Connect with us

Actual

Constanța: Aplicație online pentru programarea la Serviciul de Pașapoarte

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

A fost lansată aplicația care permite accesul gratuit la Serviciul de Pașapoarte Constanța. Astfel, cei care au nevoie de pașaport au scăpat de statul la cozi.

Reprezentanții Serviciului Județean de Pașapoarte Constanța a anunțat, astăzi, că a implementat o aplicație online prin care oricine se poate programa, direct din fața calculatorului și chiar de pe telefonul mobil. Există un ghișeu separat pentru cei care și-au făcut deja programare online.

Aplicația poate fi accesată pe pagina web www.epasapoarte.ro însă au fost create link-uri către această pagină atât de pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Constanța, secțiunea Pașapoarte cât și de pe www.dgp.mai.gov.ro.
Programările se pot face începând din ziua următoare până la o perioadă de valabilitate de 18 luni. În prezent, fiind în perioada de test, aplicația permite programarea până la sfârșitul anului 2017.

http://epasapoarte.ro/Home/Programare

Cei care vor utiliza trebuie să știe că vor primi pe adresa de e-mail o confirmare, iar programarea se poate face de pe o zi pe alta. Programul stabilit pentru programări este de luni până vineri și în afara sărbătorilor legale.

Adrian Manea, șeful Serviciului de Pașapoarte, a explicat că județul Constanța devine al zecelea din țară care implementează utilizarea acestei aplicații.

Întreținerea și dezvoltarea aplicației se va face la nivel național, Instituția Prefectului județului Constanța neplătind niciun ban pentru acest servici.

Comments

comments

Actual

9 deținuți au votat la Penitenciarul Poarta Albă și la secția de la Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Și deținuții încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă și la secția de la Valu lui Traian au putut să își exprime dreptul la vot. Dintr-un total de 851 persoane care sunt în spatele gratiilor, 9 au votat.

Potrivit subinspectorului de poliție Andreea Brescan, purtător de cuvânt al penitenciarului, doar 9 persoane au avut dreptul de vot  și s-au prezentat în fața urnelor.

Precizăm că pe durata derulării tuturor activităţilor necesare exercitării dreptului de vot, persoanele private de libertate vor purta masca de protecţie respiratorie.

Înainte de înmânarea ştampilei de vot şi a cărţii de identitate, persoanele private de libertate au primit mănuşi de unică folosinţă. După exercitarea dreptului de vot, mănuşile au fost dezinfectate şi aruncate în recipiente special amenajate.

Echipa biroului electoral al secţiei de votare, care s-a deplasat cu urna specială a fost supusă triajului epidemiologic la intrarea în unitate. De asemenea, au purtat echipament individual de protecţie, fapt obligatoriu din momentul accesului în unitate.

Totodată, pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare, a fost respectată distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tuzla. Sancțiune de 1.400 de lei pentru că a îndemnat la votarea unui candidat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, în jurul orei 09.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tuzla au fost sesizați cu privire la faptul că proximitatea secției de votare nr. 549, o femeie ar fi îndemnat alte două persoane să voteze un anumit candidat la primărie.

Oamenii legii au comunicat asupra faptului ca persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115/2015.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Radu Cristian a fost la biserică și apoi la vot. ”Sunt fiul acestui oraș”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a postat în urmă cu puțină vreme, pe pagina sa de Facebook un mesaj către locuitorii orașului, prin care îi îndeamnă să meargă la vot. Iată mesajul său:

”Ca în fiecare duminică, în această dimineață am fost la Biserică, iar apoi direct la secția de votare. Asemenea tuturor locuitorilor de bună-credință din Mangalia, am votat pentru continuarea proiectelor europene și reducerea prețului apei. Mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteti personal, cu alții am vorbit la telefon de nenumărate ori. Sunt fiul acestui oraș, aici am crescut și m-am format ca om, la Școala 3 și apoi la Liceul 2 (actual Economic). Dragi concetățeni, Mangalia suntem NOI, iar astăzi trebuie să ne facem datoria civică să ieșim la vot pentru Mangalia noastră dragă! Dumnezeu să ne ajute!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: