Conecteaza-te cu noi

Politica

Conflictul Iohannis – Guvern, arbitrat de Curtea Constituțională. Activitatea Executivului, blocată?

Published

on

În urma refuzului președintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de numire a noilor miniștri în Guvern, premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedintele României. CCR anunţă că a stabilit ca până la 11 septembrie părţile să îşi exprime punctul de vedere. Termenul pentru şedinţa de judecată se stabileşte ulterior. Plângerea Guvernului se bazează pe faptul că Președintele României a emis decrete de vacantare a trei funcții de miniștri (Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul) dar nu a anunțat dacă acceptă sau refuză miniștrii interimari propuși de Guvern. Între timp, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, astăzi, că Guvernul nu se poate întruni în şedinţe şi nu poate nici să emită ordonanţe de urgenţă, având în vedere că echipa este incompletă.

„Putem avea (şedinţă, n.r.) doar dacă echipa guvernamentală este completă. Eu, totuşi, stau şi mă întreb şi – sincer vă spun, dincolo de orice fel de zonă politică – cred că este o dovadă de iresponsabilitate să laşi un guvern, indiferent care ar fi acela, fără instrumentul de a legifera. Dacă – Doamne fereşte! – se întâmplă astăzi o calamitate şi pentru a rezolva o problemă punctuală este nevoie de un act normativ la nivel de legislaţie primară, adică ordonanţă de urgenţă, nu se poate emite o ordonanţă de urgenţă. Mai mult, nu se poate emite nici măcar o hotărâre de guvern, pentru că Guvernul nu poate funcţiona. Deci, este – zic eu – din păcate, o dovadă de iresponsabilitate a celor care încă ţin acest guvern nefuncţional“, a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei, conform agerpres.ro.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions