Conecteaza-te cu noi

Societate

Constanța: ”Cine n-are verde, pierde!” Mâine vor fi aprinse mii de lumânări

Published

on

Ora Pământului este o campanie internațională, pornită în anul 2007 la Sydney, în Australia și apoi extinsă la nivel mondial.

Mesajul evenimentului este acela de reducere a consumului de energie. Și România sărbătorește această zi, iar constănțenii se vor întâlni în Parcul Arheologic, de lângă primărie, între orele 20.30 – 21.30.

Potrivit ONG Mare Nostrum, în acest an, stingem lumina în Parcul Arheologic din Constanța, aprinzând peste 3.000 de lumânări, alături de partenerii noștri. În același timp, atragem atenția și asupra lipsei spațiului verde din Constanța, titlul evenimentului conturând cel mai bine această idee.

Evenimentul este special construit pentru a mobiliza comunitatea locală. Vor fi amplasate lumânări, atât pe marginea aleilor pentru a marca drumul, cât şi pe spaţiul verde. Lumânările vor fi aşezate astfel încât să reprezinte diverse simboluri stilizate și mesaje ce sunt în directă legătura cu natura şi cu protecţia mediului: 60+, ”Verde-n față”, copaci și flori.

”În plus, lansăm o provocare în mediul online, care să accentueze conceptul de #20yearschallenge. Vom posta colaje foto before&after, din diferite zone ale orașului, unde spațiul verde a fost decimat, pentru a reliefa diferența între cum arătau acele zone acum 20 de ani și cum arată acum.”, precizează Biroul de presă al ONG Mare Nostrum.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions