Connect with us

Politica

Congres USR: Președintele Organizației de la Constanța îl votează pe Dan Barna!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Cel de-al doilea Congres USR în mai puţin de şase luni se va desfășura, sâmbătă, la Poiana Braşov. În cadrul acțiunii, delegațiile USR din toate județele îl vor alege pe viitorul preşedinte al partidului pentru următorii doi ani, după ce Nicuşor Dan a demisionat din partid la mai puţin de două săptămâni după ce fusese ales președinte al formaţiunii, în cadrul Congresului desfășurat la Cluj.

În competiție s-au înscris vicepreședinții Dan Barna, care vine din aripa liberală, Vlad Alexandrescu, considerat din aripa progresistă și Cristian Seidler (aripa ”nicuşoristă”) care s-a retras din cursă acuzând nereguli în selectarea delegaţilor pentru congres. De asemenea, susţinătorii lui Seidler au anunțat că vor boicota acțiunea de sâmbătă au amenințat că vor contesta în instanță rezultatul votului.

De la Constanța, la Congres va merge o delegație formată din 10 reprezentanți. Este vorba despre 8 delegați desemnați în cadrul Conferinței Județene plus alți doi delegați de drept, respectiv deputatul Stelian Cristian Ion – membru în cadrul Biroului Național al USR și Lorin Ursa, acesta fiind prezent în cadrul Comisiei de Arbitraj de la nivel național. Întrebat către cine merge votul la Congres, președintele USR Constanța, Remus Negoi, a declarat pentru “Ordinea.ro” că fiecare membru al delegației va vota pe cine consideră și că, personal, îl preferă pe Dan Barna. “Este dificil să impui oamenilor un vot, nu e democratic și nici corect. Fiecare votează cum consideră. De asemenea, fiecare candidat este bun și potivit să conducă USR. Ne-am fi dorit să fie toate cele trei candidaturi inițiale, dar fiecare are dreptul să aleagă ce este bine pentru el. Eu voi merge pe proiectul propus de Dan Barna. Mai sunt vreo 2-3 colegi care vor vota tot Dan Barna; de fapt, procentul este cumva la jumătate”, a declarat Remus Negoi pentru ziarul nostru.

Vlad Alexandrescu spune că USR nu şi-a căutat “un tătuc” niciodată şi că principiile lui Nicuşor Dan au fost sădite în ADN-ul partidului. În opinia lui Dan Barna, USR trebuie să se definească drept un partid de centru dreapta. El afirmă că Nicuşor Dan este oricând binevenit înapoi.

foto: deputat Stelian Cristian Ion, președinte USR Constanta Remus Negoi

sursa foto: Facebook

 

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: