Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Consilierul local Andrei Popescu: Serviciul de maxi taxi din Constanța, cârpit de peste 10 ani. Dacă primarul Făgădău este ocupat, voi solicita o întâlnire cu transportatorii locali!

Published

on

Consilierul local municipal Andrei Popescu i-a solicitat, la jumătate lunii trecute, primarului Constanței Decebal Făgădău să ia măsuri pentru un transport sigur și decent pe traseele de maxi – taxi. Popescu susține că demersurile sale vin să ofere un grad sporit de siguranță pentru constănțenii care folosesc ca mijloc de transport microbuzele. În acest sens, alesul local a cerut, prin adrese transmise către primar și Direcția de Transporturi și Eveniment, dar și către Poliția Locală, controale amănunțite și luarea măsurilor necesare pentru un transport sigur și decent. Totodată, Andrei Popescu i-a sugerat primarului Făgădău colaborarea cu Poliția Rutieră și RAR. În paralel, Popescu afirmă că se oferă să colaboreze pentru a schimba în bine regulamentul legat de acest serviciu și le cere constănțenilor că așteaptă să primească din partea lor toate neregulile sesizate de activitatea de maxi – taxi. “Nu e India, nu e Bangladesh, e Constanța 2017. Mi-am continuat munca de teren privind activitatea maxi-taxi. Deși Poliția face razii aproape zilnic, asta nu pare să îi intimideze prea tare pe unii. Când am dat să filmez microbuzul, șoferul a devenit recacitrant, având chiar intenția să dea peste mine. Mai mult de atât, în acel moment o doamnă care era în urcare era să fie aruncată în strada de șoferul nărăvaș. În continuare, la ce tupeu au, să nu ne mire dacă vedem călători pe acoperișul autobuzului. Voi continua demersurile și reclamațiile până când această situație va fi remediată. (…) Acest haos trebuie oprit cu orice preț!”, explica Popescu în urmă cu doar două săptămâni.

Sacțiuni de 82.000 de lei și un serviciu de maxi taxi… cârpit de 10 ani de zile

Astăzi, consilierul Popescu a făcut public răspunsul primit din partea Poliției Locale legat de controalele din maxi – taxi. “Din raport am aflat că au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 82.000 lei. Aceste sancțiuni au stat în baza nedeținerii documentelor necesare desfășurarii activității de transport sau documentele prezentate nu erau valabile. La aceste sancțiuni se adaugă și cele aplicate de Poliția Rutieră. De asemenea, politiștii locali mi-au dat dreptate privind asocierea dintre operatorii avizați și alte persoane fizice sau juridice, în scopul înlocuirii autovehiculelor ce dețineau aviz de traseu. Prin această asociere, de fapt, aceștia circulă fără aviz de traseu, emițând bilete în nume propriu, mai precis… transport ambulant! Politiștii locali au transmis toate aceste date celor de la Serviciul de transporturi, în vederea luării măsurilor ce se impun. Mingea este la doamna director Ela Popescu, rămâne de văzut în ce fel va acționa! Din același raport aflăm că acțiunile de control vor continua și în viitor, aceștia solicitându-le acțiuni comune de control, celor de la RAR, ANAF și ISCTR. Nu neg că acest serviciu de tip maxi-taxi are cerere la orele de vârf fiind un flux de peste 7.000 de călători, dar nevoia nu poate ține loc de un transport sigur și decent. În acest sens, dacă domnul primar e ocupat cu alte activități, voi solicita o întâlnire cu toți transportatorii locali și cei de la Serviciul de transporturi pentru a găsi o soluție; o soluție de avarie ar fi suplimentarea curselor la orele de varf și de către alți operatori. Soluția reala este întocmirea unui plan de transport (care trebuia făcut de peste 10 ani de zile), pentru că vedem unde a dus cârpeala asta. Acest plan trebuie să stabileasca o delegare a gestiunii, la această licitație putând participa operatori din toata Uniunea Europeană. De asemenea, acest plan trebuie să includă trasee ale maxi-taxi ce nu se intersectează cu RATC și binențeles stații fixe. Merităm un transport sigur și decent, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a avea parte de unul!”, transmite consilierul Andrei Popescu.

Iată răspunsul Poliției Locale:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions