Connect with us

Actual

Constanța: Primăria execută lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, întreținerea spațiilor verzi și dezinsecție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța informează că, în mai multe zone din oraș au fost executate, prin SC Confort Urban SRL, administratorul tramei stradale, lucrări de:
– montare dale din beton pe str. Pandurului;
– pregătire trotuar din fața Policlinicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; 0
– asfaltare str. Dimitrie Cantacuzino;
– frezare carosabil bd. 1 Mai – zona Far;
– frezare carosabil str. Teodor Speranția;
– asfaltare trotuar și frezare carosabil pe str. Cantacuzino.
– pregătire trotuar și asfaltare în zona Școlii nr. 10 pe str. Cireși;
– pregătire trotuar și asfaltare pe str. Străjerului;

De asemenea, reprezentanții administrației municipale anunță că Serviciul Administrare Spații Verzi din cadrul Primăriei municipiului Constanța a executat lucrări de întreținere a spațiului verde, tăiere a copacilor uscați, cosire a peluzelor de gazon de pe domeniul public al municipiului Constanța. Astfel, ieri, au fost executate următoarele lucrări:
– cosit parcul Tăbăcărie, în zona Bisericii Sf Mina, zona de intrare în Mamaia Nord;
– tuns gard viu, strâns resturi vegetale pe str. Suceava;
– toaletare arbore la intrarea pe str. Făt Frumos bl. S3;
– tăiere arbore pe str. Bravilor bl. T3;

Dezinsecție în mai multe cartiere din municipiu

Totodată, Serviciul Igienă Publică din cadrul Primăriei municipiului Constanța a executat, ieri, următoarele lucrări:
– operațiuni de dezinsecție, dezinfecție, vidanjare și spălare a platformelor de deșeuri în zonele: Poarta 6, Km 4-5, CET, bd. I.C. Brătianu, Gară, Abator, Tomis II, centru;
– măturat stradal pe str. Romană, str. Nicolae Bălcescu, str. Maramureș, str. Vârful cu Dor, str. Bucovinei, str. Bogdan Vodă.

“Primăria Municipiului Constanța anunță că pe domeniul public al municipiului Constanța se efectuează tratamente fitosanitare, dezinsecție și deratizare pentru combaterea rozătoarelor, a căpușelor și insectelor ce creează disconfort.
Echipele Primăriei Constanța au acționat ieri seară în parcul promenade și scuaruri, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, zona Viile Noi, Far, Abator, CET. Tratamentele fitosanitare și acțiunile de dezinsecție s-au derulat după orele 18:00”, informează administrația municipală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Carambol rutier pe strada Cișmelei. Două persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în jurul orei 16.15, o femeie, de 34 de ani a provocat un carambol rutier între trei mașini, care s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Potrivit IPJ Constanța, șoferița avea autoturismul în parcarea în spic de pe partea stângă a str. Cişmelei ( str. cu sens unic). Ea a manevrat cu spatele fără să se asigure corespunzător și a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Fiat Ducato, care era condusă regulamentar, de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, pe str. Cişmelei, dinspre str. Adamclisi către str. Dispensarului.

În urma impactului, aceasta a fost proiectată în autoturismul marca Renault Symbol, care se afla parcat pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei, de 65 de ani, şi a unui minor, de 1 an, ambii pasageri în primul autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: