Conecteaza-te cu noi

Actual

Constanța: Polițiștii locali au confiscat un … ponei. Vezi ce alte acțiuni au avut

Published

on

În cursul săptămânii trecute, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat  activități de control în Stațiunea Mamaia, Sat Vacanță și plaja Constanța (sectorul cuprins între Modern și Reyna).

Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

În Stațiunea Mamaia au fost întocmite 11 note de constatare persoanelor juridice care își desfășurau activitatea comercială în locații care au fost verificate și din punct de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei în construcții.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 29 procese verbale în valoare de 16.500 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care 4 au fost avertismente cu dispunerea de  măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

Advertisement

Polițiștii locali au acționat în zona de promenadă din municipiul Constanța, pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia și plaja Constanța în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 90 amenzi contravenționale pentru acte de comerț ambulant și pentru prestări servicii-plimbări cu poneiul pe plaja din Stațiunea Mamaia fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite.

De asemenea, a fost confiscat un ponei-mascul de talie mică, care a fost predat în custodia Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

”Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au desfășurat activități specifice pe raza Stațiunii Mamaia, Plaja Constanța și Faleza Cazino din Constanța,  ocazie cu care s-au aplicat 121 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.240 lei, din care 8 amenzi pentru  consum de alcool pe domeniul public, săvârșirea de gesturi obcene, tulburarea ordinii publice, apelare la mila publicului și nesupravegherea minorului, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 1 amendă pentru act de identitate expirat, încălcându-se prevederile O.U.G nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de stare civilă ale cetățenilor români și 112 amenzi pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.”, precizează Biroul de presă al Direcției Poliției Locale Constanța.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 80 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 38.090 lei, pentru opriri și staționări neregulamentare, pentru parcare a unei mașini pe spațiul verde sau pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru  persoanele cu dizabilități.

Totodată, s-a dispus măsura ridicării unui număr de 23 de autovehicule, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Advertisement

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions