Conecteaza-te cu noi

Actual

Constanța: Au fost amenajate centre de carantină pentru coronavirus. Vezi unde anume

Published

on

În cursul zilei de azi, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, dr. Loti Popescu, a precizat pentru ziarul Ordinea.ro că, în județul Constanța, au fost amenajate 4 centre de carantină unde vor fi duse persoanele care au intrat în contact cu bolnavi infectați cu coronavirus sau care vin din zonele de risc.

Acestea au fost amenajate în următoarele localități: Constanța, Ostrov, Mangalia și Mihail Kogălniceanu.

”Restul datelor despre aceste centre nu pot fi date publicității. În aceste centre de carantină vor ajunge toți cei care au venit în contact cu persoane infectate sau care vin din zone la risc, în special din zona China, și care vor trebui izolate pentru a fi menținute acolo pentru o perioadă bine stabilită până se va vedea ce se întâmplă exact cu simptomatologia pe care o manifestă, dacă este dată de coronavirus sau nu.”

În ceea ce privește cele 55 de persoane care sunt izolate la domiciliu după ce au venit din China, acestea vor rămâne timp de 14 zile sub supraveghere medicală și vor fi monitorizate zilnic de către personalul din cadrul Serviciului de Epidemiologie al DSP Constanța.

Advertisement

Update: În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, ministrul Sănătății, Victor Costache a precizat că în țara noastră nu există nici un caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

”Aş vrea să vă asigur că deocamdată pe teritoriul României nu există nici un caz de infecţie cu coronavirus, cu noua tulpina 2019. Ultima suspiciune de infecţie cu coronavirus a fost infirmată ieri seară târziu (n.r. – miercuri). Era vorba de acel pacient din Reşiţa care a prezentat o simptomatologie de tip pseudogripal şi fiind un asistent care lucrase în Germania, în contact cu pacienţi cu coronavirus, fusese o suspiciune importantă. Probele sunt negative, deci nu se confirmă diagnosticul”, a explicat Victor Costache.

Foto: Europa FM

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions