Conecteaza-te cu noi

Actual

Constanța. 16 elevi ai Colegiului Militar ”Alexandru Ioan Cuza”, infectați cu COVID-19

Published

on

Pentru reducerea riscului de creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus SARS CoV-2 la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Viceamiral Ion Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a dispus luarea unor măsuri de protecție individuală și colectivă, pentru combaterea transmiterii intracomunitare a îmbolnăvirii elevilor și studenților militari, din cele trei instituții de învățământ ale Forțelor Navale de la Constanța.

Situația infectărilor COVID-19, raportată vineri, 5 martie, de către cele trei structuri militare de învățământ și care a stat la baza sporirii măsurilor de siguranță sanitară este următoarea: la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Viceamiral Ion Murgescu”, niciun elev militar infectat COVID-19 și 1 cadru militar carantinat la domiciliu; la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, niciun student militar infectat COVID-19, 1 cadru didactic infectat COVID-19, în izolare la domiciliu; la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, 16 elevi confirmați pozitiv, izolați, conform procedurilor legale, dintre care 8 elevi în unitate, 6 elevi internați în Spitalul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța și 2 elevi izolați la domiciliu, iar toți ceilalți elevi ai colegiului neconfirmați COVID-19 și prezenți în unitate, în număr de 347, sunt carantinați în spațiile colegiului.

În acest context, în conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății Nr. 3.235 din 5 februarie 2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, comandantul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a hotărât, la propunerea Consiliului de conducere al colegiului, trecerea la scenariul 3 (roșu), în care elevii vor învăța on-line, de la sediul instituției pe o perioadă de 14 zile.

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” cursurile se desfășoară conform scenariului 1 (verde), față-în-față, iar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” procesul de învățământ se desfășoară potrivit scenariului 2 (galben), cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

Advertisement

Personalul medical al instituțiilor de învățământ din Forțele Navale Române monitorizează, permanent, starea de sănătate, atât a efectivului de elevi și studenți militari, cât și a personalului militar și civil, iar elevilor și studenților militari le sunt suspendate învoirile și permisiile, precum și vizitele sau primirea de pachete din afara unităților.

****

În vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a implementat încă de la debutul pandemiei o serie de măsuri care se respectă cu rigurozitate pentru a le asigura studenților un cadru sigur din punct de vedere medical. În acest sens se asigură studenților și întregului personal materialele sanitare necesare prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, precum și condițiile necesare pentru menținerea distanței fizice și implicit reducerea interacțiunii directe. În incinta Academiei Navale, atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, purtarea măștii este obligatorie. Odată cu revenirea în campus pentru activitatea aferentă semestrului II al anului universitar 2020 – 2021, toți studenții militari au fost testați.

În prezent, studenții militari participă la toate activitățile didactice în format fizic, cu respectarea circuitelor de acces și defluire în/din sălile de curs și laboratoare, spațiile în care se desfășoară activitățile didactice sunt aerisite și dezinfectate la fiecare pauză. Tot în vederea limitării îmbolnăvirilor cu virusul SARS-coV-2, servirea mesei se desfășoară în deplină siguranță, cu un număr redus de studenți, mesele fiind situate la distanța prevăzută de normele sanitare în vigoare și având separatoare de plexiglas.

În ceea ce privește organizarea activității didactice pentru studenții civili, aceștia participă la cursuri și seminare numai în format online, iar la laboratoare participă în format față-în-față, acestea desfășurându-se după un orar diferit de cel al studenților militari, astfel încât să se evite interacțiunea.

Advertisement

 La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”,elevilor li s-a pus în vedere faptul că trebuie să evite pe cât posibil interacțiunile directe cu elevii Colegiului Național Militar, deoarece cele două instituții de învățământ militar utilizează în comun sala de mese, infirmeria și câteva spații de depozitare. În fiecare dintre aceste incinte au fost intensificate activitățile de igienizare și dezinfecție.

De asemenea, elevii militari și personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au obligația de a purta măști de protecție de unică folosință și de a respecta, pe cât posibil, limita minimă de distanțare fizică de 1,5 metri față de alte persoane.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions