Connect with us

Administratie

Constanța. Costin Răsăuțeanu: „În Consiliul Local s-a votat o altă inepție colosală marca Chiţac – Ovanesian“

Publicat

la

Consiliul Local Constanța a votat, ieri, la propunerea primarului Chițac, o hotărâre prin care emiterea autorizațiilor de construire pentru clădiri va fi condiționată de obținerea autorizației de construire pentru echiparea/preechiparea infrastructurii edilitare și rutiere. Inițiativa a fost dur criticată de fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu, care a spus că este o altă inepție colosală marca Chiţac – Ovanesian. Fostul viceprimar afirmă că este un proiect care trădează un raționament viciat, o logică înșelătoare și un proiect care nu ţine cont de cadrul legal național.

„Un abuz care va bloca procedura de autorizare și va încălca drepturile proprietarilor. Mai exact, Ordinul 59/2013  pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la rețele electrice de interes public, cu modificările și completările ulterioare, spune negru pe alb că, pentru obținerea avizului tehnic de racordare, solicitantul trebuie să depună autorizația de construire a obiectivului. De aici reiese că, pentru obţinerea avizului tehnic de racordare, este necesară depunerea certificatului de urbanism și a autorizaţiei de construire. Așadar, nu se poate condiționa obținerea  autorizației de construire pentru clădiri de obținerea autorizației de construire pentru echiparea/pre-echiparea infrastructurii rețelelor edilitare și rutiere, etc.“, a spus Răsăuțeanu.

El a afirmat că tot în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local a atras atenția asupra unei alte hotărâri votate, prin care Primăria va împrumuta bani de la BERD pentru construcția de parcări și reabilitarea iluminatului public.

„Am atras atenția asupra faptului că există erori colosale în interiorul proiectului, privind împrumutul de 20 de milioane de euro, pe care primăria vrea să îl facă și pe care concetățenii trebuie să îl plătească. Primul scenariu de investiții pentru modernizarea iluminatului public face referire la reconstrucția completă a bulevardelor, străzilor și a parcurilor, inclusiv înlocuirea lămpilor, stâlpilor și a rețelei de cabluri. Dar, în acelasi timp, se prezintă o defalcare a costurilor investiției doar pentru înlocuirea lămpilor, stălpilor și a rețelei de cabluri. Nu se pomenește niciunde de reconstrucția completă  a bulevardelor, străzilor si parcurilor.

Cred că trebuie să avem în vedere nu numai eficientizarea costurilor, dar și siguranța constănțenilor! În acest sens, i-am solicitat primarului să reanalizeze proiectul, astfel încât să începem modernizarea iluminatului public în zona de blocuri, în cartiere precum Poarta 6, Abator, CET, Tomis Nord, Faleza Nord, unde iluminatul stradal lasă de dorit! Nu a acceptat! De ce trebuie să fie văduviți constănțenii din zonele de blocuri de un iluminat stradal corespunzător, care să îi facă să se simtă în siguranță? Este inadmisibil! De asemenea, am atras atenția că prețurile estimate pe mp sunt exagerate și că, în realitate, cele 10 milioane de euro nu vor ajunge niciodată pentru construcția parcărilor asumate prin proiect!“, a mai spus Răsăuțeanu.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: