Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Constanța. Petiție: „Spunem STOP construirii de BLOCURI ÎNTRE CASE în cartierul Palazu Mare“

Published

on

Sute de locuitori ai cartierului Palazu Mare din Constanța au lansat o petiție prin care cere Primăriei să nu mai încuviințeze ridicarea de blocuri în această zonă de case. Petiția „Spunem STOP construirii de BLOCURI ÎNTRE CASE în cartierul Palazu Mare“, este adresată primarul municipiului Constanța și consilierilor locali municipali. Cetățenii vor suspendarea PUZ-ului din Palazu Mare și, în acest sens, sunt pentru susținerea proiectului de hotărâre de suspendare a HCL 121/2011 și implicit a HCL 116/2003 și HCL 126/2003.

„Cu ani în urmă când mulți dintre noi am cumpărat o palmă de pământ în acest cartier pentru a ne construi locuințe individuale pentru noi si familiile noastre, acest cartier avea premisele de a se transforma dintr-un cartier de locuințe cu aspect rural, într-un cartier de case unifamiliale moderne, rămânând în același timp un cartier liniștit, dezvoltat în comuniune cu natura ,departe de agitația și poluarea orașului. Mulți dintre noi am construit aceste locuințe cu regim de înălțime de maxim P+1, am cedat cu buna credință din terenul nostru pentru lărgirea străzilor pentru ca Primăria să creeze străzi cu trotuare generoase pentru buna funcționare a cartierului. Acum realizam ca buna noastră credință a fost trădată, lărgirea străzilor a avut un alt scop și anume facilitarea realizării de străzi care să deservească mastodonți de beton cu sute de apartamente realizate de rechinii imobiliari, avizi de profit, care nu vor locui niciodată-n acest cartier, dar care nouă ne dau toata viața peste cap.

Aceste blocuri de locuințe colective interferează cu armonia urbanistică a cartierului, umbrind casele existente, furând intimitatea proprietarilor, obstrucționând accesul către malul de lac și zona naturala protejata, creând un trafic si o poluare infernală pe străzile ale căror terenuri noi le-am cedat cu bună credință pentru a ne deservi tot pe noi, nu pe dezvoltatorii imobiliari.

Toate aceste lucruri sunt permise de PUZ-ul Palazu Mare aflat în vigoare, aprobat in CLM prin HCL 121/2011 într-un mod netransparent pentru ca nu ni s-a dat posibilitatea și înțelegem ce urmează sa se întâmple cu cartierul Palazu Mare odată cu aprobarea acestui PUZ. Pentru ca cum s-a tot discutat doar despre dreptul la proprietate al dezvoltatorilor imobiliari, este timpul să discutăm și despre dreptul de proprietate al locuitorilor din Palazu Mare și

despre dreptul la o vecinătate în strânsă legătură și armonie cu clădirile existente, drepturi care sunt încălcate prin această documentație de urbanism, fapt pentru care va solicitam suspendarea ei pentru o perioadă determinată și urgentarea actualizării documentației organizând dezbateri reale și implicând cu adevărat comunitatea locală.

Premisa de la care plecăm este ca Primăria Constanța are obligația de a urmări interesul nostru al locuitorilor din cartierul Palazu Mare și nu al Oamenilor de Afaceri Dezvoltatori imobiliari care urmăresc doar profitul si-odată obținut părăsesc zona lăsând haosul în urmă. Noi locuitori nu plecam, rămânem aici și trebuie sa fim respectați.

Pentru aceasta atașam tabelul cu semnături al locuitorilor cartierului Palazu Mare care susținem prezenta cerere de suspendare PUZ.

400 de oameni au semnat o petiție comună pentru stoparea construcției de blocuri între case în Palazu Mare.

Petiția a fost depusă astăzi la Primăria Constanța și constituie o bază a unei propuneri de suspendare de PUZ până la aprobarea unui Plan Urbanistic Local nou, care se află deja în lucru.

Constănțenii din cartierul Palazu Mare consideră că actualele reglementări le încălcând drepturile la aer curat și lumină naturală, aducând atingere și un impact negativ mediului înconjurător.“, se arată în petiție.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions