Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Consilierul județean Răzvan Filipescu: „Am impresia că turismul constănțean e lăsat la voia întâmplării“

Published

on

Consilierul județean Răzvan Filipescu, liderul PRO România, filiala Constanța, critică în termeni duri modul cum este gestionat turismul din Dobrogea. El spune că are impresia că turismul constănțean e lăsat la voia întâmplării

„Am văzut întâlnirile și dezbaterile pe tema turismului de litoral de acum câteva zile, unele probleme rezolvate (șezlonguri pe plajele nou extinse), însă NIMIC consistent, de viitor cu o strategie clară, definită din partea autorităților, inclusiv a parlamentarilor de Constanța.“, a declarat Filipescu.

Politicianul constănțean povestește că, în 2014, când era președintele Autorității pentru Turism, într-un context similar, respectiv ocuparea Crimeei, se lupta să promoveze România ca destinație turistică și în Moldova sau Ucraina, să promoveze turismul de afaceri, ecoturismul, turismul cultural, gastronomic și oeneologic.

„Anul acesta, județul nostru NU a depus spre finanțare niciun proiect pentru promovarea rutelor turistice, deși avem și putem crea zeci de rute, precum cea a cetăților antice, a cramelor de vinuri și multe altele. Avem Pavilion expozițional, dar nimeni nu vorbește de turismul de afaceri MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) concentrat, de exemplu, pe energie, agricultură, logistică sau transporturi, turismul de evenimente, care ar extinde sezonul estival, dar atrage și investitori importanți, nu mai vorbim de cât ar creste vizibilitatea Constanței la nivel mondial.“, a punctat Răzvan Filipescu.

Liderul PRO România afirmă se reface Masterplanul în turism, dar nu se mai regăsește Portul de agrement din zona Pescărie, care ar deveni o importantă atracție a orașului, iar despre turismul balnear corelat cu cursele care s-ar putea organiza tot timpul anului de pe aeroportul Mihai Kogălniceanu, la fel, nimic.

„Nu prea am mai văzut organizate forumuri sau conferințe pe această temă, vizite de jurnaliști sau de bloggeri.“, a declarat Răzvan Filipescu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions