Conecteaza-te cu noi

Administratie

Constanța. Începând de anul viitor, tichetele valorice vor fi acordate doar pe suport electronic (carduri)

Published

on

Primăria Constanța anunță că, începând de anul viitor, beneficiarii programului „RESPECT“ vor primi tichetele valorice pe suport electronic (carduri) în locul celor emise pe format de hârtie. Decizia a fost luată în condițiile în care tot mai multe servicii se mută în online, iar în situația pandemică actuală se recomandă evitarea contactului cu bancnotele și alte mijloace de plată pe suport hârtie, precum și interacțiunile umane multiple, mai ales în cazul persoanelor vârstnice, categorie expusă multiplelor riscuri.

Astfel, din 2022, beneficiarii tichetelor vor primi pe card contravaloarea celor 8 tranșe de tichete valorice emise anual. Cardurile vor fi emise o singură dată, vor fi distribuite beneficiarilor și vor fi alimentate în 8 tranșe pe an, valoarea unei tranșe fiind de 50 lei.

De asemenea, amintim că până pe 30.11.2021 se pot depune Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT“ pentru anul 2022.

Pot beneficia de Programul „RESPECT” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

Advertisement
  1. a) persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei.
  2. b) persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;
  3. c) persoane cu handicap grav sau accentuat;
  4. d) persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
  5. e) persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal.
  6. f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Înscrierea în Programul „RESPECT” se face pe baza următoarelor documente:

– cerere tip;

– copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea “conform cu originalul”;

– documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” 2022, pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro  sau se pot ridica de la punctele de lucru:

Advertisement

-Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4;

-Clubul de pensionari din șos. Mangaliei nr. 86 A;

-Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis.

Cererile și documentele necesare se pot depune online pe adresa instituției, respect@dgas-ct.ro sau prin Poșta Română la punctul de lucru al DGAS din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4, Constanța.

„Menționăm că beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local. Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact: Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale – telefon: 0341.448.530 / 0341.180.107.“, menționează Primăria.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions