Connect with us

Politica

Consilierul local Andrei Popescu: Serviciul de maxi taxi din Constanța, cârpit de peste 10 ani. Dacă primarul Făgădău este ocupat, voi solicita o întâlnire cu transportatorii locali!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierul local municipal Andrei Popescu i-a solicitat, la jumătate lunii trecute, primarului Constanței Decebal Făgădău să ia măsuri pentru un transport sigur și decent pe traseele de maxi – taxi. Popescu susține că demersurile sale vin să ofere un grad sporit de siguranță pentru constănțenii care folosesc ca mijloc de transport microbuzele. În acest sens, alesul local a cerut, prin adrese transmise către primar și Direcția de Transporturi și Eveniment, dar și către Poliția Locală, controale amănunțite și luarea măsurilor necesare pentru un transport sigur și decent. Totodată, Andrei Popescu i-a sugerat primarului Făgădău colaborarea cu Poliția Rutieră și RAR. În paralel, Popescu afirmă că se oferă să colaboreze pentru a schimba în bine regulamentul legat de acest serviciu și le cere constănțenilor că așteaptă să primească din partea lor toate neregulile sesizate de activitatea de maxi – taxi. “Nu e India, nu e Bangladesh, e Constanța 2017. Mi-am continuat munca de teren privind activitatea maxi-taxi. Deși Poliția face razii aproape zilnic, asta nu pare să îi intimideze prea tare pe unii. Când am dat să filmez microbuzul, șoferul a devenit recacitrant, având chiar intenția să dea peste mine. Mai mult de atât, în acel moment o doamnă care era în urcare era să fie aruncată în strada de șoferul nărăvaș. În continuare, la ce tupeu au, să nu ne mire dacă vedem călători pe acoperișul autobuzului. Voi continua demersurile și reclamațiile până când această situație va fi remediată. (…) Acest haos trebuie oprit cu orice preț!”, explica Popescu în urmă cu doar două săptămâni.

Sacțiuni de 82.000 de lei și un serviciu de maxi taxi… cârpit de 10 ani de zile

Astăzi, consilierul Popescu a făcut public răspunsul primit din partea Poliției Locale legat de controalele din maxi – taxi. “Din raport am aflat că au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 82.000 lei. Aceste sancțiuni au stat în baza nedeținerii documentelor necesare desfășurarii activității de transport sau documentele prezentate nu erau valabile. La aceste sancțiuni se adaugă și cele aplicate de Poliția Rutieră. De asemenea, politiștii locali mi-au dat dreptate privind asocierea dintre operatorii avizați și alte persoane fizice sau juridice, în scopul înlocuirii autovehiculelor ce dețineau aviz de traseu. Prin această asociere, de fapt, aceștia circulă fără aviz de traseu, emițând bilete în nume propriu, mai precis… transport ambulant! Politiștii locali au transmis toate aceste date celor de la Serviciul de transporturi, în vederea luării măsurilor ce se impun. Mingea este la doamna director Ela Popescu, rămâne de văzut în ce fel va acționa! Din același raport aflăm că acțiunile de control vor continua și în viitor, aceștia solicitându-le acțiuni comune de control, celor de la RAR, ANAF și ISCTR. Nu neg că acest serviciu de tip maxi-taxi are cerere la orele de vârf fiind un flux de peste 7.000 de călători, dar nevoia nu poate ține loc de un transport sigur și decent. În acest sens, dacă domnul primar e ocupat cu alte activități, voi solicita o întâlnire cu toți transportatorii locali și cei de la Serviciul de transporturi pentru a găsi o soluție; o soluție de avarie ar fi suplimentarea curselor la orele de varf și de către alți operatori. Soluția reala este întocmirea unui plan de transport (care trebuia făcut de peste 10 ani de zile), pentru că vedem unde a dus cârpeala asta. Acest plan trebuie să stabileasca o delegare a gestiunii, la această licitație putând participa operatori din toata Uniunea Europeană. De asemenea, acest plan trebuie să includă trasee ale maxi-taxi ce nu se intersectează cu RATC și binențeles stații fixe. Merităm un transport sigur și decent, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a avea parte de unul!”, transmite consilierul Andrei Popescu.

Iată răspunsul Poliției Locale:

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: