Connect with us

Societate

Constanța. Ce note au obținut elevii la simularea examenului de bacalaureat 2021

Maria Ionescu

Publicat

la

În perioada 22 -25 martie 2021, peste 4.000 de elevi constănțeni din clasele a XII-a și a XIII-a au susținut probele de simulare din cadrul examenului de bacalaureat național 2021.

La nivelul județului au fost stabilite 61 de centre de simulare, din care 31 de unități de învățământ liceal au fost în municipiul Constanța.

Simularea s-a desfășurat în baza prevederilor legislative care reglementează derularea examenului de bacalaureat național 2021, precum și a normelor dispuse prin Ordinul ministrului educației și al sănătății nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

În urma încheierii etapei de evaluare, rezultatele obținute de elevi la aceste probe sunt:

 • Proba Ea) Limba și literatura română:
  • note între 4- 4,99- 1202 elevi (30%);
  • note între 8- 8,99- 539 elevi (13%);
  • note între 9- 9,99- 343 elevi (8%);
  • nota 10- 9 elevi, după cum urmează: 7- Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, 1- Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, 1- Liceul Teoretic Callatis Mangalia.
 • Proba Ec) Proba obligatorie a profilului:
  • note între 4- 4,99- 2005 elevi (51%);
  • note între 8- 8,99- 332 elevi (8%);
  • note între 9- 9,99- 227 elevi (6%);
  • nota 10- 24 elevi, după cum urmează: 5- Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, 3- Liceul Teoretic Traian Constanța, 3- Liceul Teoretic Callatis Mangalia, 3- Liceul Teoretic George Călinescu Constanța, 2- Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, 2- Liceul Teoretic Ovidius Constanța, 2- Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, 2- Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanța, 1- Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, 1- Liceul de Marină Constanța.
 • Proba Ed) Proba la alegere a profilului:
  • note între 4- 4,99- 1496 elevi (40%);
  • note între 8- 8,99- 470 elevi (12%);
  • note între 9- 9,99- 378 elevi (10%);
  • nota 10- 48 elevi.

Conform precizărilor legislative și metodologice, rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

”Rezultatele obținute la aceste simulări constituie un reper necesar și oportun pentru fiecare elev din clasele terminale. Din acest moment, viitorii absolvenți trebuie să conștientizeze importanța gestionării resurselor informaționale și de timp, astfel încât pregătirea pentru examenul de bacalaureat național 2021 să își găsească o corespondență obiectivă în rezultatele finale, precum și în așteptările lor. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a pus la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice seturi de teste (Resurse Educaționale Deschise) pentru pregătire suplimentară. De asemenea, în situația în care contextul epidemiologic va permite, vom organiza simulări la nivel județean, în lunile aprilie și mai.”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Foto: Digi24

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Serviciul Public de Salubrizare din Corbu face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Salubrizare  al comunei Corbu organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a mai multor funcții.

Sunt scoase la concurs următoare posturi:

 • inspector de specialitate:
  • studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență, in domeniul științelor economice, sau juridice;
  • fără vechime;
  • cunoștințe operare calculator – nivel mediu.
 • inspector de specialitate:
  • studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență, în domeniul științelor economice, sau juridice;
  • vechime în specialitatea studiilor – 3 ani;
  • cunoștințe operare calculator – nivel mediu.
 • sortator deșeuri:
  • studii medii;
  • fără vechime.
 • manipulant mărfuri:
  • studii medii;
  • fără vechime

Concursul se ve organiza conform calendarului următor:

Data limită până la care candidații vor depune actele pentru dosarul de concurs este de 10 zile de la afișare, la sediul instituției.

 • 11 iunie 2021, ora 10:00: proba scrisă;
 • 14 iunie 2021, ora 10:00: proba interviu.

Dosarele de înscriere se depun la sediul instituției în termen de 10 zile de la publicarea anunțului.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Serviciului Public de Salubrizare Corbu, cu sediul în comuna Corbu, parcela NG67, lot 21/2, Str. Principală nr. 38, județul Constanța, telefon 0722/557.972.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, cere purtarea măștii și pe trecerea de pietoni. Citiți argumentele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că masca de protecție trebuie purtată și pe trecerea de pietoni, dacă este aglomerație.

Întrebat ce le recomandă românilor în calitate de specialist, respectiv să poarte masca și în aer liber sau doar în spațiile închise, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tatăru, a declarat că „purtăm masca în spațiile închise.”

Nelu Tătaru a precizat următoarele:

“Avem niște reguli. Purtăm masca în stațiile de autobuz, atunci când ne aglomerăm spre o anumite intrare sau chiar și pe trecerile de pietoni, dacă suntem mai mulți care trecem. scăderea și trecerea în scenariul verde ne-au făcut ca în exterior să nu mai purtăm masca de protecție, dar sunt anumite condiții în care va trebui. În general, în locurile aglomerate.”

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Programul “Litoralul pentru toți”, la start: zeci de hoteluri oferă cazare la prețuri cu 65% mai mici decât cele normale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Până în prezent, un număr de 54 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Neagre vor participa la programul „Litoralul pentru toți”, cu aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte. Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte, conform federației patronatelor din turism, scrie Mediafax.

Programul se desfășoară în perioada 21 mai – 20 iunie 2021, anunță Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

“În ciuda dificultăților pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariția virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiția instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanță la malul mării la tarife mult reduse. În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menținem aceleași tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităților de cazare participante”, afirmă Dragoș Răducan, Prim-Vicepreședintele Executiv FPTR.

Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toți” sunt cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 3 stele din stațiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se află stațiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plati pentru un sejur de minim 5 nopți, care include cazare cu servicii de masa ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

Turiștii care vor să se cazeze în stațiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopți.

Programul Litoralul pentru Toți se află la ediția cu numărul 38. La fel ca în anii trecuți, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță de către cei care nu le-au consumat încă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: