Connect with us

Actual

Constanța: O femeie a fost călcată de un autobuz

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, pe Șoseaua Mangaliei din Constanța, în apropiere de restaurantul Diplomatic a avut loc un grav eveniment rutier.

Un autobuz care circula între Constanța și Techirghiol a surprins o femeie ce încerca să traverseze strada prin loc nepermis. Femeia, în vârstă de 70 de ani, a fost grav rănită.

La ora actuală, este în manevre de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, a fost declarat decesul femeii.

Update2: Iată cum s-a produs acest accident, potrivit IPJ Constanța:  ”În data de 11.07.2019, ora 13:45 un bărbat, de 41 de ani a condus un autobuz, pe Şoseaua Mangaliei din Constanţa, dinspre strada Caraiman către gară şi ajungând în zona pieţei Abator, a surprins şi accidentat mortal o femeie, de 75 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.”

Comments

comments

Actual

Ce program au serviciile de eliberare a pașapoartelor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru o cât mai bună informare, 500 000 de pliante cu informații utile privind programul de lucru și modalitatea de accesare a acestor servicii sunt distribuite în punctele de trecere a frontierei de personalul Poliției de Frontieră Române.

Această măsură instituită în premieră de către ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, vine în sprijinul numărului mare de cetățeni români care se întorc din străinătate în perioada ce urmează pentru a petrece sărbătorile în țară.

Serviciile de eliberare a pașapoartelor din cadrul Direcției de Pașapoarte, regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precum și cele de eliberare a  cazierelor judiciare din cadrul Poliției Române vor avea ghișeele deschise pentru cetățenii români pe timpul sărbătorilor de iarnă, exceptând zilele de 25-26 decembrie 2019, 1 și 2 ianuarie 2020, astfel: 21 decembrie  – 09.00-15.00, 22 decembrie  – 09.00-13.00, 23-24 decembrie   – 08.00-16.00, 27 decembrie – 08.00-16.00,  28 decembrie – 09.00-15.00, 29 decembrie – 09.00-13.00, 30-31 decembrie – 08.00-16.00,  3 ianuarie 2020 – 08.00-16.00, 5 ianuarie 2020 – 09.00-13.00.

În zilele de 21, 22, 28, 29 decembrie 2019 și 4-5 ianuarie 2020, se vor elibera certificate de cazier judiciar la sediile tuturor inspectoratelor de poliției de la nivelul fiecărui județ, iar în Municipiul București, la Secția 1, Secția 8, Secția 10, Secția 14, Secția 17 și Secția 21 de sector.

Programul de lucru și alte informații de interes pot fi accesate inclusiv pe site-urile instituțiilor amintite, respectiv www.pasapoarte.mai.gov.ro, www.drpciv.ro, www.politiaromana.ro (secțiunea cazier), precum și pe site-urile autorităților locale în subordinea cărora funcționează serviciul public comunitar de evidență a persoanelor.

De asemenea, Poliția de Frontieră Română a pus la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă on-line, care evidențiază punctele de trecere a frontierei române deschise traficului internațional. Aplicația oferă și informații privind timpii medii de așteptare, astfel încât să se aleagă traseul potrivit și să se evite aglomerările. Harta poate fi consultată la următorul link: politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul structurilor aflate în coordonare și subordonare, va asigura măsurile necesare pentru ca românii să petreacă sărbătorile în siguranță!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mai mulți locuitori din Cernavodă, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Tudor Vladimirescu, din orașul Cernavodă, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 16 decembrie 2019, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile Tudor Vladimirescu, Biruinței, Gheorghe Doja, precum și cei de pe străzile adiacente.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează  Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Pompierii constănțeni și echipajele SMURD au avut 82 de intervenții în week-end

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Week-end-ul ce tocmai a trecut a fost extrem de intens pentru pompierii și echipajele SMURD din județul Constanța, care au intervenit în 82 de cazuri.

Sâmbătă, 14 decembrie, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas, a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă nelocuită, în municipiul Constanţa.La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurt circuit electric la un cablu defect sau izolat necorespunzător.

Tot sâmbătă, Staţia de Pompieri Hârşova a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon de gunoi amplasat pe o stradă din oraş. Au ars aproximativ 150 kg de gunoi.

Duminică, 15 decembrie, pompierii Detaşamentului Sublocotenent Fripis Marius Daniel au fost solicitati să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cauciucuri şi gunoi menajer, pe strada Ion Alexandrescu din municipiu, unde au ars aproximativ 500 kg deşeuri menajere. Cauza probabilă – o ţigară aruncată la întâmplare.

Echipajele SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au intervenit, în acest week-end, pentru a acorda ajutor medical de urgență la 66 de solicitări dar şi la şapte accidente rutiere. Pacienţilor li s-au acordat îngrijiri medicale, iar după caz, au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale amănunţite.

În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coşurile sau burlanele de fum necurăţate sau defecte, I.S.U. Constanţa reaminteşte cetăţenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării termice şi curăţării periodice a coşurilor de evacuare a fumului. Acestea trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.). Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: