Connect with us

Administratie

Constanța. Indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație al Termoficare SRL, mărite de 8 ori

Published

on

Consilierii locali ai PNL și PSD au votat ieri un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 4/2021 privind aprobarea înființării societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul constanța, cu modificările și completările ulterioare. Concret, la propunerea primarului Chițac, edilii PSD și PNL au votat majorarea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație al Termoficare Constanța de la 500 de lei (brut) la 4.237 de lei (2.500 de lei net).

Măsura a fost aspru criticată de consilierii USR care au spus că, în condițiile în care societatea de termoficare trăiește de la o lună la alta, solicită împrumuturi de la bugetul local și tot din același buget îi sunt acoperite pierderile masive, consilierii PNL și PSD consideră că membrii CA merită mai mulți bani.

„PNL + PSD au votat PENTRU mai mulți bani în buzunarele membrilor Consiliului de Administrație al Termoficare Constanța (fosta RADET). Miercuri, 31 august, în ședința de Consiliu Local, consilierii PNL și PSD s-au armonizat din nou și au votat pentru majorarea indemnizațiilor membrilor consiliului administrativ al Termoficare SRL la 4.237 de lei brut. Votul consilierilor PNL și PSD a venit după ce, în prealabil, Consiliul Local aprobase plata de la bugetul local a 20 de milioane de lei pentru pierderile RADET pe ultimele patru luni ale anului 2021. În condițiile în care municipiul nostru se află într-o adevărată criză de furnizare a agentului termic ce afectează viețile a mii de constănțeni, când, practic, societatea responsabilă trăiește de la o lună la alta, solicită împrumuturi de la bugetul local și tot din același buget îi sunt acoperite pierderile masive, consilierii PNL și PSD consideră că membrii CA merită mai mulți bani. Pe ce criterii? Nu se știe.

Amintim că luni, 29 august, primarul Vergil Chițac a convocat o ședință extraordinară pentru cordarea unui împrumut de la bugetul local de 3 milioane de lei societății Termoficare Constanța SRL „pentru cheltuieli de funcționare care vizează repornirea sistemului de termoficare la 31 august.“  Consilierii USR s-au abținut de la vot, atrăgând atenția că cea mai importantă rectificare bugetară a anului nu trebuia introdusă într-o ședință extraordinară și că nu a existat timp pentru a se discuta acest proiect extrem de important. Cu toate acestea, la fel ca și astăzi, PNL și PSD au votat „pentru“.“, spun cei de la USR.

O reacție a venit și de viceprimarul din partea USR, Florin Cocargeanu, care a spus că pierderile înregistrate în reţeaua de termoficare a oraşului depăşesc 50%, conform auditului energetic votat în şedinţa de Consiliu Local prin care s-a decis plata colosalei sume de 20 de milioane de lei din bugetul public pentru acoperirea pierderilor înregistrate de compania Termoficare SRL (fosta RADET) doar în ultimele patru luni ale anului trecut.

„În aceste condiții, consilierii PNL şi PSD au considerat că “performanța” trebuie răsplătită și au votat pentru majorarea de OPT ori a indemnizaţiilor pe care le încasează membrii consiliului administrativ al Termoficare SRL. Deşi USR Constanţa are doi membri în acel consiliu de administrație, consilierii USR au votat împotriva unei asemenea decizii lipsită de orice raţionament bugetar şi respect pentru contribuabili.“, a spus Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta