Conecteaza-te cu noi

Administratie

Constanța. Încă o încercare de a salva clădirea Grădiniței nr. 16, singura unitate preșcolară din Peninsulă

Published

on

gradinita inchisa

Liderul USR Constanța, deputatul Stelian Ion, spune că formațiunea să mai face o încercare în a salva clădirea Grădiniței nr. 16, singura unitate preșcolară din Peninsulă. În acest sens, cei de la USR propun includerea proiectului în bugetul pentru 2024 și alocarea a 2 milioane de lei.

„Adică jumătate din cât a cheltuit primarul Vergil Chițac pentru beculețele de Sărbători.“, spune Stelian Ion.

Parlamentarul constănțean afirmă că orașul nu are suficiente creșe, grădinițe și școli.

„Este o problemă tot mai apăsătoare pentru constănțeni și una pe care administrațiile trecute au tratat-o cu superficialitate sau, așa cum a făcut actualul primar, Vergil Chițac, ignorat-o total. Mai mult, vă amintesc că, anul trecut, același Chițac tăia 10 MILIOANE de lei de la învățământul preuniversitar, declarând public că „nu sunt probleme“. Din păcate, problemele sunt chiar foarte multe și grave! În ultimii trei ani, colegii mei din USR Constanța au căutat soluții și au depus o serie de proiecte pentru construirea de noi grădinițe, de noi creșe sau pentru reabilitarea clădirilor ce au fost închise din cauza degradării.

Advertisement

Grădinița nr. 16 funcționa într-o clădire istorică. După ce activitatea a fost relocată din cauza pericolului pe care îl reprezintă nivelul ridicat de degradare, clădirea stă închisă de mai bine de doi ani! Încă din 2022, consilierii USR au propus alocarea unei sume de la buget pentru reabilitare, însă nu s-a întâmplat nimic pentru că proiectul a venit din partea USR.

Chițac nu vrea, nu-l interesează, însă primarii USR din țară au demonstrat că atunci când se vrea se poate! În Sectorul 2 din București, Radu Mihaiu a construit 4 noi grădinițe, iar Allen Coliban de la Brașov a construit un întreg campus educațional pentru învățământul preșcolar cu 310 locuri noi. În fața unor astfel de exemple concrete, ce scuze mai pot inventa Chițac și consilierii PNL pentru situația extrem de gravă de la Constanța? În 2024“, subliniază Stelian Ion.

n

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions