Actual

Constanţa: Copiii cu autism vor lansa sute de baloane spre cer

apr. 02, 2018 Maria Ionescu

Joi, 5 aprilie, de la ora 10.00, în Constanţa se vor desfăşura manifestări ocazionate de Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, sărbătorită pe 2 aprilie. Evenimentul va avea loc în curtea Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism aparținând DGASPC Constanța, din strada Horia Agarici nr. 5, în spatele liceului Decebal.

Festivitățile vor începe cu o scurtă prezentare a semnificației acestei zile și o prezentare a centrului. Vor continua cu un moment spectaculos de dresaj canin după care copiii vor avea timp să se joace cu patrupedele. În jurul orei 10.30, se va pleca spre Parcul Tăbăcăriei unde  se vor lansa 300 de baloane albastre (culoarea autismului) și  se va face sport.

La nivelul județului Constanța se află în evidențe 414 copii cu afecțiuni din spectrul autist, cu certificat de handicap. La Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism – inaugurat în anul 2009 cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța –  fac terapie 42 de copii cu vârste de la 3 la 9 ani. Centrul este deservit de 6 psihologi, 5 psihopedagogi, 3 logopezi. Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapia prin artă, ludoterapie, ergoterapie; există servicii de consiliere de grup pentru părinți.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!