Connect with us

Actual

Consiliul Județean, în ședință ordinară. Va fi desemnat un nou administrator special al Regiei Județene de Drumuri

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru 17 decembrie  2020, ora 13.00, ce se va desfășura în sistem videoconferință. Pe ordinea de zi figurează 25 de proiecte de hotărâre.

Iată ordinea de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proceselor – verbale ale ședințelor Consiliului Județean Constanța desfășurate la datele : 27 noiembrie și 02 decembrie 2020.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind desemnarea administratorului special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța în cadrul procedurii speciale de insolvență.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Județului Constanța în cadrul Adunării Generale a Asociației “Grup de Acțiune Locală Constanța Centru”.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Județului Constanța în cadrul Adunării Generale a Asociației “Grup de Acțiune Locală Constanța Sud”.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Județului Constanța în cadrul Adunării Generale a Asociației „Grup Local Dobrogea Nord”.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.J. Constanța nr.203/27.08.2020 privind aprobarea Comisie pentru Concursul de proiecte de management la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici faza SF/DALI aferenți proiectului „Restaurarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria”.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei COVID – 19” și a indicatorilor tehnico – economici aferenți.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Dotarea Spitatului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID – 19” și a indicatorilor tehnico – economici aferenți.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii bunului imobil Clădire C6 (stație de clorinare) situat în incinta imobilului Gospodăria de Apă Limanu, din domeniul public al Județului Constanța în domeniul privat al Județului Constanța și desființarea acestuia prin demolare.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenţei Comisiei Tehnico – Economice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare a acesteia.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind stabilirea numărului și cuantumului burselor școlare aferente anului școlar 2020 – 2021 pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea taxei speciale pentru furnizarea datelor cu caracter personal, la nivel teritorial, de către Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, pentru anul 2021.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor speciale pentru activitățile de stare civilă și evidență a persoanelor prestate de către Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța în anul 2021.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind modificarea Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2020, finanțate din bugetul Județului Constanța.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli și a Listei de investiții a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța „în reorganizare, in judicial reorganisation, en redressment” pe anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și modificarea listei de investiții pe anul 2020 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli și modificarea listei de investiții pe anul 2020, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2020 de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de Investiții precum și modificarea Programului de evenimente culturale, pe anul 2020 pentru Teatrul de Stat Constanța.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Programului de evenimente culturale, pe anul 2020, pentru Muzeul de Artă Constanța.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2020, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Programului de evenimente culturale, pe anul 2020, de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 pentru Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța.

Inițiator: Preşedinte – Lupu Mihai

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli și a listei obiectivelor de investiții ale Județului Constanța pe anul 2020.

Comments

comments

Actual

VIDEO 2020, anul în care au debutat câteva investiții majore la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

2020 a fost un an destul de dificil și pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Din cauza numeroaselor restricții, Complexul a avut un număr mai redus de vizitatori, la jumătate, și au fost aduse mai puține venituri. Cu toate acestea, având susținerea Consiliului Județean Constanța, la CMSN s-a putut continua activitatea și investițiile. Și dacă tot aducem vorba de investiții, este important de precizat că 2020 a fost unul în care au debutat o serie de investiții extrem de importante, cum ar fi extinderea sistemului de bazine de la Delfinariu.

„Complexul Muzeal de Științe ale Naturii înseamnă pentru toată lumea Delfinariu, și nu numai. Înseamnă și Microrezervație, înseamnă Planetariu și Acvariu. Toate astea sunt secții ale Complexului Muzeal, instituție coordonată de Consiliul Județean Constanța și care a trecut ca orice instituție din lumea asta prin pandemie și care a avut un număr mai redus de vizitatori, la jumătate. Au fost aduse mai puține venituri, dar au fost susținuți de CJC prin finanțări și subvenții, iar în felul acesta s-a putut funcționa și s-au putut continua investițiile.

În 2020 au debutat câteva investiții importante. Este vorba de patru locuri de joacă, finalizate, este vorba de o volieră nouă pentru păuni. Și, apoi, este vorba despre marea investiție, respectiv extinderea sistemului de bazine de la Delfinariu, care va însemna o cvadruplare a volumului de apă și o triplare a suprafeței acesteia, premisa fiind aducerea altor delfini.

Nu am stat chiar dacă am funcționat la o capacitate redusă, la o treime pe Delfinariu și la o șesime Acvariu și Planetariu, mare parte acesta din urmă fiind închis. Dar, am avut și perioade în care am funcționat și, plus, la Planetariu avem un proiect european care a însemnat o activitate intensă de observații cerești, observații nocturne. N-am stat, am umblat prin Dobrogea, am avut patru tabere de astronomie și vom avea încă 11 în 2021. Țineți aproape de pagina Planetariului și de pagina unimis, care vă vor informa vizavi de aceste viitoare ieșiri în teren cu obiective, telescoape și mijloace de a studia bolta cerească.

În ceea ce privește Acvariu, avem planuri de a-l întreține, îngriji, îmbunătății, dar un plan mare este deja la Consiliul Județean Constanța, o temă de proiectare ce va consta într-un acvariu nou în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii care să închidă un circuit de vizitare și să aducă elemente de noutate, adică tot ceea ce presupune un acvariu modern, urmând ca vechea clădire din 1910 să prezinte alte exponate, să aibă o altă destinație.

Apoi, în ceea ce privește Delfinariu, vom avea în continuare legi de mare patagonieni și vom avea reprezentații care vor aduce zâmbete, bucurie și o legătură sentimentală față de aceste animale.“, a declarat directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Județean Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța ”Sf. Apostol Andrei” s-au derulat scene dramatice. Un bărbat, în vârstă de 80 de ani, care era internat în spital s-a aruncat de la etajul 5.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea Constanța, Anamaria Stoica, echipajele de urgență au fost solicitate prin apel 112 să intervină la o persoană ”posibil căzută de la etajul cinci, în fața centrului de dializă.”

De îndată la fața locului au fost alertate o mașină de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor și un echipaj din cadrul SAJ Constanța C2.

”Din păcate, bărbatul în vârstă de aproximativ 80 de ani a fost declarat decedat la fața locului în urma protocolului de resuscitare.”,  a precizat Anamaria Stoica.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța

În această dimineață, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că un pacient internat la Spitalul Județean Constanța ar fi căzut în gol de la etajul 5.

Poliţiştii au identificat persoana în cauză, de 80 de ani, din municipiul Constanţa, cadrele medicale declarând decesul.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Potrivit Biroului de presă al Spitalului Județean, evenimentul s-a petrecut în această dimineață, în jurul orei 6.oo.

”Pacientul era internat în secția clinică Chirurgie generală I și suferise o intervenție chirurgicală pentru o afecțiune gravă. În plus, săptămâna trecută a fost diagnosticat cu covid, motiv pentru care era internat într-un salon izolator destinat pacienților infectați cu SARS CoV-2.  Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Conducerea Spitalului regretă tragicul eveniment. În momentul de față este în curs o anchetă internă”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al unității spitalicești.

 

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine puteți urmări două demonstrații la Delfinariu. Copiii până la 7 ani au acces gratuit

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Delfinariul din Constanța vă așteaptă atât la antrenamente, cât și la demonstrații. Acestea din urmă pot fi văzute chiar mâine. Dacă antrenamentele au loc de luni până vineri, la orele 11.00 și 15.00, demonstrațiile cu delfini sunt programate sâmbătă și duminică, tot la orele 11.00 și 15.00. Se percepe o intrare de 12 lei pentru adulți și de 3 lei pentru elevi și studenți. Copiii până la 7 ani au acces gratuit.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: