Connect with us

Politica

Constanța. Pro România a anunțat candidații la primăriile Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă

Publicat

la

Conducerea Organizației Județeane Constanța a Pro România a organizat, astăzi, o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat candidații la trei primării din Constanța. Este vorba de comunele Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă. Sunt trei antreprenori, din care unul este și un actor. Stelică Murariu, actor de profesie, va intra în cursa pentru Corbu. Acesta este unul dintre primii antreprenori din comuna Corbu, fiind și unul dintre primii oameni care au promovat frumusețile sălbatice ale zonei Corbu. La Primăria Mircea Vodă, Pro România merge pe mâna lui Marius Bucur, iar la Cuza Vodă va candida din partea Pro România Laurențiu Căruntu.

„La nivelul comunei Corbu m-am implicat în mai multe proiecte cultural-educative, care au avut ca țintă tinerii din zonă. În ceea ce privește proiectele economice, nu este posibil ca în secolul în care trăim să nu beneficiem de gaze naturale, în condițiile în care magistrala de gaze trece la numai doi – trei kilometri de comună“, a spus Stelică Murariu.

Candidatul Pro România la Primăria Mircea Vodă, Marius Bucur, a spus s-a alăturat acestei echipe care vrea să facă ceva cu adevărat județul Constanța.

„Locuiesc în comună și cunosc cu adevărat grijile oamenilor. Am ales să candidez din mai multe motive. În primul rând, sunt nemulțumit de caracatița care s-a format în ultimii 20 de ani la nivelul Primăriei din Mircea Vodă. Sunt nemulțumiți de oamenii falși, cu vorbe frumoase, dulci și calde, dar doar atât. Sunt doar oameni care timp de patru ani nu fac nimic și se trezesc să îngrașe porcul în ajunul alegerilor. Este inadmisibil să nu avem rețea de gaze în comună, în condițiile în care conducta trece la doar 500 de metri de localitatea Mircea Vodă. Nu avem asfalt pe străzi, decât pe vreo două – trei străzi“, a spus Bucur.

La rândul său, reprezentantul Pro România la Primăria Cuza Vodă a spus că își dorește să candideze la funcția de primar pentru a aduce cu adevărat schimbarea în bine a comunei, în condițiile în care în ultimii 15 ani la conducerea Primăriei s-au perindat mai mulți primari, dar nu s-a realizat mai nimic. Laurențiu Căruntu a prezentat în cadrul conferinței de presă o situație hilară. Acesta a spus că deși la nivelul comunei s-a introdus o rețea de canalizare, dar nimeni nu și-a racordat gospodăria la ea din cauza costurilor mari. El spune că oamenii din zonă sunt săraci și că ar trebui ca locuitorii să fie racordați gratuit la rețeaua de gaze. Căruntu a mai spus că trebuie neapărat aduși investitori pentru a crea locuri de muncă.

Comments

comments

Politica

Turcia sprijină aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat marți seară că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și a Suediei la NATO, în prima zi a summit-ului alianței de la Madrid, relatează Reuters, citat de libertatea.ro. Decizia a fost confirmată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă.

„Astăzi, la Madrid, înainte de începerea summitului NATO, am avut o întâlnire amănunțită cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și cu prim-ministrul suedez Magdalena Andersson, cu medierea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg”, a declarat biroul prezidențial într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a acestei reuniuni, miniștrii noștri de externe au semnat un memorandum tripartit care confirmă faptul că Turcia, la summitul de la Madrid, își va exprima sprijinul pentru invitarea Finlandei și Suediei să devină membre NATO”, a declarat Niinisto, citat de stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Bogdan Huţucă anunță investiții majore în Portul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huţucă, spune într-o postare pe Facebook că Portul Constanța va beneficia de asistență tehnică JASPERS pentru trei proiecte de investiții. Toate însumează aproximativ 300 de milioane de euro.

„De curând, alături de colegii din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, din cadrul Camerei Deputaților, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Administrației Portului Constanța. La momentul respectiv am schițat principalele provocări în finanțarea proiectelor de investiții. În urma acestei întâlniri, s-a deschis o linie de colaborare mai strânsă între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și gigantul economic de importanță strategică din județul Constanța, în vederea creșterii investițiilor pentru dezvoltare, precum și a capacităților de operare.

De asemenea, la întâlnirea de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dintre ministrul Marcel Boloș și directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanta, Florin Goidea, a fost prezentat stadiul proiectelor europene finanțate prin POIM 2014-2020, precum și portofoliul de proiecte aflate în pregătire pentru a fi finanțate în cadrul POT 2021 – 2027.

Vreau să reținem că 3 proiecte care însumează aproximativ 300 de milioane de euro (1. Master planul infrastructurii rutiere a Portului Constanța, inclusiv podul spre insula artificială, 2. Dragajul de investiții în porturile maritime Constanța, zona Midia și Mangalia, 3. Realizarea de cheuri în zona Midia) vor beneficia de asistență tehnică în vederea pregătirii acestora, astfel încât să se poată încadra cât mai repede în planul de finanțare prin Programul Operațional Transport 2021- 2027.“, spune Bogdan Huțucă.

Liderul liberal afirmă că, pe lângă investițiile privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care vor asigura independența energetică a României, dezvoltarea capacității Portului Constanța va amplifica puterea economică a județului Constanța.

„Vom vedea beneficiile în curând, nu doar noi, dar și generații la rând, în timp ce județul nostru va redeveni o forță, pe mai multe paliere economice.“, a mai afirmat deputatul PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității pentru fostul ministru al Agriculturii. DNA poate începe urmărirea penală

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a încuviințat, astăzi, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de ridicare a imunității deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Votul a fost cu 251 de voturi „pentru“, 25 „împotrivă“ şi 2 voturi nule. În 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaților referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală față de Adrian Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)“, se precizează în scrisoare.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: