Connect with us

Administratie

Consiliul Județean va acorda 473 de burse pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special

Publicat

la

Consilierii județeni s-au reunit, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța, pentru a dezbate cele 21 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi.

Consilierii județeni au adoptat o serie de proiecte de hotărâre referitoare la rectificarea Bugetelor de Venituri și Cheltuieli ale instituțiilor subordonate, dintre care amintim:

–         Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a solicitat suplimentarea bugetului cu 11.163.735 lei, pentru asigurarea cheltuielilor cu personalul și a cheltuielilor cu bunuri și servicii, proiect de hotărâre aprobat de către majoritatea consilierilor județeni;

–         De asemenea, au fost solicitate rectificări ale BVC de către Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, UAMS Agigea.

Un alt punct dezbătut de către consilierii județeni, a fost cel cu privire la rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al județului Constanța, pe anul 2021. Mai exact, vorbim de o majorare a bugetului cu suma de 15.409.093 lei, cele mai importante influențe fiind următoarele: 6.369.020 lei reprezentând impozit pe profit încasat de RAJA SA și 7.906.600 lei sume alocate pentru finanțarea instituțiilor de spectacole și concerte conform adresei Trezoreriei nr. 35333/13.10.2021.

Tot pe ordinea de zi de astăzi a fost dezbătut și proiectul privind stabilirea prețurilor medii ale principalelor produse agricole, precum și a prețului mediu/tonă de iarbă(masă verde) obținută de pe pajiște, la nivelul județului Constanța, pentru anul 2022. Au fost aprobate prețurile medii în baza cărora se vor calcula veniturile din arendă după cum urmează: grâu – 830 lei, orz – 750 lei, porumb boabe – 900 lei, floarea soarelui 1950 lei, rapiță – 2100 lei, iarbă(masă verde) – 90 lei.

Un alt proiect votat a fost cel cu privire la stabilirea numărului și cuantumului burselor școlare aferente anului școlar 2021-2022 pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special de stat. Astfel, în urma centralizării solicitărilor primite de la centrele școlare de educație incluzivă aflate sub autoritatea CJC, pentru anul școlar 2021-2022 se acordă un număr de 473 de burse, din care 455 sociale, 4 de merit și 14 de studiu și se menține cuantumul unei burse sociale/ de merit/ de studiu la valoarea anului precedent, respectiv 300 de lei/lună/elev. Valoarea totală pentru bursele solicitate pentru anul școlar 2021 – 2022 de unitățile de învățământ din subordinea CJC, pentru elevii din învățământul special, fiind de 1.686.600 lei.

Alte cinci proiecte pe ordinea de zi, fac referire la acordarea unui drept de uz și servitute în favoarea E–Distribuție Dobrogea S.A, asupra unor terenuri proprietăți publice ale județului Constanța, trei în comuna Aliman,  în suprafața de 13 mp, 1mp  în localitatea Floriile, 10 mp în localitatea Vlahi, 11 mp în comuna Rasova și în localitatea Cochirleni, 4 mp. Aici se vor realiza lucrări de relocare și amplasare de stâlpi noi. Lucrările ce se vor executa, constau în devieri și protejări ale rețelelor afectate de realizarea proiectului, “Reabilitarea/modernizarea DJ 223, Tronson Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin”.

Tot în ședința de astăzi,  a fost votat și proiectul privind revocarea dreptului de administrare al  SCJU Constanța, asupra unui imobil (teren și construcție), aflat în domeniul public al județului Constanța, deoarece SCJU nu mai poate folosi spațiul aflat în Strada Izvor, Numărul 27, acesta fiind într–o stare avansată de degradare.

De asemenea, a mai fost votat și proiectul privind regularizarea suprafețelor aferente imobilelor „Monument Triumfal Tropaeum Traiani Adamclisi” și „Cetatea și așezarea antică Adamclisi” situate în comuna Adamclisi.

Ședința de astăzi s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 35 de aleși locali județeni.

Comments

comments

Administratie

Împrejmuirea terenurilor de joacă din Constanța cu gard metalic, o afacere de peste 5,5 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care caută o firmă care să împrejmuiască locurile de joacă din municipiu. Împrejmuirea se va face cu plasă metalică. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 5.650.688 de lei cu TVA

„Achiziție gard de împrejmuire la locurile de joacă din municipiul Constanța Autoritatea contractantă intenționează să atribuie un contract de furnizare, privind achiziție și montare împrejmuire din panouri de gard zincat bordurat (cantitatea maxima 4.108 ml). Termenul limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informații suplimentare în legatură cu documentația de atribuire este de 20 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 3 martie, ora 15.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască peste 7 milioane de lei pentru achiziția de măști, dezinfectanți și mănuși menajere

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care vrea să achiziționeze dispozitive medicale pentru 92 unități de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli și licee) din municipiul Constanța. Achiziția a fost împărțită în patru loturi: Lot 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți, Lot 2- Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș, Lot 3- Covoraș dezinfectant, Lot 4- Mănuşi menajere.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6.208.806 fără TVA sau 7.388.479 cu TVA.

Pentru lotul 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți -valoarea achiziției se ridică la 1.013.100 de lei cu TVA

Pentru lotul 2 – Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș) – valoarea investiției este de 6.215.659 de lei.

Pentru lotul 3 – Covoraș dezinfectant – valoarea investiției este de 22.814 de lei.

Pentru lotul 4 – Mănuși menajere – valoarea investiției este de 136.903 de lei.

Achiziția materialelor sanitare se va face prin Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), Obiectivul specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, investiția realizată contribuind la consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța, agenție de turism pentru vicele Ionuț Rusu. Cu ce se aleg constănțenii?

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței, liberalul Ionuț Rusu, îl concurează cu succes pe președintele Klaus Iohannis. Asta deoarece, vicele Rusu pare pus pe plimbări în afara țării. Anul trecut, Rusu a vizitat preț de câteva zile orașul Fort Lauderdale (Florida, SUA), apoi la scurt timp a dat o fugă și în Turcia, unde a participat la Summit-ul orașelor balcanice. Acum, același viceprimar se pregătește să plece în Franța. Concret, în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie este propus un „proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării la Brest, Franța, a delegației municipiului și Consiliului local Constanța pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar și aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări.“ Este vorba de deplasarea viceprimarului Ionuț Rusu și a unui consilier local, care va fi stabilit în ședința CLM din 31 ianuarie.

În referatul de aprobare al proiectului este prevăzut faptul că în perioada 9 – 11 februarie, în localitatea Brest din Franța va avea loc evenimentul „One Ocean Summit“, organizat sub egida președinției franceze a Uniunii Europene.

Orașele Constanța și Brest sunt înfrățite din 1993.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: