Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Consilierii județeni, în ședință ordinară. Au fost aprobați indicatorii pentru construirea unui nou Acvariu

Published

on

consiliul judetean

Consilierii județeni au aprobat, astăzi, indicatorii tehnico – economici faza SF/DALI aferenți proiectului „Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”. Conducerea Consiliului Județean menționează că „proiectul îşi propune edificarea unui obiectiv turistic modern, unic la nivel național prin tematica propusă și care va rivaliza cu cele mai frumoase acvarii din centrul și sud-estul Europei, contribuind totodată la dezvoltarea coerentă tehnico-economică a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii“. Conform documentației, valoarea totală a investiției se ridică la 74.943.637,57 lei fără TVA.

Tot în şedinţa de astăzi, consilierii judeţeni au aprobat modificarea listei de investiţii pentru anul 2023, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa. Modificarea constă în introducerea unei noi poziţii pentru achiziţionarea unui număr suplimentar de cinci containere de tip storage.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a fost cel referitor la aprobarea contului anual de execuţie al bugetului local al judeţului Constanţa şi al instituţiilor şi serviciilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local, precum şi a situaţiilor financiare la data de 31 decembrie 2022.

„Consiliul Judeţean Constanţa aproba în luna noiembrie a anului trecut, reorganizarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, prin transformarea în societate pe acţiuni cu asociat unic UAT Judeţul Constanţa, cu denumirea de “Drumuri Judeţene Constanţa S.A.”. Ca urmare a apariţiei unor modificări legislative, survenite ulterior reorganizării RAJDP Constanţa, s-a impus adoptarea unui proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea unor prevederi ale Actului constitutiv al actualei societăţi, astfel încât acestea să fie armonizate cu dispoziţiile Legii Nr. 265/2022.

Tot în ședința de astăzi au fost aprobate și proiectele privind modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Muzeul de Artă Constanța și modificarea Organigramei și a Statului de funcții pentru Muzeul de Artă Constanța. Pe structura precedentă Muzeul de Artă avea un număr de 26 de posturi, la fel și pe cea actuală. Modificarea propusă nu afectează numărul de posturi existent și este necesară pentru a asigura desfășurarea activității instituției în condiții de normalitate și legalitate. Regulamentul de Organizare și Funcționare este ajustat pe noua organigramă și a primit avizul prealabil din partea Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor din cadrul Ministerului Culturii.

Ultimul proiect al ședinței de astăzi a fost cel privitor la aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Amzacea pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil, proprietate publică a UAT Comuna Amzacea, din domeniul public al UAT Comuna Amzacea în domeniul public al UAT Județul Constanța. În vederea modernizării ”Oborului General Scărișoreanu”, Consiliul Județean Constanța solicită Consiliului Local al Comunei Amzacea demarearea procedurilor necesare în vederea trecerii bunului imobil teren, în suprafață de 8556 mp, situat în strada Morii, nr. 8, comuna Amzacea, loc. General Scărișoreanu, județ Constanța, proprietate publică a comunei Amzacea, din domeniul Public al Comunei Amzacea în domeniul public al UAT Județul Constanța.“, informează CJC.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions