Connect with us

Administratie

Constanța. Aleșii locali au bătut în cuie: gratuitate pentru toți elevii la transportul în comun. Ce acuzații aduc liberalii

Publicat

la

Pe repede înainte, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a trecut, astăzi, prin votul consilierilor locali proiectul de hotărâre privind asigurarea transportului în comun pentru preșcolarii și școlarii care învață în municipiu. Aprobarea acestor facilități vine după ce edilul Constanței a anunțat, cu o seară înainte, anunțase că, începând de astăzi, toți elevi beneficiază de transport gratuit.

„Până astăzi, copiii până în cinci ani aveau gratuitate, iar elevii avea reducere 50% la abonamentul pentru transportul în comun. Dar, începând de astăzi, de la cea mai fragedă vârstă și până la liceu, inclusiv școală profesională și ucenicie, toți au gratuitate. Legitimarea în mijloacele de transport se va face fie cu un carnet vizat la zi, fie cu o adeverință de școlarizare în care sunt înscrise datele de identificare“, a declarat Făgădău.

El a mai spus că măsura sa nu este una populistă.

„Cei care spun că asta e o măsură politică, sunt analfabeți. Nu puteam să dăm mai devreme, pentru că nu aveam cui, în ce contract să includem această facilitate. Între municipiul Constanța și fostul RATC nu a existat vreun contract, ori toate bonificațiile se regăsesc, atunci când nu sunt prevăzute în legi speciale, în contractul dintre municipiu și CT BUS.“, a spus Făgădău.

Inițiativa primarului Făgădău este taxată de politicienii de opoziție, care au spus că este o măsură strict electorală

„Ipocrizia și goana după voturi a primarului Constanței nu cunoaște limite. Cu un tupeu care îl caracterizează, Decebal Făgădău anunță cu surle și trâmbițe că elevii din Constanța vor merge gratuit pe mijloacele de transport în comun. Asta în prag de campanie electorală, disperat că administrația pe care o conduce a întors Constanța în timp cu încă două decenii și oamenii nu mai vor să mai audă de ea, singurele “realizări” notabile fiind stâlpișorii și promisiunile neonorate. Ce “uită” ÎNCĂ primarul Constanței este că, în 2017, noi, consilierii municipali PNL, am depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevedea fix ceea ce își arogă Făgădău astăzi: transport gratuit pentru elevi în Constanța. Doar că acel proiect a fost ignorat cu desăvârșire de primar până în 2019 când mai marele orașului a depus un proiect aproape la fel, noi am făcut un amendament care a fost respins prin vot tocmai ca să și-l însușească astăzi în scopuri electorale. Din fericire, mai avem patru luni până când scăpăm de această administrație nocivă și mincinoasă care conduce acest oraș prin interese și ignorarea cetățeanului.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: