Connect with us

Politica

Consilierul județean Bola reclamă furturi și tâlhării în comuna Gârliciu. Conducerea administrației le confirmă!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierul județean liberal Bogdan Bola, împreună cu grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal din comuna Gârliciu, sesizează opinia publică cu privire la abuzurile grave care se petrec în localitate atât pe străzi, cât și la nivelul primăriei. Aceștia reclamă faptul că primarul comunei Gârliciu, social-democratul Constantin Cimpoiașu, nu răspunde solicitărilor consilierilor locali și ignoră total problemele grave cu care se confruntă cetățenii, precum infracționalitatea ridicată, transmite Biroul de presă al Partidului Național Liberal Constanța.

“Comuna Gârliciu este proverbialul sat fără câini din județul Constanța. Un singur polițist cu ture de opt ore nu poate face față valului de infracțiuni, furturi sau tâlhării din localitate. În tot acest timp, primarul PSD refuză să aibă orice fel de dialog cu consilierii Partidului Național Liberal. Hoții fură nestingheriți până și camerele de supraveghere, în timp ce primarul tace. S-au înregistrat furturi inclusiv din școală, de unde au dispărut două generatoare de curent. Situația este foarte gravă. Din atitudinea primarului Constantin Cimpoiașu reiese că este sătul de această funcție. Pe undeva este de înțeles după cinci mandate în care comuna a fost menținută în hoție și sărăcie. Cum probabil demisia de onoare este un gest de negândit pentru primar, atât eu, cât și grupul consilierilor locali PNL îi reamintim că trebuie să ne pună la dispoziție datele și documentele cerute, conform legii”, declară consilierul județean liberal Bogdan Bola.

Prin intermediul aceluiași document de presă, președintele organizației locale PNL Gârliciu, consilierul local Iulian Șerban, amintește că a cerut primarului să pună la dispoziția consilierilor locali, conform legii, raportul întocmit de Curtea de Conturi după controlul efectuat la Primăria Gârliciu.

“Știm că primarul Constantin Cimpoiașu a fost amendat cu 10.000 de lei după vizita celor de la Curtea de Conturi. Bugetul nu este atât de mare încât să îl dăm pe amenzi. Alte solicitări pe care le-am înregistrat la primărie țin de situația teribilă a infracționalității din comună. Vrem, atât noi cât și locuitorii din Gârliciu, să știm ce a făcut acest primar pentru a suplini deficitul imens de forțe de ordine din localitate? Mai vrem să știm câți asistați sociali se află în sarcina primăriei la acest moment și cu cât a crescut acest număr în ultimele opt luni. Parcă vorbim cu pereții. Primarul trebuie să realizeze că nu se află pe propria feudă și că trebuie să respecte în același timp legea și bunul-simț”, afirmă președintele PNL Gârliciu Șerban Iulian.

“Sistemul poliției este deficitar”

Pentru a discuta despre toate aceste aspecte și a răspunde acuzațiilor ce i se aduc, am încercat să luăm legătura cu primarul Cimpoiașu, însă nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea “Ordinea.ro”. Mai mult, edilul și-a închis și telefonul mobil… De asemenea, la secretariatul administrației locale nu răspunde nimeni, deși programul de lucru se termină la ora 16.00 și nici măcar nu e vineri, zi în care angajații din instituțiile publice au program până la prânz… Totuși, la telefon ne-a răspuns viceprimarul. Era în concediu de odihnă, dar ne-a spus, fără să-și asume public vreo declarație, că reprezentanții Primăriei Gârliciu au făcut mai multe sesizări la Prefectură și Inspectoratul Județean de Poliției, documente care nu ar avea soluționare. În concluzie, vicele spune tranșant:

“Am ajuns la concluzia că sistemul de organizare al Poliției este deficitar.”

Informații utile

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Gârliciu se ridică la 1.619 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 1.828 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (93,33%). Pentru 6,67% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,14%). Pentru 6,67% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională. 

Comuna Gârliciu este situată la 100 de kilometri distanță de municipiul reședință de județ, este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Din Consiliul Local fac parte 6 consilieri social democrați și 5 de la Partidul Național Liberal. Primarul, Constantin Cinpoiașu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție încă de la alegerile locale din anul .

Comments

comments

Politica

Constanța. PRO România a depus candidaturile pentru Parlament. Mircea Dobre: „Turismul și agricultura, priorități pentru noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre, și secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, au depus, astăzi, la Biroul Electoral Județean Constanța, listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Iată listele de candidați:

Senat:

FILIPESCU RĂZVAN

BĂTĂRIGĂ LOREDANA

CRUCERU VICTOR

IONESCU ALEXANDRU

RIZEA VASILE

LEIȚOIU DELIA

MOCANU CRISTINA-GEORGIANA

Camera Deputaților:

DOBRE MIRCEA-TITUS

TROFIN VALENTIN-OLIVIAN

PEIU LAURENȚIU

BOBE MIHAI

DUMA ADRIANA

BUZOIU FLAVIU

COCOR CODRUȚ

DRĂGAN LEONARD

CĂȘUNEANU MARIAN

POSTOLACHE SERGIU-IONUȚ

GOBEAJĂ LAURENȚIU-ADRIAN

BUTUMAN MIHAELA-MĂDĂLINA

ȘANDRU LUMINIȚA

FLOCA IONUȚ

„Vreau să mulțumesc celor 16.000 de susținători, care au semnat listele de candidați ale PRO România pentru județul Constanța…După cum se știe, avem o unire cu ALDE și garantăm de pe acum că va fi cea mai importantă formațiune politică de opoziție din Parlamentul României, dar o opoziție constructivă și nu distructivă, așa cum s-au remarcat cei de la USR sau cei de la PNL până în momentul când au ajuns la guvernare. Acum avem o guvernare incompetentă, care ne demonstrează că avem în fiecare zi câte un colectiv și ne apropiem de 100 de decese pe zi și nimeni nu mai este responsabil sau vinovat. Președintele nu mai cere nicio demisie, iar guvernul lui este perfect. Românii trebuie să își dea seama că singura formațiune politică care a demonstrat prin Victor Ponta la guvernare este PRO România, formațiune capabilă să scoată țara din criză datorită unui program economic și social, care va fi lansat în perioada următoare. Vom susține cu tărie tot ce înseamnă industria de turism, industria HORECA, și o protecție socială pentru toți cetățenii României. Este un program de guvernare coerent și eficient, dar și constructiv în același timp“, a declarat Mircea-Titus Dobre.

Acesta a mai spus că PRO România va duce o campanie constructivă, așa cum a făcut și la locale, și vom prezenta proiectele pentru Constanța, care sunt în primul rând pentru turism și agricultură, acesta din urmă neavând nicio susținere decât a sa și a lui Răzvan Filipescu.

„Din calitatea de senator mă voi lupta împreună cu colegii mei să sprijinim proiectele pe care le-am prezentat pe plan local. Ne dorim ca în Parlament să ajungă oameni care cunosc legislație și proceduri parlamentare și să avem oameni care se luptă pentru județul nostru. Cu regret văd că, în prezent, toate regionalele și instituțiile din sud-est își au sediul la Galați, ba la Brăila, iar Constanța a pierdut competiția din punct de vedere al dezvoltării. PRO România este singurul partid care a venit cu proiect concrete.“, a spus Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful de la Drumuri Județene, noul președinte al Organizatiei municipale a PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Biroul Permanent Județean al P.S.D. Constanța a hotărât numirea în funcția de președinte interimar al Organizației Municipale PSD Constanța a lui Lucian Lungoci, până la organizarea alegerilor statutare în organizație. Hotărârea a fost votată în unanimitate de către cei prezenți, înregistrându-se o absență, notează purtătorul de cuvânt PSD Constanța, Radu Babuș.

Amintim că Decebal Făgădău, cel care a ocupat funcția de președinte la municipiu, a demisionat ieri din PSD, după ce a fost trimis în judecată, tot ieri, de DNA, pentru abuz în serviciu. Intersant este că, tot ieri, Lucian Lungoci anunțase conducerea partidului că demisionează din funcția de secretarul executiv al Organizației Județene a PSD Constanța, nemulțumit de modul cum s-au făcut cu listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Câteva ore mai târziu, Lungoci a revenit asupra deciziei.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Propunerea lui Cristian Diaconescu, prim – vicepreședinte PMP: “Vacanța mare în această perioadă și reluarea școlii la vară”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu, pune în dezbatere publică o propunere venită din partea profesorilor şi a părinţilor – aceea de efectuare în această perioadă a vacanţei mari şi recuperarea procesului de educaţie în var. Scopul acestei propuneri este unul singur: toată lumea să depăşească cu bine perioada gripei sezoniere şi să se concretizeze o serie de măsuri sanitare aflate în lucru.

„Am primit semnale numeroase din partea profesorilor, dar şi a părinţilor preocupaţi atât de sănătatea copiilor, cât şi de calitatea actului educaţional. Cei cu care am discutat, înţelegând situaţia complicată prin care trece societatea, au o propunere simplă adresată autorităţilor – mutarea în această perioadă a ‘vacanţei mari’, urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii. Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru. Ar fi în discuţie câteva săptămâni până la obişnuita vacanţă de iarnă”, scrie, joi, Cristian Diaconescu pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: