Connect with us

Politica

Consiliul Județean Constanța derulează proiecte culturale și sportive în valoare de 8 milioane de lei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consiliul Judetean Constanta sustine cu finantare nerambursabila, potrivit Legii 350/2005, proiectele culturale de interes public, precum si pe cele ale asociatiilor sportive. Acestor proiecte le-a fost alocat un buget de 8.000.000 de lei, potrivit bugetului judetului pe 2017 (5 milioane de lei pentru Cultura si 3 milioane lei pentru Sport).

In urma evaluarii proiectelor, sase asociatii dintr-un total de 21 au intrunit punctajul minim de eligibilitate. Astfel, potrivit Comisiei de evaluare din cadrul Consiliului Judetean Constanta, pe Cultura au fost depuse 21 proiecte. Asociatiile care au intrunit punctajul necesar obtinerii de fonduri nerambursabile sunt: Asociatia Eurocult, Asociatia Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, Asociatia Wild Art, Asociatia Culturala Teatrelia, Fundația Umanitara Clopot si Asociatia Cultural Artistica Vulturii Carpatilor, potrivit unui comunicat remis redacției de către Biroul de presă al administrației județene.

Iată care sunt sumele repartizate pentru fiecare proiect, conform documentului semnat de către președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu.

Asociatia Eurocult – a intrunit 68,86 puncte și bugetul este în sumă totală de 705.405 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 625.405 lei și contribuția proprie de 80.000 lei. HANG OUT, 1st Edition este titlul proiectului. Este un festival de muzica alternativă.

Asociația Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor  -a însumat 67 puncte și bugetul total este în sumă totală de 175.850 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 157.971 lei și contribuția proprie de 17.879 lei. Titulul proiectului este Learning Corner.

Asociația Wild Art a însumat 76 de puncte și bugetul total este în sumă totală de 115.136 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 101.636 lei și contribuția proprie de 13.500 lei. Titlul proiectului este “Galeria din pasaj – Virgil Coman”.

Asociația Culturală Teatrelia – a însumat 66,14 puncte și bugetul total este în sumă totală de 734.300 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 654.500 lei și contribuția proprie de 79.800 lei. Titlul proiectului este DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei.

Fundația Umanitară Clopot a însumat 66,14 puncte și bugetul total este în sumă totală de 1.227.563 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 1.095.563 lei și contribuția proprie de 132.000 lei. Titlul proiectului este ART DISTRICT 2017 – Festival Internațional de Stradă, ediția I.

Asociația Cultural Artistica Vulturii Carpaților a însumat 66 de puncte și bugetul total este în sumă totală de 507.608 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 455.158 lei și contribuția proprie de 52.450 lei. Titlul proiectului: „Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin”.

In urma evaluarii celor opt contestatii depuse, comisia de contestații a analizat documentaţia contestațiilor. Astfel, din opt contestatii, un proiect a fost selecţionat,  in urma clarificarilor solicitate de comisie, in baza Ghidului solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondul bugetului judeţului Constanţa. In urma acestor clarificari a fost declarant eligibil proiectul CENTRULUI DE FORMARE ȘI PERFECȚIONARE VOCAL.

Proiectul a intrunit 68,57 puncte și bugetul total este în sumă totală de 98.234 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 85.934 lei și contribuția proprie de 12.300 lei. Numele acestuia fiind: “INSTRUMENTALĂ MANGALIA”.

De asemenea, in urma contestației ASOCIAȚIEI UNIUNEA DEMOCRATĂ TATARĂ MEDGIDIA, Comisia decide ADMITEREA  contestaţiei depuse și retransmiterea solicitarii de finanțare către Comisia de Evaluare pentru continuarea procedurii de evaluare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață! Stelian Ion: „Inițiativa lui Tit Brăiloiu alterează de la cap învățământul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de deputatul de Constanța al PSD Tit-Liviu Brăiloiu la un proiect de lege cu modificări în domeniul învățământul militar prevede pentru toate universitățile că „durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit”. Modificarea legislativă este aspru criticată de deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care a declarat că măsura le va permite rectorilor să-și înnoiască nelimitat mandatul alterează de la cap învățământul românesc.

„Este o ambiție mai veche a pesediștilor și nu numai a lor, dar modificarea de acum este cea mai abruptă și vine de la Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, care n-a lăsat nimănui impresia că ar avea insomnii de grija educației din România. Omul s-a remarcat în parlament exclusiv prin replici și gesturi de golan sadea. Ce l-a mânat pe el în această luptă, pe un tărâm care nu-i este tocmai familiar, putem afla doar dacă mergem pe firul prieteniilor lui cu diverși generali de carton. Și mai ales dacă ne uităm puțin atent la miza acestei schimbări.

Conform Legii Educației, rectorul numește prorectorii și decanii. Pe cei din urmă, după un concurs public susţinut in fața unei comisii numite de rector. Este deci simplu să ne închipuim că rectorul îşi poate crea o structura ierarhică de subalterni fideli, care la rândul ei va acţiona pentru păstrarea în funcţie cât mai mult timp a respectivului rector. Se deschide astfel poarta transformării universităţilor în feude şi a rectorilor în baroni. Criteriile academice nu vor mai conta cât va conta loialitatea faţă de coteria dirijată de rectorul în funcţie. În aceste circumstanţe, există posibilitatea ca abuzurile să devină regulă, în sensul că cei care nu sunt pe placul conducerii ar putea să nu primească orele pe care ar trebui să le aibă, să nu li se scoată la concurs postul care le-ar permite să promoveze sau să fie şicanaţi cu tot felul de comisii de etică.

Nu în ultimul rând, partidele vor fi mult mai interesate să-i racoleze pe aceşti rectori deveniţi imuabili şi deci extrem de influenţi, care astfel ar putea să impună o anumită direcţie politică unei întregi ierarhii universitare. Inutil să mai spun că astfel s-ar putea închide sau manifesta discreţionar subiectul plagiatelor şi al fraudei academice în general. Vorbim deci despre una dintre cele mai toxice cu putinţă mişcări legislative pentru învăţământul românesc, susținută de rectori deja înregimentați în PSD și PNL. Şi pentru că am ajuns aici, trebuie spus că este nefiresc ca rectorilor să li se permită să ocupe funcţii în cadrul partidelor politice. Legea Educaţiei prevedea o incompatibilitate în acest sens, care a fost însă eliminată în 2012 de Ecaterina Andronescu…Având în vedere consecințele profund nocive pe care le poate avea o astfel de măsură, îi solicit dlui președinte Iohannis să întoarcă la parlament această lege.“, a scris Stelian pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: