim faptul că în urma tragicului accident rutier, două fete, de 13, respectiv 16 ani, au murit pe loc. Alexandru, cea de-a treia victimă s-a stins din viață în cursul zilei de luni, la spital.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Patru migranți iranieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea graniţei cu Bulgaria, patru cetățeni iranieni care au trecut ilegal frontiera în România din ţara vecină.

In data de 9 august, in jurul orei 6:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, pe timpul unei misiuni de supraveghere a zonei de frontieră, au observat, patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Vama Veche, judeţul Constanţa.

Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite și identificate patru persoane.

Deoarece persoanele nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt cetățeni iranieni, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 43 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Cetăţenii iranieni descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetăţeni iranieni urmează a fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr din județul Suceava s-a înecat în stațiunea Costinești

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 9 august, un tânăr s-a înecat în stațiunea Costinești. El a fost scos inconștient din apele mării de către turiștii aflați pe plajă.

La fața locului au intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanță precum și un SMURD B.

Din păcate, era inconștient și nu a mai putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Tânărul avea doar 25 de ani și era din Suceava.

Reamintim faptul că marea este extrem de agitată, iar în stațiunile din sudul litoralului au fost arborate steaguri roșii, care interzic accesul în mare, și portocalii.

Doar ieri, trei persoane au murit înecate în mare, un tânăr și-a pierdut viața în Saturn, iar alți doi au murit în Eforie Nord.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: