Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Administratie

Constanța. Au început lucrările de amenajare a parcului de pe Ștefăniță Vodă

Published

on

parc stefanita voda

Au început lucrările de amenajare a parcului de pe Ștefăniță Vodă, anunță Primăria Constanța.

„Spațiul în care au funcționat până de curând Galeriile Soveja se va transforma în curând în parc. După semnarea contractului pentru execuția lucrărilor și după ce a fost predat amplasamentul constructorului a început transformarea zonei. Parcul va avea mai multe zone, cum ar fi: spații de petrecut timp în aer liber, loc de joacă și zone pentru activități sportive. Spațiile verzi vor fi amenajate pe o suprafață 3.375 mp, pe care se vor planta 253 arbori, 272 arbuști, 2.394 plante perene și 68 plante cățărătoare. Acestea vor fi dotate cu sisteme de irigații prin aspersie și picurare pentru o întreținere cât mai facilă. De asemenea, parcul va avea o cișmea cu apă potabilă, iar zona va fi echipată cu toate dotările necesare: bănci, pavilioane, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat. Foarte important este că amenajările vor fi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Și pentru că siguranța constănțenilor este foarte importantă, parcul va fi împrejmuit iar în interior va fi instalat un sistem de monitorizare video. Odată cu amenajarea parcului, circulația rutieră și pietonală va fi reconfigurată în scopul sporirii siguranței traficului și nivelului de confort al cetățenilor. În acest sens, se vor lua măsuri de fluidizare a circulației autovehiculelor spre strada Soveja din strada Ștefăniță Vodă prin lărgirea tramei stradale cu încă o bandă. Proiectul are o valoare de 14.106.369 de lei fără TVA“, informează Primăria Constanța.

Primul care a venit cu ideea amenajării unui parc pe locul fostului bazar de la Ștefăniță Vodă a fost Mircea Dobre, fost deputat și candidat la funcția de primar al Constanței în 2020.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions