Connect with us

Politica

Consilierul județean Bola reclamă furturi și tâlhării în comuna Gârliciu. Conducerea administrației le confirmă!

Publicat

la

Consilierul județean liberal Bogdan Bola, împreună cu grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal din comuna Gârliciu, sesizează opinia publică cu privire la abuzurile grave care se petrec în localitate atât pe străzi, cât și la nivelul primăriei. Aceștia reclamă faptul că primarul comunei Gârliciu, social-democratul Constantin Cimpoiașu, nu răspunde solicitărilor consilierilor locali și ignoră total problemele grave cu care se confruntă cetățenii, precum infracționalitatea ridicată, transmite Biroul de presă al Partidului Național Liberal Constanța.

“Comuna Gârliciu este proverbialul sat fără câini din județul Constanța. Un singur polițist cu ture de opt ore nu poate face față valului de infracțiuni, furturi sau tâlhării din localitate. În tot acest timp, primarul PSD refuză să aibă orice fel de dialog cu consilierii Partidului Național Liberal. Hoții fură nestingheriți până și camerele de supraveghere, în timp ce primarul tace. S-au înregistrat furturi inclusiv din școală, de unde au dispărut două generatoare de curent. Situația este foarte gravă. Din atitudinea primarului Constantin Cimpoiașu reiese că este sătul de această funcție. Pe undeva este de înțeles după cinci mandate în care comuna a fost menținută în hoție și sărăcie. Cum probabil demisia de onoare este un gest de negândit pentru primar, atât eu, cât și grupul consilierilor locali PNL îi reamintim că trebuie să ne pună la dispoziție datele și documentele cerute, conform legii”, declară consilierul județean liberal Bogdan Bola.

Prin intermediul aceluiași document de presă, președintele organizației locale PNL Gârliciu, consilierul local Iulian Șerban, amintește că a cerut primarului să pună la dispoziția consilierilor locali, conform legii, raportul întocmit de Curtea de Conturi după controlul efectuat la Primăria Gârliciu.

“Știm că primarul Constantin Cimpoiașu a fost amendat cu 10.000 de lei după vizita celor de la Curtea de Conturi. Bugetul nu este atât de mare încât să îl dăm pe amenzi. Alte solicitări pe care le-am înregistrat la primărie țin de situația teribilă a infracționalității din comună. Vrem, atât noi cât și locuitorii din Gârliciu, să știm ce a făcut acest primar pentru a suplini deficitul imens de forțe de ordine din localitate? Mai vrem să știm câți asistați sociali se află în sarcina primăriei la acest moment și cu cât a crescut acest număr în ultimele opt luni. Parcă vorbim cu pereții. Primarul trebuie să realizeze că nu se află pe propria feudă și că trebuie să respecte în același timp legea și bunul-simț”, afirmă președintele PNL Gârliciu Șerban Iulian.

“Sistemul poliției este deficitar”

Pentru a discuta despre toate aceste aspecte și a răspunde acuzațiilor ce i se aduc, am încercat să luăm legătura cu primarul Cimpoiașu, însă nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea “Ordinea.ro”. Mai mult, edilul și-a închis și telefonul mobil… De asemenea, la secretariatul administrației locale nu răspunde nimeni, deși programul de lucru se termină la ora 16.00 și nici măcar nu e vineri, zi în care angajații din instituțiile publice au program până la prânz… Totuși, la telefon ne-a răspuns viceprimarul. Era în concediu de odihnă, dar ne-a spus, fără să-și asume public vreo declarație, că reprezentanții Primăriei Gârliciu au făcut mai multe sesizări la Prefectură și Inspectoratul Județean de Poliției, documente care nu ar avea soluționare. În concluzie, vicele spune tranșant:

“Am ajuns la concluzia că sistemul de organizare al Poliției este deficitar.”

Informații utile

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Gârliciu se ridică la 1.619 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 1.828 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (93,33%). Pentru 6,67% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,14%). Pentru 6,67% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională. 

Comuna Gârliciu este situată la 100 de kilometri distanță de municipiul reședință de județ, este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Din Consiliul Local fac parte 6 consilieri social democrați și 5 de la Partidul Național Liberal. Primarul, Constantin Cinpoiașu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție încă de la alegerile locale din anul .

Comments

comments

Politica

După Novak, pe lista remanierilor lui Ciucă apar miniștrii Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă pregătește o remaniere amplă și trei miniștrii vor fi schimbați în următoarele zile, conform Antena 3.

Primul pe listă ar fi ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR), așa cum am anunțat aici:

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Al doilea pe listă ar fi ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD).

De asemenea, se vehiculează și un al treilea nume și acesta ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului va pleca din guvern, spun surse politice. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.

Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei – PNL, PSD, UDMR – schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, lui se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, imnul României. Practic a refuzat să să recite versurile.

Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Novak.

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii.

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

I se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Ordinul a stârnit nemulțumirea sportului românesc, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.

sursa: antena3.ro / foto: g4media

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi prezintă activitatea din primele șase luni ale anului în circumscripția Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că, deși cea mai mare parte a muncii de parlamentar este în Legislativ, activitățile sale în cadrul circumscripției electorale Constanţa sunt foarte importantă pentru el.

„Sunt senator de Constanța şi problemele constănţenilor reprezintă o prioritate. Încerc permanent să le soluţionez sau să atrag atenția asupra acestora prin intervenții în Parlament sau prin sesizări adresate autorităţilor competente. În primele 6 luni ale acestui an am înaintat adrese către diverse instituții locale sau centrale cu privire la neregulile semnalate de constănțeni. Pentru că îi reprezint în Parlament pe constănţeni, ţin permanent legătura şi cu autorităţile locale şi am avut întâlniri cu vicepreşedintele CJC, cu viceprimarul sau cu prefectul judeţului cu privire la teme de interes local. În ultimele 6 luni am efectuat şi numeroase vizite în teritoriu, la Spitalul de Boli Infecţioase, pe plaja Corbu unde se ridică un complex rezidenţial pe o arie protejată sau la vama Isaccea unde am acordat sprijin refugiaţilor ucraineni.“, a declarat Remus Negoi.

Senatorul USR afirmă că, tot la Constanța, a organizat o dezbatere privind Codul Patrimoniului în luna februarie şi o dezbatere privind situația de pe plaja Corbu cu reprezentanţii Apelor Române.​ De asemenea, Negoi spune că, în această perioadă, a participat la trei conferințe de presă organizate de USR şi a avut numeroase discuții pe marginea inițiativelor legislative proprii.

„Am continuat, de asemenea, seria stagiilor de practică pentru studenţi la cabinetul parlamentar. De la Universitatea Bucureşti, 12 studenţi ai Facutăţii de Litere, secţia Comunicare şi Relaţii Publice, au desfăşurat orele de practică şi au contriuit la îmbunătăţirea comunicării în cadrul cabinetului. De la SNSPA, o studentă de la secţia Relaţii Intervaţionale şi Studii Europene s-a familiarizat cu activitatea din Senat, a analizat iniţiativele legislative aflate în circuit şi a participat la şedinţele de plen şi la lucrările din comisiile parlamentare. De la Universitatea Babeş-Bolzai din Cluj-Napoca, la al treilea stagiu de practică pentru ştiinţe politice, au fost 6 studenzi masteranzi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Acereştia au analizat iniţiative legislative aflate în circuit, au venit cu propuneri de noi iniţiative, au organizat dezbatri şi au participat la o şedinţă de plen. Voi susţine în continuare astfel de activităţi în cadrul cabinetului parlamentar pentru a-i ajuta pe tineri să aplice în practică noţiunile pe care le învaţă la cursuri.“, afirmă Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: