Connect with us

Politica

Conducerea USR: “PSD-ALDE a distrus economia României” Cu ce proiecte se laudă partidul lui Barna la sfârșit de an

Publicat

la

Timp de aproape trei ani, guvernarea PSD-ALDE a distrus, prin măsurile haotice, populiste și clientelare, economia României, acuză USR pe Facebook, care prezintă proiectele economice depuse în Parlament.

„Timp de aproape trei ani, guvernarea PSD-ALDE a distrus, prin măsurile haotice, populiste și clientelare, economia României. Rezultate palpabile? Încetinirea creșterii economice, inflația ridicată, deficitul bugetar peste 4% din PIB în ciuda împrumuturilor care au explodat și retrogradarea rating-ului de țară al României.

Ne-am luptat în Parlament împotriva tuturor măsurilor aberante și dăunătoare adoptate. Am cerut înființarea unei comisii de anchetă parlamentară care să investigheze efectele OUG 114, ordonanța care a subminat interesele economice și strategice ale României, făcându-ne dependenți de gazele rusești. Am cerut constant abrogarea prevederilor novice din actul normativ, atât în timpul guvernării PSD, cât și la învestirea Guvernului Orban.

De asemenea, am făcut presiune pentru eliminarea supra-taxării contractelor part-time, măsură care a afectat puternic domeniile în care se încheiau frecvent astfel de contracte. Am fost primii care am depus proiect de lege în acest sens, în mai 2019, la inițiativa senatoarei USR Florina Presadă. Apoi, când măsura a ajuns la vot, la începutul lunii decembrie, la pachet cu eliminarea supraaccizei la combustibili, am votat pentru eliminarea suprataxării impuse de PSD.

În beneficiul antreprenorilor, am depus și un proiect de lege prin care să poată fi dedusă din impozitul datorat contravaloarea caselor de marcat electronice. Propunerea legislativă, inițiată de deputații Cristina Prună și Claudiu Năsui, a fost adoptată de Senat și intră în dezbaterea Camerei Deputaților.

Nu în ultimul rând, când Guvernul Orban a început să creioneze bugetul pe 2020, noi am cerut ca previziunea de deficit bugetar pentru 2020 să se încadreze în limita de 3% convenită de România cu partenerii europeni. Pentru încadrarea în această țintă, USR a propus restructurarea cheltuielilor publice și înlăturarea risipei, începând cu eliminarea pensiilor speciale și a PNDL, „pușculița” lui Dragnea pentru fidelizarea baronilor locali”, scrie USR pe pagina oficială de Facebok.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: