Connect with us

Administratie

Constanța. Mandatul consilierului local Pîrvulescu Gabriel-Valentin (PSD), INVALIDAT de instanță

Tatian Iorga

Publicat

la

Judecătoria Constanța a validat, astăzi, mandatele de consilier ale mai multor aleși locali de la PNL, USR și PSD. În total, au fost validați 26 de aleși din 27 cât numără Consiliul Local Municipal Constanța. A fost și o excepție, cea a social-democratului PÎRVULESCU GABRIEL-VALENTIN, a cărui mandat nu a fost validat.

Iată lista de consilieri validați:

RUSU IONUŢ

CÂMPEANU ADRIANA-TEODORA

ARGHIRESCU ADRIANA

AVĂTAVULUI COSTIN-VALERIU

ANDREI MIHAELA

OMOCEA CRISTIAN

NAZÎRU ALEXANDRU

STERE HIRA

TEODOR POPA

TATU DANIEL

CARAGHEORGHE DUMITRU

COCARGEANU FLORIN-DANIEL

GARIP MIRELA

OCHIULEŢ MIHAI

IACOB FLORIN-CĂTĂLIN

POPESCU CRISTIANA

BADEA AURA-CERASELA

STAVĂR-VERGEA ROMEO

CĂLIN IULIAN

RĂSĂUŢEANU COSTIN-IOAN

NICOLAE IRINELA

DEDE PERODIN

MERDINIAN LIVIU

DOBRE IOANA-CLAUDIA

TINCU CRISTIAN

ŞERBĂNESCU MARIAN-OCTAVIAN.

 

Sursa foto: vedeteblog.com

Comments

comments

Administratie

De ce a retras Chițac proiectul regulamentului parcărilor? Vezi explicațiile primarului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, astăzi, la începutul ședinței Consiliului Local Constanța proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de parcare. Câteva ore mai târziu, edilul a explicat pe Facebook motivele pentru care a luat această decizie.

„Am elaborat un regulament al parcărilor care a suscitat atâtea discuții în ultima perioadă. Acest regulament înlătură toate dispozițiile nelegale pe care instanța le-a constatat și pentru care a anulat vechiul regulament și totodată corespunde întru totul scopului nostru, al tuturor, acela de a avea un oraș curat, un oraș în care cetățenii să poată respira un aer curat, cât mai puțin poluat.

Am luat cunoștință de faptul că anexele regulamentului, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost niciodată încărcate pe pagina electronică a Primăriei Constanța, deși au circulat în spațiul public. Este o defecțiune a administrației pe care mi-o asum. Una de formă, nu de fond, pentru că, pe fond, sunt de acord cu acest regulament. Vă rog să aprobați să amânăm discutarea regulamentului și a anexelor într-o ședință ulterioară.

Eu am încredere că cetățenii vor înțelege scopul acestui demers, vor colabora constructiv pentru a crește semnificativ calitatea vieții în orașul nostru

Modernizarea infrastructurii stradale și dezvoltarea transportului public sunt procese care necesită răbdare, implicare și contribuție din partea fiecărui cetățean. Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să ne aducem contribuția printr-o atitudine binevoitoare, o acceptare a schimbării pentru că singurul lucru veșnic este schimbarea și lucrul acesta trebuie să se vadă în binele comunității.”, a scris Chițac.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mai multe planuri urbanistice, zonale și de detaliu, respinse în ședința Consiliului Local Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali din Constanța au respins, în ședința de azi, două proiecte de hotărâre privind aprobarea unor planuri urbanistice zonale și un proiect privind aprobarea unui plan urbanistic de detaliu, toate având avize negative de la Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Primul proiect respins a fost cel referitor la aprobarea Planului urbanistic de detaliu pentru ridicarea unui bloc în zona Scapino. Un alt proiect respins de consilierii locali a fost cel referitor la aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de șos. Mangaliei, str. Sg. Nicolae Grindeanu și limite cadastrale, unde doi investitori doreau să ridice un bloc cu mai multe nivele. În fine, a fost respins și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în Stațiunea Mamaia, zona restaurant Estival, delimitat de alei carosabile și limite cadastrale. Proiectul prevedea construirea unui bloc cu cinci nivele în stațiunea Mamaia, în zona Butoaie, pe locul unei parcări. Inițiatorul PUZ a fost Maria Pia Danielopolu Dumitru, iar beneficiar, alături de aceasta, este și societatea Dakota Construct SRL. De altfel, proiectul în cauză a creat nemulțumire în rândul investitorilor din zonă. Astfel că, pe parcursul derulării procesului de Informare şi consultare publică au fost transmise mai multe sesizări care vizează reglementările propuse.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Protest în fața Primăriei Constanța împotriva regulamentului parcărilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de regulament al parcărilor realizat de City Managerul Felicia Ovanesian și Horia Constantinescu, directorul executiv al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța,  a scos lumea în stradă. Astăzi, Asociația Patriot a organizat un protest în fața Primăriei Constanța împotriva acestui regulament al parcărilor. La protest a fost prezent și deputatul AUR Dumitru Focșa. Manifestanții au afișat mesaje împotriva primarului Vergil Chițac și Feliciei Ovanesian.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: