Politica Slide

Constanța. Cortul USR – Fără penali în funcții publice – VANDALIZAT. La nivel național sunt peste 9.000 de semnături

apr. 03, 2018 Mihaela Tîrpan

USR a anunţat că iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”, care urmăreşte modificarea Constituţiei în acest sens, a adunat, în primele două zile, peste 9.000 de semnături din cele 500.000 de care este nevoie.

“Numărul este cu atât mai impresionant, cu cât ele au fost adunate şi din mediul rural. Voluntarii din comuna Fibiş, judeţul Arad, au luat la pas casele oamenilor pentru a le spune cum pot contribui la o Românie demnă şi condusă de persoane integre moral. Deoarece iniţiativa cetăţenească este despre noi toţi, din toate colţurile ţării, pentru că schimbarea vine atunci când toţi oamenii se adună în jurul unei singure idei. Iar timp de şase luni va fi despre moralitate”, a precizat USR pe Facebook.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Astfel, se doreşte ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conţinut:

“Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

Mobilizare și la Constanța. Cortul, vandalizat!

La Constanța, timp de o lună, filiala locală a USR a montat un cort în fața Casei de Cultură și îi așteaptă pe cei ce vor să se implice în proiectul prin care se dorește modificarea Constituției. Astfel, conducerea USR Constanța informează că îi puteți găsi la cortul de la Casa de Cultură în fiecare zi până la ora 20.00.

Până astăzi s-au strâns 600 de semnături, a spus Remus Negoi pentru “Ordinea.ro”

Filiala Constanța a USR a anunțat, tot pe Facebook, faptul pe tot parcursul lunii aprilie campania va continua, cortul urmând să rămână instalat pe platoul din fața Casei de Cultură din municipiu. Oricum, conducerea filialei USR de la malul Mării Negre se așteaptă ca aproape 20.000 de constănțeni să se alăture campaniei, după cum a transmis liderul organizației județene, Remus Negoi.

Din păcate, acțiunea la Constanța a fost întreruptă marți. Conducerea USR Constanța a anunțat că le-a fost vandalizat cortul amplasat pe platoul din fața Casei de Cultură.

Chiar și așa, mesajul USR este:

“Cortul nostru a fost vandalizat. Dacă se va găsi vinovatul, acesta va fi acuzat de săvârșirea infracţiunii de distrugere.
Dacă vă doriţi ca acest personaj să nu ne conducă peste câtiva ani, haideţi să semnaţi.
Cortul se repară, la fel și România! Nu ne lăsăm intimidați! Continuăm! #fărăpenali”

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!