Connect with us

Politica

Consilierul local Andrei Popescu: Serviciul de maxi taxi din Constanța, cârpit de peste 10 ani. Dacă primarul Făgădău este ocupat, voi solicita o întâlnire cu transportatorii locali!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierul local municipal Andrei Popescu i-a solicitat, la jumătate lunii trecute, primarului Constanței Decebal Făgădău să ia măsuri pentru un transport sigur și decent pe traseele de maxi – taxi. Popescu susține că demersurile sale vin să ofere un grad sporit de siguranță pentru constănțenii care folosesc ca mijloc de transport microbuzele. În acest sens, alesul local a cerut, prin adrese transmise către primar și Direcția de Transporturi și Eveniment, dar și către Poliția Locală, controale amănunțite și luarea măsurilor necesare pentru un transport sigur și decent. Totodată, Andrei Popescu i-a sugerat primarului Făgădău colaborarea cu Poliția Rutieră și RAR. În paralel, Popescu afirmă că se oferă să colaboreze pentru a schimba în bine regulamentul legat de acest serviciu și le cere constănțenilor că așteaptă să primească din partea lor toate neregulile sesizate de activitatea de maxi – taxi. “Nu e India, nu e Bangladesh, e Constanța 2017. Mi-am continuat munca de teren privind activitatea maxi-taxi. Deși Poliția face razii aproape zilnic, asta nu pare să îi intimideze prea tare pe unii. Când am dat să filmez microbuzul, șoferul a devenit recacitrant, având chiar intenția să dea peste mine. Mai mult de atât, în acel moment o doamnă care era în urcare era să fie aruncată în strada de șoferul nărăvaș. În continuare, la ce tupeu au, să nu ne mire dacă vedem călători pe acoperișul autobuzului. Voi continua demersurile și reclamațiile până când această situație va fi remediată. (…) Acest haos trebuie oprit cu orice preț!”, explica Popescu în urmă cu doar două săptămâni.

Sacțiuni de 82.000 de lei și un serviciu de maxi taxi… cârpit de 10 ani de zile

Astăzi, consilierul Popescu a făcut public răspunsul primit din partea Poliției Locale legat de controalele din maxi – taxi. “Din raport am aflat că au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 82.000 lei. Aceste sancțiuni au stat în baza nedeținerii documentelor necesare desfășurarii activității de transport sau documentele prezentate nu erau valabile. La aceste sancțiuni se adaugă și cele aplicate de Poliția Rutieră. De asemenea, politiștii locali mi-au dat dreptate privind asocierea dintre operatorii avizați și alte persoane fizice sau juridice, în scopul înlocuirii autovehiculelor ce dețineau aviz de traseu. Prin această asociere, de fapt, aceștia circulă fără aviz de traseu, emițând bilete în nume propriu, mai precis… transport ambulant! Politiștii locali au transmis toate aceste date celor de la Serviciul de transporturi, în vederea luării măsurilor ce se impun. Mingea este la doamna director Ela Popescu, rămâne de văzut în ce fel va acționa! Din același raport aflăm că acțiunile de control vor continua și în viitor, aceștia solicitându-le acțiuni comune de control, celor de la RAR, ANAF și ISCTR. Nu neg că acest serviciu de tip maxi-taxi are cerere la orele de vârf fiind un flux de peste 7.000 de călători, dar nevoia nu poate ține loc de un transport sigur și decent. În acest sens, dacă domnul primar e ocupat cu alte activități, voi solicita o întâlnire cu toți transportatorii locali și cei de la Serviciul de transporturi pentru a găsi o soluție; o soluție de avarie ar fi suplimentarea curselor la orele de varf și de către alți operatori. Soluția reala este întocmirea unui plan de transport (care trebuia făcut de peste 10 ani de zile), pentru că vedem unde a dus cârpeala asta. Acest plan trebuie să stabileasca o delegare a gestiunii, la această licitație putând participa operatori din toata Uniunea Europeană. De asemenea, acest plan trebuie să includă trasee ale maxi-taxi ce nu se intersectează cu RATC și binențeles stații fixe. Merităm un transport sigur și decent, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a avea parte de unul!”, transmite consilierul Andrei Popescu.

Iată răspunsul Poliției Locale:

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele Iohannis, mesaj de la Strasbourg: “Nu cobor standardele în ceea ce privește justiția și statul de drept”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, în cadrul căreia susţine o alocuţiune privind viziunea României în legătură cu acest subiect. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că pledează ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate, iar cheia centrală trebuie să rămână unitatea. Preşedintele a spus că în niciun caz nu se pot repune în discuţie principiile fundamentale pe care proiectul european a fost clădit. El a subliniat că o Europă cu mai multe viteze sau o Europă a cercurilor concentrice nu pot reprezenta soluţii.Klaus Iohannis a subliniat că românii sunt conectaţi la valorile democratice şi şi-au făcut auzită vocea atunci când a fost nevoie, că tânăra generaţie crede în Europa şi ea hrăneşte optimismul.

Întrebat despre poziția președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cel care a cerut un consens în România, în ceea ce privește statul de drept și justiția, înainte ca România să preia conducerea rotativă a Uniunii Europene, în contextul în care, miercuri, președintele a convocat partidele parlamentare la consultări pe situația din justiție, Iohannis a ținut să transmită că el nu va face niciun compromis.

”Poziția mea este următoarea: eu nu sunt dispus să cobor standardele în ceea ce privește justiția și statul de drept. Statul de drept este stat de drept, iar justiția trebuie să funționeze independent. La aceste lucruri eu nu renunț (…) Eu sunt pregătit să asigurăm o președinție de succes a Uniunii Europene și Guvernul pare pregătit și vom lucra împreună pentru o președinție decentă, de succes.”, a declarat Klaus Iohannis citat de stiripesurse.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit, la ora 11.00, ora României, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, fiind întâmpinat de către preşedintele PE, Antonio Tajani. Ceremonia primirii a inclus şi intonarea imnului de stat al României.

sursa foto: Rfi

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vezi ce sumă uriașă au încasat partidele politice de la bugetul de stat anul acesta

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Claudiu Năsui, deputat din partea USR în Parlamentul României, face cunoscute cifrele primite de partidele politice de la bugetul de stat numai în acest an.

Năsui scrie pe pagina sa de Facebook faptul că subvenția partidelor de la stat “a explodat în 2018” și explică și cum a fost posibilă această creștere substanțială a sumelor de bani pe care formațiunile politice le-au primit.

“De ce s-a întâmplat lucrul acesta? Pentru că parlamentul României a votat o lege prin care suma alocată de la bugetul de stat pentru partide politice a sărit de la maximum 0.04% din veniturile din bugetul de stat, la minimum 0.01% din PIB. Adică finanțarea care înainte era maximă a devenit minimă și s-a mai și înmulțit de câteva ori. Am mai vorbit de lucrurile acestea când s-a votat această schimbare de lege. Dar ce se întâmplă acum este că vedem exact amploarea măririi de subvenție. În doar 9 luni, statul a dat deja de 3.7 ori mai mulți bani publici decât în tot anul 2017 pentru partide”, scrie parlamentarul USR pe Facebook.

Într-un grafic, ceea ce scrie Năsui pe Facebook, arată astfel:

Totodată, Năsui precizează că explicația votului pentru o astfel de lege este una simplă: partidele aveau datorii foarte mari acumulate din campaniile electorale și se aflau în imposibilitatea de a le rambursa.

Iată ce scrie parlamentarul USR pe Facebook:

“De ce era nevoie de această mărire? Pentru că partidele aveau datorii foarte mari acumulate din campanii electorale și nu mai puteau să le ramburseze. Așa că și-au mărit propria subvenție ca să poată să-și plătească datoriile din bani publici. Practic și-au plătit datoriile din banii noștri.”

Împotriva acestei legi au votat USR în totalitatea sa, un deputat independent (plecat din USR) și un deputat de la PNL (Daniel Gheorghe), iar PMP s-a abținut.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(document) Statul vrea să se împrumute de la copii. Ce Ordonanță de Urgență pregătește Guvernul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul se pregătește să adopte o nouă Ordonanță de Urgență prin care să se înființeze programul guvernamental gROwth. Prin acesta, Trezoreria Statului va deschide conturi copiilor, iar părinții vor putea depune bani. Statul va veni cu 600 lei anual, dacă în cont s-au depus într-un an mai mult de 1.200 lei. De asemenea, se aplică o dobândă de 3% pe an. Suma va putea fi retrasă doar după ce copilul a împlinit 18 ani, ceea ce înseamnă că reprezintă un împrumut acordat statului în condițiile costurilor din ce în ce mai mari de finanțare atât de pe piața internă, cât și externă.

„Se aprobă Programul guvernamental gROwth – Contul individual de economii Junior care are ca obiect introducerea unui cont special de economisire sub formă de depozit. Titularul contului poate fi orice copil care este cetățean român și are sub 18 ani. Contul se deschide pe numele copilului, automat la unitățile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinți, a altui reprezentant legal al copilului sau împuternicitului acestora”, se arată în documentul prezentat de jurnaliștii de la hotnews.ro.

Începâd cu anul 2019, titlularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la vârsta de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minim 1.200 lei.

  • În cazul în care la finele anului calendaristic suma depusă în anul respectiv este mai mică decât suma minimă de 1.200 de lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă.
  • Sumele depuse anual în cont nu vor putea depăși un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a valorii de 100.000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent. Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei.
  • La soldul contului se aplică o rată anuală de dobândă al cărui nivel se stabilește la 3% pe an. Dobânda se calculează și se plătește când titularul contului împlinește vârsta de 18 ani. Aceasta se va plăti prin bugetul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.
Depunerile pot începe din luna decembrie 2018.

Sumele pot fi retrase mai devreme în caz de cheltuieli de sănătate pentru tratarea minorului în cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia și în cazul decesului.

În sectorul bancar, depozitele cu scandența la 3 ani o au o dobândă de maxim 3,8%, astăzi.

Document 2018 10 23 22772680 0 Proiect Oug Program Growth Procedura Reluata

sursa: hotnews.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: