Connect with us

Actual

Consiliul Județean Constanța, în ședință ordinară. Vezi lista de proiecte

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Județean Constanța este convocat de președintele Mihai Lupu în ședință ordinară pentru 20 ianuarie, întâlnire ce se va desfăşura în sistem videoconferinţă.

Iată ordinea de zi:

 1. Proiectul de hotărâre privind aprobarea proceselor-verbale ale şedinţelor Consiliului Judeţean Constanţa desfăţurate la datele: 17 decembrie 2020 şi 21 decembrie 2020.
 2. Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Marian Cruşoveanu, precum şi vacantarea locului de consilier judeţean.
 3. Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Marius-Horia Ţuţuianu, precum şi vacantarea locului de consilier judeţean.
 4. Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Bola Bogdan Alexandru, precum şi vacantarea locului de consilier judeţean.
 5. Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Negoi Remus Eugen, precum şi vacantarea locului de consilier judeţean.
 6. Proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa a unor echipamente medicale, în vederea dotării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secţiei de Neonatologie.
 7. Proiectul de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei pentru Protecţia Copilului Constanţa.
 8. Proiectul de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază aferente anului 2021 pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa.
 9. Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Constanţa în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19” şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi.
 10. Proiectul de hotărâre privind organizarea reţelei şcolare de învăţământ special liceal şi postliceal din judeţul Constanţa, pentru anul şcolar 2021-2022.
 11. Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa în Consiliul Consultativ al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
 12. Proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr.79/18.02.2020.
 13. Proiectul de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile formulate de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa împotriva Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr.355/17.12.2020.
 14. Proiectul de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, asupra imobilului (teren+construcţii) Secţie exterioară Dermato-Venerice Agigea, situat în str. Sudului nr.8, Municipiul Constanţa, Judeţ Constanţa.
 15. Proiectul de hotărâre privind transmiterea unor spaţii din imobilul situat în str. Mircea cel Bătrân nr. 104B, Municipiul Constanţa, Judeţ Constanţa, proprietate publică a Judeţului Constanţa, în administrarea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.
 16. Proiectul de hotărâre privind aprobarea trecerii bunurilor imobile Clădire C1, Clădire C2 şi Clădire C3 situate în municipiul Constanţa, str. Semănătorului nr.8, din domeniul public al Judeţului Constanţa şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa în domeniul privat al Judeţului Constanţa şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa şi desfiinţarea acestora prin demolare.
 17. Proiectul de hotărâre privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 în domeniul transportului rutier judeţean de persoane, prin curse regulate, în Judeţul Constanţa.
 18. Proiectul de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa, începând cu 01.01.2021.
 19. Proiectul de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar domnului Chiriac Doru Liviu.
 20. Proiectul de hotărâre privind acodarea unui ajutor financiar doamnei Afloarei Maria.
 21. Proiectul de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere, a contribuţiei lunare de întreţinere datorate de beneficiarii, aparţinătorii, susţinătorii şi/sau reprezentanţii legali ai acestora, pentru serviciile furnizate de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea în anul 2021, precum şi procedura de stabilire şi de încasare a contribuţiei lunare de întreţinere.
 22. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Organigramei şi a Statului de funcţii de la Teatrul de Stat Constanţa.
 23. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare, a Organigramei şi Statului de funcţii pentru Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa în reorganizare judiciară, in judicial reorganisation, en redressment.
 24. Proiectul de hotărâre privind aprobarea propunerii de schimbare a destinaţiei bunului imobil, proprietate publică a judeţului Constanţa, situat în strada Medeea nr. 25 A, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa.
 1. Proiectul de hotărâre privind utilizarea execedentului bugetar aferent anilor precedenţi.

 

Comments

comments

Actual

CNAIR cumpără parapete de beton, garduri și sisteme cu mesaje variabile pentru sporirea siguranței pe A2. Achiziție de… 121,66 de milioane de lei!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în ultima lună mai multe licitații pentru sporirea nivelului de siguranță rutieră pe Autostrada București – Constanța (A2). Conform documentului, achiziția presupune cumpărarea de parapet de beton și metalic, garduri de protecție dar și sistem cu mesaje variabile.

CNAIR a lansat luna trecută un proiect privind “Implementarea unui ansamblu de măsuri pentru sporirea nivelului de siguranță rutieră pe infrastructura rutieră Autostrada A2 București – Constanța”.

Una dintre măsuri vizează achiziția de parapete de beton tip New Jersey și parapete metalic pentru poduri pe Autostrada A2 de la km 10+500 până la km 160, potrivit informațiilor din SEAP. Licitația pentru parapete a fost lansată pe 21 decembrie 2020, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 ianuarie 2021.

Valoarea estimată a contractului pentru parapete este de 121,66 milioane de lei, fără TVA iar durata acestuia este de 24 de luni.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mai mulți constănțeni, programați pentru VACCINARE la o adresă GREȘITĂ. Ce spune prefectul Coșa

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mai mulți constănțeni au fost programați pentru vaccinarea anti-Covid la o adresă greșită. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că este vorba despre o eroare a platformei de programare care va fi remediată în scurt timp, conform Mediafax.

Constănțenii care s-au programat pentru vaccinarea anti-Covid au primit prin email confirmarea și o adresă la care urmează să meargă pentru realizarea imunizării. Autoritățile au realizat că adresa trecută în email este greșită și i-au anunțat pe constănțeni unde urmează să se vaccineze.

Eroarea aparține platformei și va fi remediată rapid, promit autoritățile.

„Din cauza unei inadvertențe tehnice, în platforma de programare pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cei care au primit confirmare de programare pe e-mail au fost informați că se vor vaccina pe Bulevardul Mamaia 96. Pentru o informare corectă și pentru evitarea unor situații neplăcute, facem următoarea mențiune: centrul de vaccinare este la Sistemul Militar Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) de pe Stadionul Portul, lângă spitalul CF Port (Bulevardul 1 Mai 3-5). Începând de vineri, s-au făcut demersuri pentru modificarea adresei centrului în platforma națională dedicată programării pentru vaccinare. Problema va fi remediată în scurt timp”, a anunțat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Medicul Adrian Streinu Cercel: “La șapte zile după a doua doză de vaccin putem fluiera liniștiți”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat că, în urma testelor făcute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, s-a constatat că aveau deja anticorpi protectori la virus.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus medicul, potrivit digi24.ro.

Streinu Cercel a atras însă atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare și a explicat de ce:

„Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați. Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: