Connect with us

Administratie

Constanța. Poliția Locală a identificat 1.200 de terenuri lăsate în paragină. Ce amenzi au fost aplicate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Poliția Locală duce o luptă continuă cu proprietarii care nu își ingrijesc terenurile, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Astfel, conform documentului de presă, de la 1 ianuarie 2018 și până în prezent au fost identificate peste 1.200 de terenuri neîngrijite în municipiul Constanța. Proprietarii au fost, inițial, somați să remedieze situația și, dacă nu s-au conformat, au fost sancționați.

În acești trei ani, agenții noștri au aplicat 438 de sancțiuni din acest motiv. Iar sancțiunile aplicate nu sunt deloc mici: între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.10.

Proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Constanța trebuie să igienizeze periodic terenurile pe care le dețin. Din păcate, însă, foarte multe terenuri sunt lăsate în paragină sau sunt transformate în locuri de depozitare a deșeurilor inerte. Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni de identificare a acestor terenuri insalubre care pun în pericol sănătatea noastră a tuturor și strică imaginea orașului.

Vegetația în exces este o altă problemă cu care se confruntă oamenii legii. Și situația devine și mai gravă când vorbim despre terenurile infestate cu ambrozia, o plantă al cărei polen provoacă alergii severe la oameni. În ultimii doi ani, în municipiul Constanța au fost identificate 39 de terenuri pe care crește ambrozia și s-au aplicat 17 sancțiuni, conform Legii nr.62/2018.

Primăria Constanța depune eforturi constante pentru modernizarea orașului nostru, pentru a păstra Constanța curată, dar și noi, cetățenii trebuie să învățăm să nu mai aruncăm gunoiul la întâmplare, să păstrăm curățenia și să ne îngrijim proprietățile.

Apreciem faptul că, în urma campaniilor de informare desfășurate de Poliția Locală, din ce în ce mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, au înţeles importanţa salubrizării terenurilor pe care le deţin sau le administrează și respectă obligaţiile prevăzute de lege.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „Mamaia s-a manelizat. Mi se pare de bun simț să nu mai vindem salam în stațiune“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Magazinele alimentare din stațiunea Mamaia ar putea să-și pună lacătul pe ușă după ce primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat pentru cotidianul Focus Press că există o Hotărâre de Guvern din anul 2001 care obligă administrația locală să interzică în Mamaia comercializarea unor anumite tipuri de alimente, în special mezeluri. Astăzi, edilul Constanței a reluat subiectul într-o conferință de presă în care a spus că Primăria lucrează la un regulament pentru stațiunea Mamaia. Chițac a afirmat că nu i se pare normal să se vândă salam în stațiune pe timp de vară. Edilul a punctat că turismul în Mamaia s-a manelizat și de aceea trebuie civilizat.

„Nu se vor închide magazinele, o să respectăm Hotărârea de Guvern din 2001 care reglementează activitatea în domeniu. Mi se pare de bun simț să nu mai vindem salam în Mamaia. Lăsați-ne să luăm o decizie care e în procesare. Ar fi să mă antepronunț. În ceea ce privește regulamentul pentru stațiunea în Mamaia cred că va fi luat în maxim o lună.“, a spus Chițac.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Amenzi pentru vandalizarea stâlpilor de protecție

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Doi indivizi au fost surprinși zilele trecute pe strada Mihai Viteazu din Constanța în timp ce scoteau stâlpii pentru protecția pietonilor amplasați pe domeniul public. Incidentul a fost descoperit de reprezentanții SC Confort Urban SRL, fiind solicitată intervenția Direcției Generale Poliția Locală. În urma verificărilor, indivizilor li s-a aplicat o amendă contravențională de 1.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de aducere a bunului la starea inițială. Conducerea societății a depus plângere penală, fiind întocmit dosar penal pentru distrugere de bunuri.

Persoanele în cauză au „justificat” actul de vandalism prin faptul că stâlpii de protecție blocau accesul utilajelor și al autovehiculelor care transportau materialele de construcții. Beneficiarul lucrărilor nu a înștiințat SC Confort Urban SRL cu privire la acest aspect. În acest sens, nu a fost emis un acord de refacere a trotuarului și nu a fost depusă o cerere prin care să se solicite dreptul de acces.

„Pentru a evita apariția unor incidente similare, persoanele se pot adresa SC Confort Urban SRL pentru a fi consiliați cu privire la pașii pe care îi au de urmat pentru obținerea avizelor necesare. Primăria Municipiului Constanța face apel către toți locuitorii să păstreze în condiții bune dotările aflate pe domeniul public. Cetățenii care întâlnesc astfel de cazuri sunt rugați să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Județean Constanța anunță investiții de 1,5 milioane de euro la Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Petre Enciu a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Acest proiect a primit 94 de puncte dintr-un total de 100, iar valoarea sa eligibilă este de peste 1.500.000 euro, integral rambursabilă prin POIM. Activitățile propuse prin acest proiect vizează, în contextul pandemiei, achiziționarea de noi dotări, dar şi echipamente de protecție şi substanțe pentru decontaminare şi dezinfecție. Tot prin acest contract se pot deconta şi achiziții efectuate de către spital începând cu data de 01.02.2020 şi până în prezent. Vă reamintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost semnat un contract similar pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, în valoare de peste 7.400.000 EURO, a spus Enciu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: