Connect with us

Politica

Conflict deschis între USR și „Constanța Altfel“. Avalanșă de cuvinte grele și acuzații grave

Tatian Iorga

Publicat

la

De la o posibilă alianță pentru debarcarea lui Decebal Făgădău de la cârma administrației publice locale, cei de la USR și oamenii lui Vergil Chițac de la Asociația „Constanța Altfel“ au ajuns la un război deschis. Pe de o parte, Stelian Ion și USR au fost atacați foarte dur de Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac. Într-o postare pe Facebook, cei de la USR au fost făcuți neomarxisti și care primesc milioane de euro de la stat. Totodată, în postare cei de la Constanța Altfel mai înșiră ce a făcut Chițac pentru Constanța de când este senator.

„Se întreabă domnii și doamnele de la partidul neomarxist care primește milioane de euro de la stat, dar mai vrea și sponsorizări de la constănțeni, după ce a primit de la dezvoltatorii imobiliari, ce a făcut Vergil Chițac pentru Constanța de când este senator. Le spunem noi, pentru că am făcut împreună:

  1. În decembrie 2017, senatorul Vergil Chițac a creat Asociația Constanța Altfel, integral finanțată din donațiile și cotizațiilor membrilor fondatori și celor care au dorit să adere ulterior. O mână de oameni.
  2. Asociația Constanța Altfel, fondat, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat imediat în instanță proiectul Miniature Park, proiect care ar fi devalizat alte 2 ha din Parcul Tăbăcărie. A câștigat definitiv, parcul a fost salvat.
  3. Același senator a răspuns favorabil disperării seniorilor din zona străzii Nicolae Iorga, zonă unde un administrator de cimitire a achiziționat spațiul verde dintre 2 blocuri de 4 etaje ca să construiască unul de 11 etaje. Litigiul este pe rol, Asociația Constanța Altfel intervenind în cauza inițiată de Prefect. Prefectul a pierdut, Constanța Altfel merge înainte. Asociația apără drepturile pensionarilor din zonă exclusiv din fonduri proprii.
  4. Asociația Constanța Altfel, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac a atacat în instanță și a obținut anularea definitivă a regulamentului parcărilor publice. Un singur indiciu de nelegalitate a regulamentului: nimeni nu știe unde s-au dus și ce s-a făcut cu banii încasați din taxele de parcare. Costurile litigiului au fost integral suportate de asociație și provin din donațiile și contribuțiile membrilor fondatori și ale celor atrași.
  5. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat în instanță și a obținut anularea în primă instanță a hotărârii de consiliu local prin care s-a decis închirierea Lacului Siutghiol, sit ecologic Natura 2000. Motivul: lipsea avizul autorităților de mediu.
  6. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat (și câștigat în primă instanță) hotărârea de consiliu local prin care se vindeau unui investitor privat care mai avea în zonă vreo 23 de ha, încă 3000 mp din patrimoniul municipiului. Am prevenit construirea pe cele 3000 mp a încă niște blocuri.
  7. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac a suspendat prin hotărâre definitivă PUZ de pe bd. Lăpușneanu. Așa încât nu se mai pot emite autorizații de construire pe terenurile încă neconstruite, amenajate în prezent ca spații verzi, ajunse în proprietate privată.
  8. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergi Chițac, a suspendat definitiv construirea pe bd Lăpușneanu, pe spații verzi, a unui nou bloc de locuințe, în fața blocului S5. Din fașă l-a suspendat, investitorul nu a apucat să facă decât groapa
  9. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Chițac, de a cărei activitate, membrii și simpatizanții USR ( pentru că despre ei este vorba) nu au auzit niciodată, deși toți beneficiază în mod direct de activitatea ei, a anulat în primă instanță PUZ din Parc Tăbăcărie, de pe bd. Mamaia, unde un anume Tecău și alții urmau să construiască 3 blocuri. Fix în parc.

Mesajul nostru către USR este următorul: înțelegem că nu aveți cu ce să vă lăudați cât privește activitatea domniilor voastre pentru acest oraș. Da, știm, v-ați cocoțat precum găina pe lemne la toate evenimentele generatoare de notorietate, spre deosebire de Chițac și/sau ceilalți membri ai asociației. ( primii ați fost în Faleză Nord când s-a împrejmuit terenul, dar oamenii la noi au cerut ajutor. Deși noi am analizat situația doar după ce au plecat televiziunile.) Dar a nega activitatea benefică a Asociației Constanța Altfel pentru oraș este cel mai nepotrivit lucru pe care îl puteți face. PS: dacă e nevoie vă mai povestim și de alte demersuri ale senatorului Vergil Chițac pentru Constanța! Să nu rămâneți însă traumatizați. Să auzim de bine!“, se arată în mesajul celor de la Asociația „Constanța Altfel“.

Stelian Ion: „Soluția aleasă de PNL pentru Constanța este creată în creuzetele de la București“

În replică, deputatul Stelian Ion, candidat la funcția de primar al Constanței a spus că în locul unei colaborări, „vedem atacuri permanente la USR-PLUS și la adresa candidatului acestei alianțe la Primăria Constanța.“

„Este o abordare greșită pentru că eu cred că cetățenii din Constanța s-au săturat după atâta amar de vreme și de căciuleală și de păcăleală a electoralului. Ar fi trebuit să se aproprie colegii din PNL de noi. În loc să vedem atacuri permanente din partea unui ONG (Constanța Altfel, n.r.) pe care în conduce Vergil Chițac și promisiuni că vor veni anchete din partea unor apropriați de ai domniei sale din acel ONG. Să înțelegem că are o legătură cu acele anchete și că se află în spatele lor. Cum poți solicita susținerea cuiva, când tu generezi astfel de conflicte? Constanța nu are nevoie de conflicte nici în interiorul partidelor nici între partide de dreapta anti PSD. Ori acel ONG, care în mod cu totul inoportun a fost transformat de curând în partid politic, nu oferă unitate. Mai vedem acreditarea unui neadevăr, acela că aș fi avut o înțelegere și că aș fi bătut palma cu Vergil Chițac sau cu PNL, în sensul de a le oferi sprijinul pentru Primăria Constanța, dar că, în mod subit, m-aș fi retras. Neg cu tărie această afirmație făcută în mod public de Vergil Chițac. Au fost doar discuții de înțelegere a pozițiilor, dar că nu s-au materializat.“, a afirmat Stelian Ion.

Acesta spus că orașul Constanța nu este unitate militară, iar relațiile dintre politicieni trebuie să fie bazate pe respect, pe dialog, pe transparență și nu pe ordine. Deputatul de Constanța a mai spus că soluția aleasă de PNL pentru Constanța este creată în creuzetele de la București și parașutată aici.

Comments

comments

Politica

Luminița Vlădescu, DEMISIE de la conducerea PSD Medgidia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce a pierdut alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu își anunță demisia din funcția de președinte al organizației locale a PSD. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Luminița Vlădescu scrie că principalul motiv al demisiei îl constituie rezultatul slab de la alegerile locale. Totodată, fostul viceprimar al municipiului le transmite locuitorilor din Medgidia că nu renunță și la obiectivele propuse pentru oraș.

Iată mesajul:

“Astăzi am luat decizia firească de a-mi depune demisia din functia de președinte PSD Medgidia, ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale. Demisia mea este un act de onoare unilateral, în niciun caz de renunțare la obiectivele propuse pentru Medgidia. Mulțumesc tuturor colegilor, prietenilor și, mai ales, celor 2100 de alegători ai mei pentru susținere!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Marian Cîrnu, Pro România Năvodari, a pierdut funcția de consilier local la un vot: “Am crezut în mulți prieteni falși”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Marian Cîrnu, primul pe lista Pro România pentru noul Consiliu Local al orașului Năvodari, a ratat mandatul din cauza unui vot.

Prin intermediul unei postări facută de candidatul Cîrnu pe contul său de Facebook, acesta îi informează pe cetățenii din orașul Năvodari că a reușit să adune 716 voturi și avea nevoie de… 717. La mustață, cum s-ar zice și ghinion pentru cei care își puseseră speranța că proiectele Pro România pentru Năvodari vor avea o voce în mandatul 2020 – 2024.

Iată și gandurile celui care a ratat Consiliul Local:

Salutare prieteni! Împreună am pierdut postul de consilier local la Năvodari pt 1 vot. Am avut 716 voturi. Era nevoie de 717.Imi asum! Am crezut în mulți prieteni falși. Dar tot împreună prin voturi am reușit noi, dvs, și ceilalți votanți din județ sa trimitem în Consiliul Județean Constanța 3 consilieri județeni! Va mulțumesc!

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

CCR a decis: Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare și respinge sesizarea președintelui Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea privind organizarea alegerilor parlamentare în luna august.

Potrivit sesizării de neconstituţionalitate transmisă luni CCR, Legea privind organizarea alegerilor parlamentare a fost adoptată atât de Senat cât şi Camera Deputaţilor în 27 iulie şi a fost transmisă două zile mai târziu al Preşedinţie în vederea promulgării.

Klaus Iohannis a cerut CCR să admită sesizarea de neconstituţionalitate şi să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

„Similar stabilirii datei alegerilor locale, Parlamentul a optat pentru o soluţie legislativă potrivit căreia data următoarelor alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Prin conţinutul normativ, această reglementare încalcă prevederile mai multor articole din Constituţie”, arăta şeful statului.

În sesizare se subliniază că stabilirea datei alegerilor parlamentare prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor, prin derogare, creează un cadru legislativ special doar pentru următoarele alegeri parlamentare.

„Apreciem că o atare modificare, realizată cu mai puţin de 6 luni înainte de alegerile la termen, încalcă exigenţele art. 1 alin. (5) din Constituţie în dimensiunea sa referitoare la previzibilitatea legii şi cea a securităţii raporturilor juridice”, a explicat preşedintele.

Acesta a precizat că s-a instituit, astfel, o prerogativă pentru Parlament de a stabili în mod discreţionar data alegerilor parlamentare.

„În actualul context, adoptarea unei legi prin care se stabileşte data alegerilor parlamentare devine cu atât mai problematică în situaţia în care ar interveni una dintre cauzele care determină prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, cum este starea de urgenţă. Este posibil ca legea organică prin care s-a stabilit data alegerilor parlamentare să fie necesar să fie modificată din considerente ce ţin de evoluţia situaţiei sanitare”, a menţionat Klaus Iohannis.

Acesta susţine că prin intervenţia intempestivă şi formalizarea excesivă a procedurii de stabilire a datei alegerilor ”se creează premisele încălcării altor dispoziţii şi garanţii constituţionale”.

„Dacă senatorii şi deputaţii vor fi obligaţi să acorde votul în sensul adoptării legii de stabilire a datei alegerilor, atunci voinţa parlamentarului nu mai este liberă, mandatul devine unul imperativ, ceea ce plasează legea criticată pe tărâmul nulităţii absolute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele consideră că Parlamentul dobândeşte competenţa de a stabili data alegerilor în mod discreţionar, cu ignorarea regulilor stabilite de Constituţie, putându-se ajunge la prelungirea mandatului actualului Parlament, în afara cadrului constituţional.

„Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora. (…) O guvernare democratică presupune ca poporul să îşi desemneze reprezentaţii la nivelul autorităţilor publice la intervale regulate de timp. Rezultă că mandatul autorităţilor publice trebuie să fie limitat în timp”, a mai explicat Iohannis.

Conform legislaţiei, Guvernul este cel care stabileşte data alegerilor, iar aducerea la cunoştinţă publică a datei alegerilor se face cu cel puţin 90 de zile înainte de ziua votării, prin publicarea în Monitorul Oficial al României hotărârii Guvernului privind data alegerilor.

„Prin norma criticată, se poate ajunge la situaţia în care Parlamentul poate stabili data alegerilor în mod arbitrar, fără vreo limitare şi fără o sancţiune în cazul în care acesta, prin data stabilită, prelungeşte indirect mandatul în curs”, a mai precizat preşedintele României. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: