Connect with us

Politica

Consilierul județean Marian Crușoveanu, despre Siegfried Mureșan, PNL și “alianța slugărniciei” PSD – PMP

Publicat

la

“Sper ca generația noastră să aibă curajul și tăria să măture de pe scena politică, în viitoarele scrutinuri electorale, personaje duplicitare, acesti Modelino ai scenei politice românești”, scrie consilierul județean Marian Crușoveanu pe pagina sa de Facebook, într-un mesaj de bun venit în PNL adresat europarlamentarului Siegfried Mureșan.

Crușoveanu scrie pe cunoscuta rețea de socializare că PNL a fost mereu un partid “atractiv pentru intelectuali, pentru tineri ambițioși și mai ales pentru reformatori” și nu a evitat subiectul “alianței” PSD – PMP, pe care a numit-o “alianța slugărniciei”. De asemenea, consilierul județean liberal a taxat în termeni duri legătura dintre Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Elena Udrea și Traian Băsescu. Crușoveanu scrie că “prietenia” a fost confirmată prin această alianță a “slugărniciei”. Cât privește Constanța, Marian Crușoveanu amintește că la “#Constanța au parafat susținere totală pentru PSD”.

Citiți mesajul complet:

Felicit intrarea europarlamentarului Siegfried Mureșan în PNL.

Este bine știut că PNL, în decursul istoriei, a fost mereu un partid atractiv pentru intelectuali, pentru tineri ambițioși și mai ales pentru reformatori. Mă bucur că în rândurile PNL, tineri cu pregătirea și cu experiența lui Siegfried Mureșan doresc să contribuie la întărirea valorilor de dreapta în #România și la imaginea României în #Europa.

Interpretez atitudinea lui Siegfried Mureșan din perspectiva de consilier județean aflat în opoziție care, de aproape 2 ani, este mirat de atitudinea duplicitară a PMP, un partid aflat, pe plan local, la putere și în plan central, în opoziție.

Îi văd adeseori pe liderul de iure, #Tomac, precum și pe liderul de facto, #Băsescu, criticând Guvernul Dăncilă (”#Dragnea”), în timp ce, la #Constanța, au parafat susținere totală pentru PSD. Zvonurile despre prietenia Radu Mazăre-Constantinescu-Elena Udrea-Băsescu au fost încă o dată confirmate, prin alianța slugărniciei PSD-PMP.

Desigur, un om ca Siegfried Mureșan nu avea ce căuta într-un partid precum PMP, care se comportă duplicitar. De altfel, este apropiat de vârsta mea și sper ca generația noastră să aibă curajul și tăria să măture de pe scena politică, în viitoarele scrutinuri electorale, personaje duplicitare, acesti Modelino ai scenei politice românești.

Bine ai venit, Siegfried! Succes, #PNL!

 

Comments

comments

Politica

Consultări pe repede înainte la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru pentru mâine, începând cu ora 11.00.

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban, șterge pe jos cu șeful statului: „Iohannis și slugile lui din PNL sunt responsabili pentru prelungirea crizei“

Publicat

la data de

Scris de

„Cine e generalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut, fiecare picătură de energie și fiecare strop de sudoare?“, sunt câteva din odele pe care Ludovic Orban i le dedica lui Klaus Iohannis în campania electorală pentru Președinție în 2014. De atunci lucrurile s-au schimbat radical, iar același Orban șterge pe jos cu același Iohannis. După ce Guvernul Cioloș a căzut la votul de învestitură din Parlament, fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat că responsabilitatea aparține șefului statului și „slugilor” lui din conducerea PNL.

„Iohanis l-a desemnat pe Cioloș numai ca sa-l pedepseasca si ca sa-l umileasca. Raspunderea pentru prelungirea crizei apartine in exclusivitate presedintelui Iohannis si slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbeste de porunca lui Iohannis de a nu desemna un candidat de premier”, a afirmat Orban.

El l-a condamnat pe Iohannis pentru „ambiția bolnavă de a controla numirea procurilor” și pentru ”ambiția de neînțeles de a impune cu forță la vârful PNL un om care nu beneficiază de încredere”.

El a mai spus că, începând de astăzi, nu va mai fi „complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîțu și de la gașca demolatoare”. Totodată, Orban i-a cerut demisia lui Cîțu din fruntea PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Învestitura Guvernului Cioloș a PICAT la votul din Parlament. Care va fi mutarea lui Iohannis?

Publicat

la data de

Scris de

După cum era de așteptat, învestitura Guvernului Cioloș a picat la votul din Parlament. Au fost 180 de voturi „împotrivă“ și doar 88 „pentru“. Deci, nici măcar 100 de voturi pentru învestitura Executivului Cioloș. Guvernul avea nevoie de 234 de voturi „pentru“ învestire. Astfel, liderul USR înregistrează un record negativ, fiind Cabinetul care a primit cele mai puține voturi pentru învestitură, mai puține și decât Guvernul Croitoru, care a primit în 2009 189 de voturi. Din acest moment, se reiau negocierile politice pentru formarea unui nou Guvern. Rezolvarea situației este departe de a fi finalizată, în condițiile în care liberalii insistă să-l nominalizeze din nou pe Florin Cîțu, dar pe care nu îl doresc, cel puțin până în prezent, nici cei de la USR, nici cei de la PSD. În aceste condiții, mingea este la președintele Klaus Iohannis, care ar trebui să vină cu o soluție credibilă și validă, care să scoată țara din dezastrul sanitar în care se găsește.

În tot acest timp, cei de la UDMR, cei care au făcut jocurile politice mai mereu atunci când s-a pus problema formării unui nou Guvern, îndeamnă la negocieri pentru refacerea coaliției. Kelemen Hunor a spus după dezbaterile din Parlament că UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR.

„Până la urmă, ara trebuie guvernată, deciziile trebuie luate, fiindcă suntem într-o situație extrem, extrem de dificilă. UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR, dar sigur forța noastră și mijloacele noastre sunt limitate. Așteptăm consultările de la Cotroceni, în momentul în care se anunță rezultatul votului de azi”, a spus Hunor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: