Connect with us

Societate

Constanța. Cât costă întreținerea toaletelor ecologice mobile din “Țara Piticilor”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Regia Autonomă “Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța organizează achiziție pentru serviciul de “Închiriere și întreținere toalete ecologice mobile în incinta parcului de distrații „Țara Piticilor” din Parcul Tabacariei”.

Anunțul este postat pe pagina de internet a RAEDPP Constanța, obiectul achiziției îl constituie realizarea serviciilor de amplasare, intretinere, golire, amenajare si mentinerea in stare de curatenie a unui numar de 4 toalete ecologice, proprietatea prestatorului ce vor fi amplasate in incinta Tarii Piticilor din parcul Tabacarie Constanta.

“Prestatorul va asigura mentinerea ingrijita a toaletelor ecologice, instalatiilor aferente si a curateniei in zonele in care acestea sunt amplasate. Tarifele pentru realizarea serviciilor de amplasare, intretinere, golire,
amenajare si mentinerea in stare de curatenie a toaletelor ecologice nu includ
utilitatile asigurate de beneficiar. Curatarea, dezinfectia, recoltarea si evacuarea deseurilor lichide si solide se vor face cu respectarea normelor si recomandarilor cuprinse in Ordinul nr. 536 din 23 iunie 1997, al Ministrului Sanatatii”, se arată în caietul de sarcini.

Documentul complet poate fi studiat aici:

https://www.raedpp-constanta.ro/wp-content/uploads/2018/03/caiet-sarcini.pdf

Valoarea estimată a lucrărilor este de 49.411,74 lei fără TVA.

Termenul de valabilitate contract este de 12 luni. Plata va fi efectuata prin OP in max.30 zile de la înregistrarea facturii la sediile RAEDPP Constanța.

Conditii participareOperatorii economici interesati vor publica in catalogul SEAP .Denumirea catalogului va face referire la numarul prezentului anunt publicitar . exp. ” Servicii de inchiriere si intretinere toalete ecologice mobile in incinta parcului de distratii „Tara Piticilor „din Parcul Tabacariei, conform anuntului publicitar publicat in SEAP cu nr/ …din data de ….si caietul; de sarcini publicat pe situ-ul RAEDPP ” . Oferta va fi depusa fizic (direct sau prin posta)la sediul RAEDPP din loc. Constanta, b-dul Tomis nr. 101,jud. Constanta , cel mai tarziu a doua zi de la data limita a ofertelor , stabilita in prezentul anunt publicitar . Oferta continand formularul de oferta va fi introdusa i ntr-un plic inchis corespunzator, marcatcu adresa autoritatii contractante, denumirea achizitiei si cu inscriptia” IN ATENTIA BIROULUI ACHIZITII PUBLICE”.

Criterii adjudecareAutoritatea contractanta va selecta oferta cu pretul ce mai scazut. Va fi ofertata valoarea totala a serviciilor prestate conform caietului de sarcini. Autoritatea contractanta nu este obligata sa accepte ofertele depuse.

Termen limita primire oferte11.04.2018.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Simona Halep a pierdut primul loc în clasamentul WTA

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Simona Halep a pierdut oficial primul loc în clasamentul WTA, după ce jucătoarea din Cehia Petra Kvitova a învins-o pe Ashleigh Barty şi s-a calificat în semifinalele Australian Open. Într-un clasament live, după această victorie, Petra Kvitova a ajuns la 5,770 de puncte.

În urma acestui rezultat, Halep va pierde 1060 de puncte în clasamentul WTA, diferenţa dintre ce a obţinut anul trecut pentru calificarea în ultimul act şi retribuţia pentru optimea de la Australian Open 2019.

Important de precizat este și faptul că alte două sportive o mai pot depăşi pe sportiva noastră. În această situație, Simona Halep ar ajunge pe locul patru.

În 2018, la Australian Open, Simona Halep a ajuns până în finala competiției, pe care a pierdut-o în fața jucătoarei Carolina Wozniacki, scor 7-6, 3-6, 6-4. În ediția din acest an, locul unu în ierarhia mondială a pierdut în optimi, în faţa Serenei Williams, în trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep a ocupat aproape doi ani fotoliul de lider mondial.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

La Medgidia s-a înființat primul club de robotică

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Echipa TeamDroids a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a primit provocarea – ”construirea unui robot” și va participa la competiția ”FIRST Tech Challenge” – Campionatul internațional de robotică.

Cei 15 elevi și 2 profesori coordonatori ai echipei se pregătesc intens în cadrul clubului pentru a participa la meciul demo oficial ce se va desfășura la București pe data de 3 februarie și la Campionatul de robotică – etapa regională ce va avea loc la Iași în perioada 15-17 februarie.

Elevii care participă la programul FIRST Tech Challenge dezvoltă abilități STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) prin construirea de la zero a unui robot funcțional și învață să practice principiile ingineriei (precum crearea unui caiet tehnic), în timp ce învață valoarea muncii, inovației și împărțirii ideilor.

Clubul de robotică s-a înființat în acest an școlar ca urmare a câștigării unui grant de 5000 euro reprezentând kitul de bază pentru participarea în programul FTC. Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” a amenajat spațiul necesar desfășurării activității și a dotat clubul cu mobilier, calculatoare performante, telefoane și alte materiale necesare clubului, susținând astfel elevii dornici de a învăța practic, interactiv și distractiv știința viitorului.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Raport Mare Nostrum: Mai puțini delfini eșuați în 2018 decât în 2017

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În anul 2018 au fost înregistrate 87 de cazuri de cetacee eșuate/ delfini, spre deosebire de anul anterior, când echipa de specialiști ONG Mare Nostrum s-a deplasat la 139 de astfel de cazuri, pe toată întinderea litoralului românesc. 

Cele mai multe cazuri de eșuări s-au înregistrat în lunile august (22), iunie (18) și mai (16). În lunile februarie, martie și decembrie nu a fost înregistrat niciun astfel de caz. Din nefericire, peste jumătate din cazuri (54%) au fost de marsuini- specie pe cale de dispariție în Marea Neagră.  Față de anul trecut, ponderea cazurilor de afalini și delfini comuni a fost mai mare: afalini (35%) și delfini comuni eșuati (8% ) . În perioada ianuarie – decembrie 2018 au fost realizate 77 expediții terestre din care 66 interventii rapide (neincluzând expediţiile realizate de voluntarii din cadrul rețelei de monitorizare):

Este îmbucurător faptul ca numărul a scăzut semnificativ față de anul trecut, dar tot depășește media și ce este mai interesant- negativ vorbind- este numărul mare de afalini eșuați înregistrați în acest an”, spune Marian Paiu, coordinator Activități Teren ONG Mare Nostrum

Un alt aspect îngrijorător este acela că 24 din cele 87 de cazuri de cetacee eșuate au fost cauzate de prinderea în plasele de calcan:

” Se impune luarea unor măsuri ferme de control şi prevenire a activităţii de braconaj care afectează populaţiile de cetacee, peste 60% dintre cetaceele care ajung la mal prezintă urme de prindere în plasă şi mai îngrijorător este faptul că numărul de cazuri de eșuare înregistrate în perioada de prohibiţie la calcan  reprezintă între 18.31% (2015) şi 71,91% (2011) din totalul anual de cazuri de eşuare”, completează Marian Paiu. Cele 24 de cazuri au fost raportate de către partenerii ONG Mare Nostrum.

Activitățile de monitorizare delfini fac parte din cadrul Programului “Monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră”, susţinut financiar prin Campania „Adoptă un delfin”. Rețeaua de observatori voluntari & training-uri face parte tot din acest program:

Prin intermediul reţelei am reuşit să identificăm mai bine de 95% dintre cazurile de cetacee eșuate înregistrate pe parcursul anului 2018 pe litoralul românesc. Ultima eşuare a fost înregistrată pe data de 14 noiembrie  2018-  un marsuin (Phocoena phocoena relicta) având 130 cm lungime şi aflat în stare moderată de descompunere”, spune Costin Timofte, asistent Coordonator Activități Teren. Rețeaua are 20 de instituții partenere înscrise, mai exact 831 de elevi și 123 de profesori.

Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor și pentru a informa constănțenii despre cum pot ajuta atunci când observă un delfin eșuat, în 2018 au fost organizate 6 sesiuni de informare, în cadrul cărora peste 10.000 de oameni au primit detalii despre modul în care se pot implica activ în soluționarea acestei probleme. (comunicat de presă Mare Nostrum)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: