Connect with us

Actual

Constanţa: La Microrezervaţie o pasăre Emu a depus primul ou

Published

on

În secţia Microrezervaţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa o pasăre Emu a depus primul său ou. Pentru Microrezervaţie este o noutate, deşi păsările Emu se află de ceva timp acolo.

Pasărea Emu este cea mai mare pasăre nativă din Australia, fiind a doua cea mai înaltă pasăre din lume după struţ.

„Este un ou de 660 grame, literatura de specialitate spune că pot ajunge până la 700 grame, cu o lungime de 14 centimetri. Pe viitor așteptăm și alte ouă, acestea putând fi depuse la 2-3 zile“, a precizat Anca Mihai, biolog muzeograf în cadrul CMSN Constanța.

Adiran Bîlbă, directorul CMSN Constanța declară că:

„Așteptăm ca masculul să clocească fiindcă la această specie – culmea monogamiei – masculii clocesc având grijă apoi și de pui. După dispariția dinozaurilor (66 milioane de ani în urmă) pământul avea ca prădător suprem niște păsări uriașe, dintre care unele de peste 3 m înălțime – Gastornis sau pasărea terorii – fiindcă terorizau micile mamifere ce se pregăteau să ia locul marilor reptile. Timp de 10 milioane de ani au făcut legea pe toate continentele cu excepția celui asiatic. Din ele se trag struții de azi, Ordinul Struthioniformes“.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta