Connect with us

Societate

Constanța. Municipalitatea a alocat 800.000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pentru achiziția unui aparat care depistează COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Prin rectificare bugetară, primarul municipiului Constanța a alocat aproape 800.000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pentru achiziţionarea unui aparat de tip Platformă multiplet automată InGenius – Elitech în vederea diagnosticării pacienților infectați cu COVID-19 și instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat care au solicitat fonduri pentru achiziționarea de materiale igienico–sanitare și dezinfectanți.

Decebal Făgădău:

„Urmărim cu maximă atenție ceea ce se întâmplă în întreaga lume. Și chiar dacă astăzi, la Constanța, sunt ZERO cazuri confirmate de oameni infectați cu acest virus, este de datoria noastră să luptăm în continuare atât pentru a preveni apariția sau răspândirea Coronavirusului. Am pus la dispoziția Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, singurul spital aflat în subordinea primăriei, încă de la începutul anului, toate sumele necesare pentru ceea ce aveau nevoie. La fel am procedat și cu unitățile de învățământ de pe raza municipiului Constanța. Chiar dacă este obligația Guvernului și nu a primăriei, am alocat fonduri pentru ca toate grădinițele, școlile și liceele să își achiziționeze materiale igienico-sanitare și dezinfectanți. Este important să respectăm toate măsurile de prevenție!”

Precizăm că au fost mai multe insituții de învățământ preuniversitar care nu au solicitat fonduri în acest sens sau care au transmis că au stocuri suficiente:

Unități de învățământ care AU TRANSMIS CĂ AU STOCURI SUFICIENTE:

 • Școala gimnazială nr.11 ”Dr. Ctin Angelescu”
 • Grădinița cu program normal nr. 23 (arondată la Școala gimnazială nr.11 ”Dr. Ctin Angelescu”)
 • Școala gimnazială nr.16 ”Marin Ionescu Dobrogianu”
 • Grădinița cu program normal ”Năsturel” (arondată la Școala gimnazială nr.16 ”Marin Ionescu Dobrogianu”)
 • Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
 • Grădinița cu program normal nr.16 (arondată la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”)
 • Școala gimnazială nr.7 ”Remus Opreanu”

Unități de învățământ care NU AU DEPUS SOLICITARE:

 • Școala gimnazială nr.24 ”Ion Jalea”
 • Grădinița cu program normal nr. 24 (arondată la Școala gimnazială nr.24 ”Ion Jalea”)
 • Școala gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica”
 • Grădinița cu program normal ”Hensel și Gretel” (arondată la Școala gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica”)
 • Școala gimnazială nr.38 ”Dimitrie Cantemir”
 • Școala gimnazială nr.39 ”Nicolae Tonitza”
 • Liceul Tehnologic ”Tomis”
 • Liceul Tehnologic ”I.N. Roman”
 • Liceul cu program sportiv ”Nicolae Rotaru”

Primăria Municipiului Constanța face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public.

Comments

comments

Societate

Astăzi puteți vizita gratuit Muzeul de Istorie și Arheologie. Iată între ce ore

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 12 iunie 2021, între orele 17 – 23, în cadrul evenimentului cultural internațional Noaptea Muzeelor, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța invită publicul larg să viziteze expoziția sa de bază, bogat populată cu mărturii ale civilizațiilor care care au locuit de-a lungul timpului pe teritoriul dobrogean.

Manifestare de amploare inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Teoretic, evenimentul este sărbătorit anul acesta, în toată Europa, în data de 3 iulie. Din cauza situației pandemice actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Pentru România, Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.

Personalul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și colaboratori de la Asociația Culturală „Tomis” și Asociația „Historia Renascita”, costumați în daci și romani, vor ghida pașii vizitatorilor printre piese de patrimoniu de mare interes artistic și istoric, obiecte utilizate de strămoșii noștri în viața de zi cu zi, uniforme școlare din perioada comunistă și alte categorii de bunuri culturale.

Expoziția De la Cavalerul Trac la Sfântul Gheorghe – Iconografia eroică: arhetipul eroului și sfântului va rămâne deschisă special pentru acest eveniment. Reliefurile de epocă romană, precum și icoanele inspirate după cele din secolele XVIII și XIX pot fi admirate la al doilea etaj al muzeului.

”Deoarece dragostea pentru istorie se cultivă de la vârste fragede, la intrare, copiii vor fi întâmpinați cu surprize. De asemenea, vor putea admira jucării de odinioară.”, au precizat reprezentanții muzeului.

Important: vizitarea se va face în conformitate cu normele sanitare în vigoare, iar ora 23 este ora intrării ultimului vizitator, intrarea fiind gratuită. De asemenea, din două în două ore vor fi făcute pauze de igienizare de câte 30 minute.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Polaris M Holding Constanța angajează agent comercial

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polaris M Holding Constanța angajează agent comercial.

Cerințe:

 • studii medii
 • disponibilitate pentru munca de teren;
 • corectitudine.

”Așteptăm CV-ul tău la următoarea adresa: resurseumane@polaris.ro sau pe www.polaris.ro pagina Cariere.”, precizează reprezentanții Biroului de presă.

Informații suplimentare: 0241 548 700 / 548 711.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Costinești. Se caută muncitori necalificați. Vezi câte posturi sunt vacante

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Gospodărie Comunală și Prestări Servicii destinate Protecției Populației Costinești, județul Constanța, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcţiei contractuale de execuție de muncitor necalificat în salubrizare stradală. Sunt 7 posturi vacante.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • nivelul studiilor – studii generale;
 • vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – nu se solicită.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 05 iulie 2021, ora 10.00: proba scrisă;
 • 06 iulie 2021, ora 10.00: proba practică;
 • 07 iulie 2021, ora 10.00: proba interviu;

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina primariacostinesti.ro. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Costinești, str. Catedrala Tineretului nr. 8, județul Constanța, telefon 0749/166.260.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: