Conecteaza-te cu noi

Actual

Conferință internațională la Universitatea Ovidius din Constanța

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 21-22 septembrie, cea de-a IV-a ediție a conferinței internaționale ”Tendințe inovatoare în predarea limbajelor de specialitate în contextul instabilității sociale actuale – INNO-LSP”.

Deschiderea evenimentului va avea loc în format online joi, 21 septembrie, la ora 9.30 şi va fi urmată de o prelegere susținută de prof. univ.dr. habil Joanna Kic-Drgas, de la Institute of Applied Linguistics, Faculty of Modern Languages and Literature din cadrul Adam Mickiewicz University din Poznań, Polonia.

Conferința reuneşte 53 de participanţi din 16 ţări, inclusiv Africa de Sud, Polonia, Franţa, Italia, Croaţia, Norvegia, Uganda şi Oman, care vor prezenta lucrări în cadrul a cinci secțiuni: „Comunicare”, „Cultură și identitate”, „Lingvistică”, „Didactică” și „Traductologie”.

”Evenimentul își propune să creeze un autentic spațiu de schimb de idei guvernat de gândirea critică și reprezintă o invitație la reflecție asupra metodelor inovatoare pe care cadrele didactice le aplică pentru a-i implica activ pe elevi și studenți în procesul de învățare și pentru a le spori acestora performanțele. Limbajele de specialitate în limbă străină, cum ar fi limbajul medical, tehnic, legal sau de afaceri joacă un rol crucial în comunicarea eficientă în domenii sau profesii specifice. Acestea facilitează comunicarea între profesioniştii din acelaşi domeniu, stabilesc standarde pentru terminologie și comunicare şi permit accesul la literatură şi resurse specializate.”, precizează  conf. univ. dr. Liliana Mărunţelu, directorul Departamentului de Limbi moderne pentru facultățile nefilologice din cadrul Facultății de Litere.

”O selecție din lucrările conferinței va fi publicată „Analele Universității Ovidius din Constanța. Seria filologie”, revistă indexată într-o serie de baze de date internaționale de renume.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions